Marcusas Goree: „Žaisime „Benetton“ krepšinį“ 0

Vakar vakare į Kauną privačiu lėktuvu atskrido būsimieji „Žalgirio“ varžovai – Trevizo „Benetton“ krepšininkai. Italijos komanda atvyko gerai nusiteikusi ir stebėjosi, kodėl Lietuvoje nėra sniego, kurį, pasak jų, labai norėjo išvysti.

Trevizo „Benetton“ komandos vyriausiasis treneris Davidas Blattas kalbėjo, jog „Žalgiris“ yra labai pavojinga komanda, nepaisant tų visų pralaimėjimų, ji su kiekvienomis rungtynėmis progresavo, dažnai žalgiriečiams pritrūkdavo tik sėkmės, pavyzdžiui, dvikovoje su Po Ortezo „Elan Bernais“ komanda. „Žalgiris“ labai gerai žaidė ir prieš Barselonos ekipą ir prieš Maskvos CSKA.

Anot D.Blatto, „Žalgiris“ yra skirtinga komanda išvykoje ir namuose. Savoje aikštėje varžovai turi daugiau energijos, turi nuostabią atmosferą, kurią sukelia jų gerbėjai.

Pagrindinis Kauno klubo žaidėjas? „Nemanau, kad jis tik vienas. Jei jis būtų vienas, komanda turėtų daug problemų. „Žalgiris“ turi pavojingų ginklų tiek baudos aikštelėje, tiek nuo tolimesnių distancijų. Daug gerų žaidėjų skirtingose pozicijose“ – sakė „Benetton“ strategas.

"C grupė yra labai sunki, todėl viskas gali labai greitai pasikeisti. Manau, kad „Žalgiris“ dar gali kovoti dėl patekimo į TOP 16 varžybas, kauniečiams reikia tik daugiau sėkmės. "

Kalbėdamas apie paskutinius pralaimėjimus Eurolygoje ir Italijos čempionate, D.Blattas pripažino, jog nesėkmės nulėmė, jog daug jų žaidėjų buvo traumuotų. „Galima sakyti, žaidėme su puse komandos, tokia jau realybė. Ir dabar neturime visų žaidėjų, tačiau kai komanda bus visa sveika, vaizdas aikštėje bus kitoks, būsim daug stipresni.“ – tikino treneris.

Trevizo komandai šios dienos rungtynėse Kaune negalės padėti naudingiausias klubo krepšininkas Spenceris Nelsonas, kuris gydosi sinusitą.

26 metų 203 cm ūgio amerikietis šį sezoną sužaidė šešis Eurolygos susitikimus ir vidutiniškai per 25 minutes pelnydavo 12,8 taško, atkovodavo 8,2 ir perimdavo 1 kamuolį, atlikdavo 2,8 rezultatyvaus perdavimo bei surinkdavo 18,2 naudingumo balo.

Geriausias sezono rungtynes krepšininkas sužaidė būtent akistatoje su "Žalgiriu" Italijoje. Tuomet S.Nelsonas pelnė 26 taškus, pataikydamas 6 tolimus metimus iš 7 bei surinko 33 naudingumo balus.

„Atvykome su aistra laimėti, todėl stengsimės tai padaryti net ir išretintomis pajėgomis“ – sakė D.Blattas.

„Benetton“ tikslai? „Pirmiausia Eurolygoje kvalifikuotis į atkrintamąsias varžybas, į geriausiųjų šešioliktuką, Italijos čempionate pagrindinis tikslas taip pat patekti į atkrintamąsias varžybas, sezono pabaigoje būti geroje formoje ir būti pasiruošusiems kovoti dėl čempionų vardų. „ – teigė italų strategas.

Trevizo „Benetton“ vienas lyderių amerikietis Marcusas Goree sakė, jog yra pasiruošęs išbėgti į aikštę, tačiau dar nėra geriausios sportinės formos, mat dar neseniai turėjo sveikatos problemų.

„Tikiuosi fiziškai sunkios kovos, „Žalgiris“ labai gerai, agresyviai žaidžia namie. Kiekvienais metais Kauno klubas demonstruoja solidų žaidimą, yra stipri ir protinga komanda.

Mes propaguojame greitą žaidimą, esame daug metanti komanda, o dabar ir pagerinome gynybą. Kadangi nesame stipriausios sudėties, turime žaisti visi kartu, turime nuo pat mačo pradžios kontroliuoti žaidimo eigą. Žaisime „Benetton“ krepšinį.“ – kalbėjo M.Goree.

Nuotraukos: zalgiris.lt

Komentarai