Principinėje dvikovoje – „Žalgirio“ nesėkmė 0

Šiandien Kauno „Žalgiris“ sužaidė LKL čempionato rungtynes su Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkais ir nusileido varžovams rezultatu 93:78.

Mačas prasidėjo nerezultatyviai, komandoms nesisekė sėkmingai užbaigti atakas. Sužaidus kone dvi minutes, taškų sąskaitą vilniečiams atidarė A.Šležas ir R.Štelmahers (6:0). Svečiams pirmuosius taškus pelnė T.Beardas (6:2). Įpusėjus ketvirčiui žalgiriečiai vis dar buvo priversti vytis varžovus (11:5).Ir per likusį laiką drausmingiau žaidę šeimininkai išlaikė pranašumą savo rankose, tačiau „Žalgiris“ pristabdė Vilniaus klubo krepšininkus (21:18).

Antroje dvikovos dalyje vyravo apylygė kova (25:22, 8 min.), o dar po minutės „Žalgirio“ deficitas sumažėjo iki minimumo (25:24), o netrukus rezultatas tapo lygus (27:27). Įpusėjus ketvirčiui, “Lietuvos rytas” susigrąžino trapią dviejų taškų persvarą. Iki didžiosios pertraukos atkakliame ir permainingame žaidime tikslesni buvo vilniečiai (49:40).

Trečiajame kėlinuke T.Beardas sumažino „Žalgirio“ atsilikimą iki septynių (49:42, 9min.). Žalgiriečių kapitonas į priekį savo komandą vedė ir toliau, po kurio dvitaškio su baudą svečių deficitas dar sumažėjo (52:47). Tačiau netrukus „Lietuvos rytas“, daugiausiai tritaškiais metimais vėl atstatė dviženklį pranašumą (57:47, 6min.). Iki kėlinuko pabaigos M.Kalnietis perėmė lyderio vaidmenį iš T.Beardo, tačiau jo vieno pastangų neužteko, o šeimininkų taiklūs tritaškiai ir geresnis žaidimas baudos aikštelėje leido jiems susigrąžinti persvarą (70:60).

Lemiamas buvo paskutinis ketvirtis, o jame sužaidus dvi minutes, devyniais taškais pirmavo „Lietuvos rytas“ (72:63). Ir kai tik „Žalgiris“ priartėdavo dar arčiau, vilniečių tolimi metimai vėl atstatydavo rezultatą savo naudai. Įpusėjus kėlinukui, komandas skyrė 12 taškų (82:70). M.Kalniečio ir M.Popovičiaus pastangomis žalgiriečiai pradėjo tirpdyti atsilikimą (85:76), bet sėkmingai pabaigti mačą svečiams neužteko nei jėgų, nei laiko. Finalinė dvikovos sirena paskelbė „Lietuvos ryto“ pergalę rezultatu 93:78.

Komentarai