„Žalgiris“ sutriuškino „Barons“ krepšininkus 0

Šiandien Kauno „Žalgiris“ sužaidė BBL čempionato rungtynes su Rygos „Barons“ klubu iš Latvijos ir nugalėjo varžovus rezultatu 101:76.

Rungtynės prasidėjo taikliu P.Jankūno dvitaškiu (2:0), sužaidus dvi minutes, šeimininkai buvo priekyje jau šešiais taškais (6:0). Nuo pat pirmųjų minučių žalgiriečiai kontroliavo žaidimo eigą ir svečiams diktavo savas taisykles. Įpusėjus ketvirčiui „Žalgiris“ turėjo aštuonių taškų pranašumą (15:7), o kėlinuką pabaigė pirmaudami dviženkle persvara (28:17).

Antroje dvikovos dalyje vaizdas aikštėje nesikeitė. Žalgiriečiai demonstravo užtikrintą žaidimą ir tik tolo nuo varžovų. Kauno klubas aktyviai gynėsi ir puolė bei priversdavo latvius dažnai klysti. Įpusėjus kėlinukui, „Žalgiris“ pirmavo penkiolikos taškų skirtumu (38:23), o “Barons” nerado priešnuodžių tokiam sėkmingam Kauno komandos žaidimui. Iki didžiosios pertraukos „Žalgiris“ problemų su Rygos klubu neturėjo – 53:31.

Trečiajame ketvirtyje žalgiriečiai nemažino rungtynių tempo ir neleido suabejoti savo pajėgumu. Sužaidus tris minutes, „Barons“ vis dar turėjo 21 taško deficitą, o Kauno klubo krepšininkai mėgavosi žaidimu. Baigiantis kėlinukui svečiai sugebėjo sumažinti atsilikimą iki keturiolikos taškų, tačiau tai buvo daugiausia, ką Rygos komandai pavyko nuveikti, po trisdešimties minučių – 73:56.

Paskutinė mačo dalis buvo tik formalumas. „Žalgirio“ krepšininkai baigė sėkmingai pradėtą darbą ir finalinė rungtynių sirena paskelbė užtikrintą Kauno klubo pergalę rezultatu 101:76.

Komentarai