Rimantas Grigas: „Kausimės, dirbsime ir nugalėsime“ 0

Kauno „Žalgiris“ šį ketvirtadienį (12.21) išvykoje sužais devintojo turo Eurolygos rungtynes su Neapolio „Eldo Basket“ krepšininkais iš Italijos. Pastarieji C grupės turnyrinėje lentelėje užima septintąją poziciją ir savo sąskaitoje turi dvi pergales. Būsimieji žalgiriečių varžovai nugalėjo Graikijos Salonikų „Aris TT Bank“ (71:69) ir Trevizo „Benetton“ (64:70) komandas.

Šis Italijos klubas gruodžio pradžioje nutraukė kontraktą su vienu savo lyderiu amerikiečiu Tierre Brownu. Įžaidėjas „Eldo Basket“ ekipai per šešerius Eurolygos mačus vidutiniškai pelnydavo po 14.3 taško, atlikdavo 2.8 rezultatyvaus perdavimo ir perimdavo po du kamuolius.

“Pirmajame tarpusavio susitikime kovojo dvi skirtingos komandos – mes buvome visi sveiki, turėjome neblogą sportinę formą, demonstravome neblogo lygio žaidimą, “kopėme į kalną”. Tada ir turėjome nugalėt, nes iš tikrųjų buvome geresnė komanda.

“Eldo Basket” buksavo. Dabar „Žalgirį“ labiausiai iš vėžių išmuša traumos. Tačiau mūsų žaidėjai stiprūs, talentingi, todėl nepaisant visų nesklandumų kausimės, dirbsime ir nugalėsime,“ – kalbėjo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Rimantas Grigas.

Kaip „Eldo Basket‘ žaidimas pasikeitė, kuomet iš komandos buvo atleistas Tierre Brawnas?

„T.Brownas žaidė daugiau individualiai, be jo italai labiau remiasi visa komanda. Daugiau įžaidinėja kamuolį, daugiau juda, nenutrūkinėja jų kombinacijos. Pavieniais veiksmais gali laimėti vienas kitas rungtynes, jei gerai žais visa komanda – gali pasiekti daug pergalių. Neapolio klubo vadovai ir treneriai pasirinko pastarąjį variantą, o norėdami žaisti būtent taip, atsisveikino su amerikiečiu įžaidėju.“ – sakė R.Grigas.

„Norėtųsi, kad ir mūsų žaidėjai daugiau judėtų, kad išnaudotų visą aikštelę. Pavyzdžiui, paskutinėse rungtynėse su Trevizo „Benetton“ dar taip nežaidėm, aišku, reikia atsižvelgti į tai, jog aikštėje buvo daugiausiai jaunesni, mažiau patyrę arba Eurolygos duonos beveik nevalgę krepšininkai. Atlikdami derinius, žalgiriečiai per daug grūdosi po krepšiu, neišnaudojo aikštelės tiek, kiek galėjo išnaudot. Kuo varžovai priversti plačiau gintis, tuo daugiau šansų yra juos apžaisti, mesti laisvam, išprovokuoti klaidą, nes jiems taip pat reiks daugiau judėt. Reikia priversti priešininkus dirbti gynyboje, žaisti ramiais nervais, šalta galva atakuoti, nedaryti klaidų.

„Eldo Basket“ komanda žaidžia labai banguotai. Tai parodė ir italų dvikova su CSKA, kuomet pirmąjį ketvirtį jie pralaimėjo 7:28, o vėliau sugebėjo žaidimą truputį aplyginti ir pralaimėjo dešimties taškų skirtumu. Pastebėjau, jog dažnai Neapolio klubo krepšininkai po vienos užtvaros iš karto daro metimą. Būtent to aš nenoriu matyti savo komandoje. Toks žaidimas jau yra atgyvena, geros ekipos neturi taip žaisti. Atvirkščiai, turi demonstroti kombinacinį žaidimą, daug judėti, o ne po vienos užtvaros kamuolį sviesti į krepšį. Neatsakingas metimas puolime – du taškai gynyboje." – teigė „Žalgirio“ strategas.

Pasak R.Grigo, rytoj aikštėje turėtų pasirodyti Paulius Jankūnas, žalgiriečiams padės ir Kirkas Penney, tačiau jo žaidybinis laikas nebus ilgas. Hanno Mottola taip pat išvyko į Italiją, tačiau ar jis rungtyniaus, priklausys nuo jo savijautos, todėl sprendimas bus priimtas mačo dieną. Abu krepšininkai jau treniruojasi, tačiau nepilna jėga. Marko Popovičiaus dvikovoje su "Eldo Basket" nepamatysime.

Neapolio „Eldo Basket“ komanda Italijos čempionate užima septintąją poziciją, iškovojusi septynias pergales ir patyrusi penkis pralaimėjimus.

Komentarai