D.Blattas: „Ši pergalė skirta Kęstui“ 0

Arijus Žakas, Krepsinis.net

Kauno "Žalgiris" pralaimėjo jau septintąsias Eurolygos rungtynes šį sezoną. Po nesėkmingų rungtynių su Trevizo "Benetton" komanda įvykusioje spaudos konferencijoje vyriausiųjų trenerių nuotaikos buvo skirtingos.

Trevizo "Benetton" ekipos vyriausiasis treneris Davidas Blattas į konferenciją atėjo besišypsodamas ir pradėjo kalbėti net neprašytas.

"Labas vakaras, kaip sekasi?, – lietuviškai pasisveikino priešininkų treneris. – Galėtume kalbėti lietuviškai, nes mano geras draugas yra treneris Kemzūra, o jis nuolat šneka lietuviškai ir jau beveik viską suprantu. Ši pergalė skirta Kęstui, nes tai jo miestas ir norėjome padovanoti pergalę jo šeimai, giminėms.

Pirmą kartą kaip vyriausiasis treneris laimėjau rungtynes Kaune, nors, kaip žinote, esu buvęs čia labai daug kartų. Todėl radau pergalės receptą – jei nori laimėti Lietuvoje, turi turėti lietuvį trenerį.

Abi ekipos rungtyniavo be svarbių žaidėjų, tačiau daugiau įtakos tai turėjo kauniečiams. Kaip jau minėjau, svarbiausia ne kurie krepšininkai nežaidžia, o kas ir kaip žaidžia. Mes rungtynėms atidavėme visas jėgas, naudojomės "Žalgirio" silpnybėmis bei klaidomis. Esame be galo laimingi laimėję labai svarbias rungtynes.

Kauno "Žalgirio" vyriausiasis treneris Rimantas Grigas po mačo buvo nuliūdęs, o kalbėjo neįprastai tyliai ir mažai.

"Sveikinu varžovus su pergale. Pralaimėjome rungtynes, todėl nėra ką pasakoti. Kovėmės, stengėmės, tačiau labai daug klydome gynyboje. Nesupratome vienas kito, prastai vertinome situacijas. Paleisdavome savo ginamus žaidėjus, o nueidami į pagalbą budavome nereikalingi.

Kiek rimta Penney trauma? Kol kas nėra aišku, tačiau iš jo veido atrodo, kad rimta. Šiandien jis neblogai žaidė, gaila, kad iškrito.

Ar traumos tai fizinio parengimo spragos? Marko su trauma jau atvažiavo po rinktinės žaidimo, Hanno susižeidė pirmoje rungtynių pusėje, todėl vertiname kaip nelaimingą atsitikimą. Paulius – netraumuotas, labiau turintis bėdų.

Kaip vertinate atsarginius žaidėjus? Jie padarė, ką galėjo, kartais perskubėdavo. Štimacas dar jaunas, nepatyręs žaidėjas. Žinant, kad jis nėra žaidęs tokio lygio rungtynėse, jo pasirodymą vertinu neblogai. Tas pats liečia ir Darių Šilinskį, kuris gynyboje atkovojo kamuolių, o puolant krepšį kelis sykius pataikė. Norisi, kad jie ne tik kovotų puolime, o ir gynyboje būtų daug stipresni. Tačiau jaunuolius užvaldo emocijos, dėl kurių jie dažnai perskuba.

"Benetton" krepšininkai taip pat nemėgsta gintis, todėl reikėjo žaisti ilgiau, tačiau jaunystė ir noras atžaisti atsilikimą kuo greičiau mums pakenkė.

Jasikevičius – slaptas ginklas ar Machado prastai žaidė? Reikėjo kažką išleisti į aikštelę, nes turėjome pakeisti Machado. Buvo pasirinktas Vytenis. Tikiu, kad jei jis daug dirbs, bus labai geras žaidėjas.

O kodėl nepasirodė Pečiukas? Toks buvo trenerio sumanymas. Reikėjo mobilesnio krepšininko. Vytenis tik atrodo labai lėtas, tačiau yra vienas greičiausių žaidėjų komandoje.

Komentarai