„One Team“ ambasadorius M.Pocius: „Smagu matyti teigiamus pokyčius“ (VIDEO) 0

Visą sezoną vykęs Kauno „Žalgirio“ ir Eurolygos socialinės programos „One Team“ įgyvendinimas pasiekė finišo tiesiąją. „Turkish Airlines“ remiamas projektas „One Team“ – tai socialinė programa, vykdoma visos Europos mąstu kartu su Eurolygoje rungtyniaujančiais klubais.

Pradėjęs „One Team“ veiklą „Žalgiris“ suvienijo jėgas su Kauno socializacijos centru. Jame su paaugliais dirbantys darbuotojai stengiasi pasiekti teigiamų vaiko elgesio pokyčių bei ugdyti jo vertybines nuostatas ir socialinius įgūdžius. Prie tikslo padėti vaikams tapti dorais, savarankiškais ir atsakingais žmonėmis prisidėjo ir Kauno „Žalgiris“.

Viso sezono metu pas vaikus lankėsi „Žalgirio“ darbuotojai, fanų klubo „Green White Boys“ nariai, o projekto ambasadoriai Martynas Pocius ir Justinas Dentmonas per Šv. Kalėdas dovanojo vaikams dovanas bei puikią nuotaiką krepšinio aikštelėje.

Savo patirtimi su vaikais M.Pocius dalinosi ir baigiamajame „One Team“ projekto renginyje. Kartu su „Žalgirio“ fizinio parengimo treneriu Justinu Grainiu Martynas vedė treniruotę bei lavino tiek veikų judėjimo, tiek ir bendravimo įgūdžius.

„Matėmės su vaikais jau ne pirmą kartą. Labai smagu, kad vėl galėjome pabūti kartu ir pajusti teigiamus pokyčius. Tikiuosi, kad jiems pravers mūsų pravesti žaidimai, pasidalinimas mintimis, istorijomis. Kai kurie iš šių vaikų neturi tėvų ar namų, todėl būdamas su jais pats pasisemi daug patirties, pradedi vertinti tai, ką turi ir žiūrėti į savo gyvenimą kitomis akimis“, – teigė „One Team“ ambasadorius M.Pocius.

Kassavaitinių susitikimų metu krepšinio pagalba buvo siekiama vaikų lavinimo, bandoma keisti jų mąstymą, o tuo pačiu ir pavyko populiarinti krepšinį jaunų žmonių tarpe.

„Šis projektas mūsų vaikams davė neįkainojamą patirtį. Jie labai džiaugdavosi ir laukdavo kiekvieno susitikimo su žalgiriečiais ar „Žalgirio“ fanais. Vaikai taip pat buvo laimingi galėdami gyvai stebėti Kauno komandos rungtynes „Žalgirio“ arenoje. Bendravimo ar socialinių įgūdžių lavinimas bei papildomas sportinis pasirengimas vaikams davė didžiulę naudą“, – sakė Kauno socializacijos centro soc. pedagogė Vilma Pagirienė.

Sėkmingas bendradarbiavimas su Kauno socializacijos centru ne tik suteikė džiaugsmo vaikams, bet ir padėjo jiems visapusiškai tobulėti per sportą ir krepšinio žaidimą. Eurolygos skatinamą „One Team“ projektą Kauno „Žalgiris“ tęs ir kito sezono metu.

Komentarai