Kauno miesto derbyje – žalgiriečių pergalė 0

Šiandien Kauno „Žalgirio“ jaunimas namuose sužaidė NKL čempionato rungtynes su to paties miesto LKKA – Atleto“ krepšininkais ir nugalėjo svečius rezultatu 92:79.

Rungtynės prasidėjo atkakliai, ilgą laiką abi komandos kovojo taškas į tašką. Tačiau baigiantis pirmajai šios dvikovos daliai, žalgiriečiai geros gynybos dėka varžovus privertė suklysti ir patys tuo puikiai pasinaudojo. Po kelių sėkmingų greitų kontratakų bei tolimų metimų jie įsiveržė į priekį – 20:11.

Antrajame ketvirtyje vaizdas aikštėje nesikeitė. Šeimininkai toliau demonstravo užtikrintą žaidimą ir kontroliavo rungtynių eigą. Gana sėkmingai gindamiesi, jie vis dažniau priversdavo klysti „LKKA – Atleto“ komandą ir tik didino persvarą. Žalgiriečius į priekį vedė po traumos vis geresnę sportinę formą demonstruojantis Rokas Ūzas. Jis iki didžiosios pertraukos jau buvo pelnęs 12 taškų. Po dvidešimties minučių – 45:33.

Trečiajame kėlinuke jau „LKKA – Atleto“ krepšininkai, neketinę per anksti sudėti ginklų, suaktyvino žaidimą, pradėjo agresyviau ir kibiau gintis, o tai iš karto davė vaisių. Įpusėjus ketvirčiui, iš šeimininkų dviženklio pranašumo liko tik šeši taškai. Žalgiriečiams labai trūko didesnio vieno lyderių A.Milaknio indėlio. Nepaisant to, iki ketvirčio pabaigos „Žalgiris – SM“ komanda sugebėjo išlaikyti persvarą savo rankose (66:58), tačiau mačo intriga išliko.

Sužaidus tris minutes paskutiniame kėlinuke, svečiai buvo net ir išlyginę rezultatą (66:66), tačiau per likusį laiką žalgiriečiai mobilizavo savo jėgas ir sėkmingai baigė pradėtą darbą. „LKKA – Atleto“ krepšininkų atakos užduso „Žalgiris – SM“ gynybos griaužtuose, o finalinė dvikovos sirena paskelbė šeimininkų pergalę rezultatu 92:79.

Komentarai