Kauno „Žalgiris“ po dramatiškos kovos pralaimėjo „Eldo Basket“ 0

Šiandien Kauno „Žalgiris“ išvykoje sužaidė devintojo turo Eurolygos rungtynes su Neapolio „Eldo Basket“ krepšininkais iš Italijos ir nusileido varžovams rezultatu 92:87.

Pirmasis kėlinys prasidėjo taikliu „Eldo Basket“ dvitaškiu. Tačiau netrukus tuo pačiu atsakė ir Jonas Mačiulis (2:2). Sužaidus dvi minutes, žalgiriečiai atsilikinėjo dviem taškais (7:5). Atkakli kova vyko ir įpusėjus ketvirčiui, o žalgiriečiai jau turėjo pranašumą savo rankose (11:13). Per likusį laiką truputį drausmingiau sužaidę šeimininkai sugebėjo pasivyti Kauno klubo krepšininkus ir išlyginti rezultatą (21:21).

Antroje dvikovos dalyje mačas klostėsi pagal tą patį scenarijų – abi komandos kovojo taškas į tašką. Žalgiriečiams koją kišo klaidos ir prastesnė kova dėl atšokusių kamuolių. Sužaidus tris minutes, italai pirmavo minimaliu skirtumu (27:26), o dar po dviejų minučių pastarieji sugebėjo padidinti atotrūkį iki penkių (31:26). Iki didžiosios pertraukos „Žalgiris“ vis dar buvo priverstas vytis varžovus, tačiau įsibėgėti „Eldo Basket“ komandai kauniečiai neleido (43:38).

Trečiajame ketvirtyje „Žalgirio“ krepšininkai neleido nutolti Neapolio klubui (48:45, 7:20min.), svečius į priekį vedė Tanoka Beardas. O netrukus, po V.Ginevičiaus tolimo šūvio, rezultatas tapo lygus – 48:48. Po dviejų iš eilės sėkmingų italų atakų, šeimininkai vėl susigrąžino persvarą (55:50, 5min.), bet žalgiriečiai nesiruošė nuleisti rankų ir nuolat kvėpavo jiems į nugarą. Iki kėlinuko pabaigos tikslesni buvę „Eldo Basket“ žaidėjai išsaugojo pranašumą (68:61).

Lemiamas buvo paskutinis kėlinukas, kurį devyniais taškais iš eilės pradėjo žalgiriečiai (68:70) ir iš karto pakreipė žaidimo kreivę savo naudai. Vėliau žaidimas vėl išsilygino (74:74, 6 min., 78:78, 5min.). “Žalgiris“ mobilizavo savo jėgas ir, Jono Mačiulio vedamas, toliau dėjo visas pastangas bei kovojo dėl labai svarbios pergalės.Iki pat finalinės sirenos išliko rungtynių intriga, likus keturiolikai sekundžių, italai pirmavo trim taškais (88:75), likus šešiom sekundėm V.Ginevičius stojo prie baudų metimų linijos, tačiau nepataikė nei vieno metimo ir tai buvo viskas. „Eldo Basket“ savo aikštėje šventė pergalę rezultatu 92:87.

"Eldo Basket": T.Ellisas 18 (8 rez. perd.), M.Morandais 16 (10 atk. kam.), J.Trepagnieris 15, R.Rocca 12, A.Cittadini 11 (7 atk. kam.), A.Sesay 10.

"Žalgiris": T.Beardas 26 (9 atk. kam.), H.Mottola 16, P.Jankūnas 12, M.Kalnietis 10.

Komentarai