Kauno miesto derbyje – dramatiška kova ir žalgiriečių pergalė 0

Šiandien Kauno „Žalgirio“ jaunimas namuose sužaidė NKL čempionato rungtynes su to paties miesto „Hermio projektai – KKM“ krepšininkais ir nugalėjo varžovus rezultatu 72:71.

Pirmajame kėlinyje aktyviau startavo šeimininkai, kurie dvikova pradėjo dviem taškais (2:0). Tačiau netrukus tuo pačiu atsakė ir „Hermio projektai – KKM“ komanda. Lygus rezultatas buvo ir sužaidus dvi minutes (4:4). Vėliau įsibėgėję sąlyginiai svečiai, dėka žalgiriečių netaiklių metimų, įsiveržė į priekį (6:12, 6min.). Įpusėjus ketvirčiui komandas skyrė tie patys šeši taškai (8:14), o per likusį laiką tiksliau ir agresyviau sužaidę „Hermio projektai – KKM“ krepšininkai tik dar padidino pranašumą (16:23).

Antroje dvikovos dalyje vaizdas aikštėje mažai keitėsi. Rungtynių eigą kontroliavo svečiai, o žalgiriečiai bandė juos vytis. Pralaimėta kova dėl atšokusių kamuolių neleido „Žalgirio“ jaunimui pakreipti žaidimo sau naudinga linkme (21:28, 7min.). Tiesa, labiau nutolti gana prastai atakavusiai „Hermio projektai – KKM“ ekipai taip pat nepavyko (22:30, 5min., 26:32, 3min.). Iki didžiosios pertraukos žalgiriečiai, kuriuos į priekį tempė tik sėkmingas aukštaūgių žaidimas, priartėjo prie varžovų. Tačiau šeimininkams labai trūko didesnio gynėjo indėlio (33:39).

Trečiajame ketvirtyje sužaidus dvi minutes, žalgiriečiai sumažino atsilikimą iki minimumo (39:40), o netrukus ir išlygino rezultatą (41:41, 6:21 min.). Agresyviau tiek gynyboje, tiek puolime pradėję rungtyniauti, suaktyvinę kovą dėl atšokusių kamuolių šeimininkai priversdavo rinktis pražangas „Hermio projektai – KKM“ krepšininkus ir įpusėjus kėlinukui, pirmą kartą įsiveržė į priekį (43:41). Per likusį laiką klaidos ir svečių kontratakos neleido „Žalgiris – SM“ komandai išlaikyti turėtos nedidelės persvaros (50:58).

Lemiamas buvo paskutinis kėlinukas, kuriame sėkmingiau žaidė svečiai (53:63, 8 min.). Žalgiriečiams vis sunkiau sekėsi surasti kelių link varžovų krepšio, o „Hermio projektai – KKM“ komanda tuo naudojosi. Likus žaisti tris minutes iki mačo pabaigos, penkiais taškais pirmavo „Hermio projektai – KKM“ (62:67). Šeimininkai nenuleido rankų ir buvo sumažinę deficitą iki minimumo (68:69, 1min. 70:71, 30sek.), likus šešioms sekundėms prie baudų metimų linijos stojo Šarūnas Vasiliauskas, kuris persvėrė rezultatą, o paskutinė svečių ataka buvo nesėkminga. „Žalgirio“ jaunimas šventė pergalę rezultatu 72:71.

Komentarai