M.Pocius ir J.Dentmonas tapo „One Team“ ambasadoriais 0

Eurolygos socialinės programos „One Team“ veiklą Lietuvoje pradėjęs Kauno „Žalgiris“ pasirinko šio projekto ambasadorius. Jais tapo žalgiriečiai Martynas Pocius ir Justinas Dentmonas.

Kiekvienas šiame Eurolygos projekte dalyvaujantis klubas dirba su tam tikra socialiai jautria grupe ir padeda jai integruotis į visuomenės gyvenimą. Žalgiriečiai suvienijo jėgas su Kauno socializacijos centru, kuriame su paaugliais dirbantys darbuotojai stengiasi pasiekti teigiamų vaiko elgesio pokyčių bei ugdyti jo vertybines nuostatas ir socialinius įgūdžius.

Naujieji „Žalgirio“ ambasadoriai jau spėjo susitikti su Kauno socializacijos centro auklėtiniais, kai šie lankėsi „Žalgirio“ arenoje.

„Man yra garbė tapti „One Team“ komandos dalimi. Kai ėjau susitikti su šiais vaikais, net nežinojau, ar jiems patinka krepšinis, – sakė „Žalgirio“ gynėjas M.Pocius. – Tačiau pamatęs, kaip smagiai jie leidžia laiką „Žalgirio“ arenoje, įsitikinau, kad kartu mums pavyks pasiekti daug.“

Dabar atsakomojo M.Pociaus ir J.Dentmono vizito laukia socializacijos centro auklėtiniai. Praėjusią savaitę žalgiriečiai jiems padovanojo 10 naujų „adidas“ kamuolių. Centro sporto salę taip pat papuošė nauji krepšių tinkleliai.

„Džiaugiuosi turėdamas galimybę kažką duoti Lietuvos žmonėms. Prisidėti prie „One Team“ ir būti šio projekto ambasadoriumi man yra nauja ir įdomi veikla. Laukiu daugiau susitikimų su naujais savo draugais. Visi senstame, todėl yra labai svarbu tinkamai ugdyti jaunąją kartą. Ji – mūsų ateitis“, – kalbėjo J.Dentmonas.

„Žalgirio“ ir Kauno socializacijos centro bendradarbiavimo esmė – ne tik suteikti vaikams džiaugsmo, bet ir padėti jiems visapusiškai tobulėti per sportą ir krepšinio žaidimą. Kiekvieną savaitę jų centre jau vyksta bendri užsiėmimai, kuriuos veda „Žalgirio“ administracijos, fanų klubo „Green White Boys“ ir „Žalgirio“ Garbės Klubo atstovai. Susitikimų metu yra žaidžiami sporto žaidimai ir kalbama su vaikais jiems aktualiomis temomis.

Komentarai