G.Krapikas: „Garsus varžovo vardas slėgė mūsų jaunimą“ 0

Trečiadienį Rusijos sostinėje įvykusios VTB Vieningosios lygos sezono atidarymo rungtynės tarp Maskvos CSKA ir ŪBIG valdomos Kauno „Žalgirio“ komandos pergalę atnešė šeimininkams. Žalgiriečius rezultatu 90:74 įveikusiam CSKA klubui tai buvo pirmosios oficialios rungtynės šiame sezone.

Pateikiame abiejų ekipų trenerių komentarus iš spaudos konferencijos.

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas:

„Malonu, kad Vieningosios lygos varžybas galėjome pradėti dvikova su CSKA. Mūsų komandų pavadinimai daugeliui sukelia gerus prisiminimus. Žinau, kad Lietuvoje šios rungtynės kėlė didelį susidomėjimą, todėl man gaila, kad antroje mačo pusėje mes neparodėme tinkamo žaidimo. Paaiškinimas paprastas: pirmajam penketui šiek tiek pritrūko fizinių jėgų, o iš jį keitusių krepšininkų dar ne visi yra pasiekę tokį aukštą lygį. Mes pirmavome, tačiau darėme daug techninio broko – klystant 20 kartų nėra ko tikėtis laimėti prieš CSKA išvykoje. Garsus varžovo vardas slėgė mūsų jaunimą. Po rungtynių rūbinėje Arvydas Sabonis jų net paklausė: „Ko išsigandot?“. Bet jam lengva kalbėti, jis yra labai patyręs, visko matęs, o jaunuoliams dar rankos dreba.

Aš esu įsitikinęs, kad CSKA žaidimas dar gerės. Maskviečių komanda gan vėlai pradėjo pasiruošimą sezonui, įtakos turėjo Viktoro Chriapos ir Matjažo Smodišo traumos. Iš pradžių nepavydėjau treneriui Pašutinui, tačiau dabar matau, kad jis gali remtis tiek veteranais, tiek ir jaunaisiais krepšininkais, tokiais kaip Vorontsevičius ar Kurbanovas. Jie yra išalkę pergalių, nori įrodyti treneriui, kad yra pasiruošę žaisti.“

Maskvos CSKA vyriausiais treneris Jevgenijus Pašutinas:

„Džiaugiuosi, kad pasiekėme pergalę labai svarbiose rungtynėse, kurios mums atidarė oficialųjį sezoną. Pasiruošimo etape sėkmingi mačai keitė nesėkmingus, ieškojome optimalios sudėties, bandėme nušlifuoti gynybą ir puolimą. Mums labai padėjo susitikimas su Atėnų „Panathinaikos“. Po tų rungtynių šiandien jau žaidėme ramiau, nesijautė nervingumo. Nenorėčiau išskirti nė vieno savo ekipos krepšininko. Mano didžiausias noras, kad visada galėčiau taip laviruoti sudėtimi. Tikiuosi, puolimas ir toliau išliks toks pat gražus ir rezultatyvus, o gynyba bus agresyvi, ties pražangos riba“.

Komentarai