„Žalgiris“ po permainingos kovos nusileido „Fenerbahce – Ulker“ 0

Šiandien „Žalgiris“ namuose sužaidė Eurolygos vienuoliktojo turo rungtynes su Stambulo „Fenerbahce – Ulker“ krepšininkais iš Turkijos ir nusileido varžovams rezultatu 70:83.

Pirmasis kėlinys prasidėjo taikliu Jono Mačiulio dvitaškiu (2:0). Tačiau netrukus tuo pačiu atsakė ir svečiai (2:2). Sužaidus dvi minutes šiame ketvirtyje, žalgiriečiai pirmavo dviem taškais (4:2). Pastarieji kontroliavo rungtynių eigą ir neleido svečiams diktuoti savų taisyklių. Tačiau kiek vėliau turkai aplygino žaidimą. Įpusėjus kėlinukui, „Žalgiris“ išsaugojo persvarą savo rankose (11:7). Labiau nutolti nuo varžovų kauniečiams trukdė klaidos. Per likusį laiką truputį tikslesni buvo svečiai, kurie po dešimties minučių turėjo nedidelį pranašumą (15:19).

Antroje dvikovos dalyje vaizdas aikštėje nesikeitė, vyko atkakli ir permaininga kova. Tačiau po kelių sėkmingų atakų be atsako, „Fenerbahce – Ulker“ susikrovė dviženklę persvarą (17:27). Bet netrukus jau žalgiriečiai sumetė keturis taškus be atsako ir taip priartėjo prie turkų (21:27, 6:39 min.). Vedamas T.Beardo ir J.Mačiulio, „Žalgiris“ neleido pavojingai nutolti Stambulo ekipai (30:35, 3min., 34:35, 2min.), o iki didžiosios pertraukos Kauno klubas išlygino rezultatą (39:39).

Trečiajame ketvirtyje sužaidus dvi minutes, žalgiriečiai įsiveržė į priekį (42:41). Tačiau po minutės vėl lygybė – 44:44. Stambulo klubą į priekį vedė amerikietis W.Solomonas, kurio tritaškiai neleido „Žalgiriui“ atitrūkti. Sunkiai sustabdomas buvo ir K.Kambala. Įpusėjus kėlinukui, šeimininkai turėjo trijų taškų deficitą (46:49), bet kauniečiai nuolat kvėpavo varžovams į nugarą (50:52, 4min.). Sėkmingiau sužaidę šios mačo dalies pabaigą, „Fenerbahce – Ulker“ nutolo, po trisdešimties minučių – 57:62.

Lemiamas buvo paskutinis kėlinukas, kuris prasidėjo I.Kutluay tritaškiu (57:65). Po dar vieno jo tolimo metimo – 57:70 (7:47min.). Žalgiriečiai daugiau nei tris minutes nerado kelių link turkų krepšio. Pirmasis tai padarė J.Mačiulis, pataikęs dvitaškį (59:70). Likus žaisti keturias minutes, „Fenerbahce – Ulker“ vis dar turėjo dviženklį pranašumą (65:77). Per likusį laiką šeimininkai dar buvo sumažinę deficitą iki septynių, tačiau tai ir buvo viskas, finalinė dvikovos sirena paskelbė „Fenerbahce – Ulker“ pergalę rezultatu 70:83.

Komentarai