„Žalgirio“ jaunimas po pratęsimo nusileido klaipėdiškiams 0

Šiandien Kauno „Žalgirio“ jaunimas namuose sužaidė NKL čempionato rungtynes su Klaipėdos „Nafta – Uni – Laivitė“ krepšininkais ir nusileido varžovams rezultatu 84:91.

Pirmajame kėlinuke visą laiką aikštėje dominavo žalgiriečiai, kurie kontroliavo žaidimo eigą ir nuolat pirmavo, tačiau skirtumas tarp komandų buvo nedidelis. Šį ketvirtį galima pavadinti daugiau žvalgybiniu, nes nei vienoje, nei kitoje ekipoje neišryškėjo lyderiai ar didesnis pajėgumas. Po dešimties minučių – 21:15.

Antroje dvikovos dalyje žaidėjai rungtyniavo tarsi apsnūdę, todėl rezultatas mažai keitėsi. Sužaidus keturias minutes šiame ketvirtyje, buvo lygu (23:23), į aikštę kiek vėliau išbėgo antrojo penketo žaidėjai ir pelnytų taškų skaičius dar sumažėjo, todėl iki didžiosios pertraukos nei šeimininkams, nei svečiams nepavyko įsiveržti į priekį (36:36).

Trečiajame kėlinuke vaizdas aikštėje nesikeitė.Abi komandos toliau nedemonstravo kokybiško ir užtikrinto žaidimo, dažnai klydo ir varžovo klaidomis nesugebėdavo pasinaudoti. Tik truputį sėkmingiau sužaistas šio ketvirčio galas leido „Žalgiris – SM“ krepšininkams atsiplėšti nuo klaipėdiškių, o mačo intriga išliko (57:50).

Per ketvirtosios rungtynių dalies dešimt minučių daugiau jėgų išsaugoję žalgiriečiai buvo susikrovę ir dviženklį pranašumą, tačiau likus žaisti tris minutes ketvirtajame ketvirtyje, Klaipėdos klubo krepšininkai mobilizavo jėgas, paspaudė šeimininkus ir išplėšė pratęsimą, nors likus septynioms sekundėms kamuolys buvo kauniečių rankose (79:79).

Per pridėtas penkias minutes jau stipresni pasirodė esą svečiai. Išplėšę pratęsimą jie nebemažino rungtynių tempo ir finalinė dvikovos paskelbė „Nafta – Uni – Laivitė“ pergalę rezultatu 84:91.

Komentarai