Buvęs krepšininkas pradėjo darbą “Žalgiryje” 0

Dovilė KAMARAUSKIENĖ, "Kauno diena"

Vakar “Žalgirio” ryto treniruotėje pirmą kartą komandai prisistatė naujasis vyriausiojo trenerio Rimanto Grigo asistentas Darius Maskoliūnas.

Lietuvos žaidėjai buvusio ilgamečio “Žalgirio” kapitono titulus gerai žino, tačiau legionieriams naujojo trenerio karjeros faktai padarė įspūdį.

36 metų D.Maskoliūnas yra daugkartinis Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionas, Europos taurės ir Eurolygos laimėtojas, Sidnėjaus olimpinių žaidynių prizininkas.

Prisistatė komandai

– Dariau, nuo ko pradėjote pirmąją treniruotę? – “Kauno diena” paklausė naujojo “Žalgirio” trenerio asistento D.Maskoliūno.

– Nuo prisistatymo. Manau, žaidėjai mane priėmė normaliai. Ryte vyko daugiau fizinio pasirengimo pratybos, todėl rimtesnis darbas laukė vakaro treniruotėje. Tačiau aš paprašiau ir Rimanto Grigo, ir klubo vadovų, kad man pirmiausia leistų apšilti kojas komandoje. Visi supratingai reagavo į tokį prašymą.

– Kaip manote, per kiek laiko galima pagerinti komandos gynybą?

– Negaliu pasakyti, nes to neįmanoma įsprausti į kažkokias laiko ribas. “Žalgirio” gynyba nėra gera, bet ji nėra ir tokia tragiška, kaip kartais atrodo paskaičius spaudą. Aš nesu burtininkas, kuris pamos lazdele ir viskas stos į savo vietas. Tačiau bendromis jėgomis su vyriausiuoju treneriu ir visa komanda bandysime po truputį viską keisti į geresnę pusę.

Kiekvienas žaidėjas gali geriau gintis

– Prieštaringų vertinimų šį sezoną sulaukia Tanoka Berdas. Nemažai kritikos jam tenka dėl gynybos, nors kai kas galvą guldo už šį žaidėją. Kokia Jūsų nuomonė apie amerikietį?

– Vienareikšmiškai įvertinti Tanokos Berdo negalėčiau. Neguldau už jį galvos, tačiau nesu ir aršus kritikas. Tanoka ginasi, bet ne taip, kaip norėtų žiūrovai. Esmė ta, kad būdamas tokio ūgio jis negali užglaistyti visų gynybos skylių kaip Arvydas Sabonis ar kuris nors kitas galingas centras. Tačiau nuolatiniai dvigubi statistikos rodikliai įrodo, kad Berdas yra didelė “Žalgirio” jėga po abiem krepšiais.

Aš pats, būdamas Sporto halėje, girdžiu nuolat jo adresu svaidomas replikas, tačiau jos ne visada būna teisingos. Aišku, norėtųsi, kad jis geriau gintųsi, kad visada sugrįžtų į gynybą, tačiau tikrai neteisinga sakyti, kad jis visiškai nesigina.

– Jūs pats garsėjote gera gynyba. Kaip pats įgijote gynybos įgūdžių?

– Turėjau greitas kojas ir ilgas rankas. Na, gal ir šiokią tokią intuiciją. Atėjus į “Žalgirį” mano užduotis buvo pirmiausia apsiginti, nes to komandai labiau reikėjo. Tačiau iki debiuto “Žalgiryje” aš visada buvau metikas. Gynyba priklauso ne tik nuo fizinio pasirengimo, bet ir nuo noro. Mano įsitikinimu, kiekvienas krepšininkas gali gintis geriau, tik turi tam psichologiškai nusiteikti.

Naujasis treneris – kovotojas

“Darius Maskoliūnas yra kovotojas, niekada nenusileidžia ir siekia tikslo iki pabaigos. Kartu su juo visas šias savybes stengsimės sustiprinti ir komandoje. Darius moka bendrauti, o tai yra labai svarbu. Jis turi susikalbėti su žaidėjais, dažnai antrieji treneriai emociškai yra artimesni krepšininkams.

Be to, Darius yra išėjęs trenerio Jono Kazlausko mokyklą, matęs daug kitų trenerių ir jis viską atsineš į komandą. Bus man patarėjas, padėjėjas, taip pat stiprins žaidėjų individualią gynybą”, – džiaugėsi pagalbininku R.Grigas.

R.Grigas ir D.Maskoliūnas Eurloygos vienuoliktojo turo dvikovoje su Stambulo “Fenerbahce-Ulker”, kuri vyks ketvirtadienį Sporto halėje, jau turės didesnį gynėjų pasirinkimą. Manoma, kad po nesunkios kojos piršto operacijos galės žaisti Mantas Kalnietis.

Markas Popovičius komandos draugų žaidimą stebės sėdėdamas ant atsarginių suolo. Manoma, kad reabilitacija truks dar mažiausiai savaitę. Kroatas, visada veržęsis į aikštę, truputį paskubėjo pradėti sportuoti po pėdos raiščių traumos, todėl gydymas užsitęsė.

Komentarai