G.Navikauskas: „Naujus pirkinius derinsime prie naujo trenerio“ 0

Arijus Žakas, Krepsinis.net

Po dviejų pratęsimų Kauno "Žalgirio" krepšininkai rezultatu 106:110 pralaimėjo Eurolygos rungtynes Po Ortezo "Elan Bernais" komandai, o abiejų ekipų treneriai spaudos konferencijoje išsamiai dėstė savo mintis.

Po Ortezo “Elan Bernais” vyriausiasis treneris Gordonas Herbertas: "Pirmąsias 20 minučių rungtyniavome baisiai, gynyba buvo apgailėtina, bet po didžiosios pertraukos puikiai sužaidėme trečiąjį kėlinuką: pradėjome gintis, kovoti ir rungtyniavome visa širdimi.

Baueris vedė komandą į priekį, jis buvo dešimtasis į aikštelę išbėgęs krepšininkas, tačiau tapo vienu svarbiausių mačo žaidėjų. Jis įnešė kovingumo ir esu dėkingas jam už pastangas. Dėka jo visi krepšininkai pradėjo žaisti daug geriau. Tris sykius žmonės manė, kad rungtynės jau baigėsi mūsų nenaudai, tačiau sugebėjome išlyginti rezultatą ir kovojome toliau. Tai labai svarbi pergalė mums.

Ar kuo nors nustebino kauniečiai? "Žalgiris" buvo labai kovingas, pirmoje rungtynių pusėje laikė iniciatyvą savo rankose. Žinojome, kad jie labai gerai pataiko ir leidome jiems atakuoti bei parodyti ką moka, tačiau vėliau parodėme, ką mokame mes.

Geriau fiziškai? Sezono pradžioje buvo problemų dėl traumų, tačiau dabar forma vis gerėja.

Kaip vertinu teisėjų darbą, kai įskaitė tritaškį vietoj dvitaškio? Lemiamais momentais švilpukai prancūzų naudai? Aš to nemačiau. Žmonės turi savo nuomonę, o aš gerbiu teisėjus ir nesiruošiu komentuoti jų darbo."

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Rimantas Grigas: "Pirmiausiai, sveikinu varžovus su pergale. Sunkiai, tačiau atidavėme ją. Jei būtume geriau gynęsi ir drausmingiau žaidę trečiajame kėlinuke, būtume pabaigę rungtynes geriau. Sunku komentuoti tokias rungtynes. Mus šiandien nuvylė baudos metimai.

Šiek tiek skubėjo ir perdaug improvizavo Marko Popovičius. Jis ėmėsi perdaug iniciatyvos. Stengėmės ruošti derinius, kad žaidėjai mestų laisvi, tačiau Marko bandė žaisti vienas. Jei jis būtų pataikęs, būtų teisus, tačiau metimai skriejo pro šalį. Patys pasidarėme pratęsimus ir pralaimėjome rungtynes.

Prancūzai teigė, kad jų sumanymas buvo pirmoje rungtynių pusėje sąmoningai leisti išsiveržti "Žalgiriui" į priekį. Tai pasiteisinimas, nes pirmoje rungtynių pusėje jie negalėjo perkąsti mūsų derinukus ir būtume dar toliau sėkmingai žaisti, jei laikytumėmės drausmės. Kiekvienas taškas yra svarbus ir pavargusį Mačiulį pakeičiau Vidu, kuris, maniau, išsivarys kamuolį ir gana taikliai mėto baudos metimus, tačiau jam nepasisekė.

Kaip vertinate debiutą? Buvau asistentas ir jaučiau komandos pulsą. Apskritai asistentu esu dirbęs tik tris metus per 22 metų darbo laiką, todėl nėra sudėtinga perimti vyriausiojo trenerio statusą. Vaikinai neišlaikė drausmės, dėl to skaudu. Pralaimėjome ne dėl Ginevičiaus pramestų baudos metimų, o dėl drausmės nesilaikymo.

Ką manote apie Penney žaidimą? Ką turiu, su tuo ir žaidžiu. Būtų geresni krepšininkai, leisčiau žaisti geresniam. Stačiau derinius, kad kuo mažiau driblingo ir kuo daugiau vaikščiotų kamuolys. Kad žaidėjai tik gautų kamuolį ir mestų. Penney – patys matot, koks jis yra. Jis gerai meta, nes yra snaiperis, tačiau kitos jo savybės prastos. Sunku išlaikyti stabilų žaidimą, juk jis nemažai psichologinio spaudimo gauna.

Vieną dvitaškį užskaitė kaip tritaškį, labai skaudu dėl to. Ramiai reagavau, bet o ką daryti. Kartais, kai sušvilpia trys teisėjai, nesuprantama, kaip galima taip klysti. Su jaunais žalgiriečiais važinėdavome į visokius kaimus, ten gali supykti, juk teisėjauja neprofesionalai, be to tik dviese. O čia profesionalai! Už bet kurią repliką gąsdina technine pražanga, todėl nenoriu kad komanda kentėtų.

Nesuprantu, už ką komisaras gauna atlyginimą, gal jam dar reikia kokios pagalvės. Juk komisaras gali pasikviesti teisėją, pasiklausti. Jam priklauso ne tik žiūrėti rungtynes ir tikrinti protokolą. Taip pat reikia matyti, kas vyksta.

Po nesėkmingų rungtynių su Po Ortezo "Elan Bernais", Kauno "Žalgirio" viceprezidentas Gediminas Navikauskas dalyvavo spaudos konferencijoje. Pakalbėjus treneriams, žurnalistai nutarė pakalbinti vieną Kauno klubo valdybos narių.

Kalbai pasisukus dėl rungtynių komisaro darbo, G.Navikauskas taip pat turėjo pastabų. "Tai yra tas pats LKL žmogus, kuris sprendė problemą, kai "Lietuvos rytas" viršijo legionierių skaičių. Blogai, kai komisaras matuoja rūbinėse plotį, žiūri, kaip rankena pakabinta, ir panašiai, o radęs minimalių neatitikimų, iš karto raportuoja."

"Tas pats šaltinis pranešė, kad Brazys bus "Žalgirio" treneriu, tuo tarpu jis net nėra įtrauktas į kandidatų sąrašą. Gal dėl to, kad Brazys yra Rutkausko draugas, tai jis turi būti treneriu? Yra trenerių, apie kuriuos nei vienas laikraštis nėra net rašęs. Galiu pasakyti, kad orientuojamės į užsieniečius. Yra keli pagrindiniai kandidatai, su kuriais palaikome derybas. Kada planuojame jas baigti? Gal iki kitos savaitės…"

"Bagatskiui neskaudėjo nugaros, mes neliepėme pasitraukti, jis pats atsistatydino. Nebuvome pasiruošę, kad vieną trenerį iškart pakeistų kitas. Negalime turėti trenerį atsargoje. Sulauksime naujo vyriausiojo trenerio, prie kurio derinsime naujus pirkinius. Galvojame apie aukštą žaidėją. Tačiau kol kas laukiame trenerio ir stiprinsimės pagal jo norus."

Ar realu kitoms rungtynėms turėti naują trenerį? "Sunku pasakyti, nežinau, ar suspėsime."

Komentarai