Iš pareigų pasitraukęs A.Bagatskis visą atsakomybę prisiėmė sau 0

Ovidijus Giniotas, Krepsinis.net

Pirmajame šio sezono Lietuvos krepšinio lygos (LKL) grandų mače pergalę 93:78 iškovojo Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai. Po susitikimo abiejų ekipų strategai dalinosi mintimis spaudos konferencijoje. Vyriausiasis treneris Ainaras Bagatskis paskelbė apie savo atsistatydinimą.

Zmago Sagadinas, „Lietuvos ryto“ vyr. treneris:

„Tai buvo puiki pergalė. Mes jos nusipelnėme, nes buvome geresni visas keturiasdešimt minučių. Buvo nuostabu būti šio mačo dalimi, nes atmosfera arenoje – nuostabi. Man labai patiko. Komanda žaidė gerai puolime ir nelabai gerai gynyboje. Laimėjome kovą dėl kamuolių, tačiau perdaug dažnai klydome. Buvo, kai susikraudavome didesnį pranašumą, bet dėl kvailų atkarpų jį išbarstydavome. Komandos žaidimas per daug banguoja ir aš turiu jį sutvarkyti.

Minėjau, kad man reikia mėnesio visiškai sutvarkyti žaidimą. Praėjo dešimt dienų.

„Žalgiris“ puikiai puolanti komanda, todėl koncentravomės gynyboje. Visi krepšininkai – profesionalai: daug uždirba ir turi daug dirbti. Vakar prieš rungtynes treniravomės penkias valandas, jie beprotiškai pavargę, tačiau bandau įvesti savo sistemą į komandą ir nuovargis dabar man nerūpi. Sakiau, kad kas nenori žaisti, gali išeiti.

Pasakiau Jonui Vainauskui, kad dėl permainų komandoje apsispręsiu iki Kalėdų.“

Ainaras Bagatskis, „Žalgirio“ vyr. treneris:

„Neturėjome daug laiko pasiruošti šioms rungtynėms. Teoriškai ir praktiškai žinojome, kaip žais „Lietuvos rytas“. Jų žaidimas niekam nebuvo staigmena. Pirmąjį ketvirtį rungtyniavome labai prastai, varžovai atakavo laisvi tiek iš toli, tiek iš po krepšio. Tradiciškai gerai sužadė Šležas. Prieš mačą pabrėžėme, kad negalima nuo jo atsitraukti, bet susitikimas vis tiek prasidėjo dviem jo tritaškiais. Po to pavyko persverti rezultatą – turėjome ilgiau palaikyti kamuolį ir žaisti drausmingiau, bet to nepadarėme. Vilniečiai vėl pabėgo. Pabaigoje vėl priartėjome, bet nepataikėme iš patogių pozicijų ir nepasinaudojome situacija.

Rezultatas toks, koks yra, ir daugiau nematau galimybių dirbti „Žalgirio“ treneriu, todėl turiu pasitraukti. Neieškau jokių priežasčių, tiesiog visą atsakomybę prisiimu sau. Dabar turiu perduoti turimą informaciją kitam treneriui.

Vakar buvo rimtas pokalbis su žaidėjais ir vadovais, bet kai kuriems krepšininkams tai nė motais.

Aš nesugebėjau suburti komandos iš tų žmonių, kuriuos pakviečiau. Trenerio keitimas – vienintelis logiškas žingsnis. Naujas žmogus atneš naujų vėjų. Gal tai padės komandai. Negalvoju, kad neužteko mano autoriteto. Tiesiog per varžybas ne visi padarydavo tai, ko iš jų buvo prašoma ir tikimasi. Nenoriu nė vienam priekaištauti. Jie treniruojasi negailėdami jėgų, net poilsio dienomis eina į salę. Rungtynių metu klaidos atsiranda ir iš didelio noro kažką nuveikti. Ir su šia sudėtimi komanda gali daug pasiekti, jeigu žaidėjai bus priversti dirbti gynyboje. Asmeninės gynybos neišmokysi, ji pirmiausia pagrįsta noru.

Po mačo rūbinėje pamatai, kad vieni žaidėjai tikrai pergyvena, o kiti sėdi ramūs ir perdaug nesijaudina.“

Komentarai