FIBA patvirtino: M.Kalnietis – „Žalgirio“ žaidėjas 0

ŪBIG valdomas Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas sužinojo Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) sprendimą, kuriame nurodoma, kad Mantas Kalnietis turi galiojančią sutartį su „Žalgiriu“ ir yra šios komandos žaidėjas.

Prieš dešimt dienų paskelbus, kad M.Kalnietis lieka „Žalgiryje“, krepšinio pasaulyje buvo įsižiebusios diskusijos ar gynėjo sutartis su Kauno klubu yra tikrai galiojanti.

Antradienį gautas FIBA sprendimas dar kartą patvirtino, kad M.Kalnietis nepasinaudojo iki liepos 15 d. galiojusia galimybe nutraukti kontraktą su „Žalgiriu“. Praradęs teisę tapti laisvuoju agentu jis dar mažiausiai metus vilkės Kauno „Žalgirio“ marškinėlius.

Pats M.Kalnietis ne kartą buvo išreiškęs norą ir toliau rungtyniauti Kauno „Žalgiryje“.

2008-2009 m. sezone Eurolygos varžybose M.Kalnietis aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 24,7 min., pelnydavo po 8,5 taško, atkovodavo po 2,3 kamuolio ir atlikdavo po 3 rezultatyvius perdavimus per mačą. Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate dukart šalies čempiono rodikliai siekė 11,3 taško, 2,7 atkovoto kamuolio ir 4,3 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Komentarai