#ŽaliaBalta. D.Montvydas: apie simpatijas T.Edney ir R.Javtokui bei „Žalgirio“ arenos efektą (VIDEO) 0

Kas sieją vieną populiariausių Lietuvoje atlikėjų Donatą Montvydą su antrąja Lietuvos religija – krepšiniu? Pasirodo, sąsajų yra nė viena ir ne dvi, o jų nė ką mažiau, kuomet kalba pakrypsta apie Lietuvos čempionų – Kauno „Žalgirio“ klubą.

Buvęs Eurovizijos dalyvis ir ne vieną muzikinį albumą išleidęs D.Montvydas užaugo sostinėje, kur baigė Vilniaus krepšinio mokyklą. Nepaisant to, jog augo ne Kaune, vilnietis dainininkas „Žalgiris TV“ rubrikos #ŽaliaBalta laidos metu prisipažino – nuo mažų dienų palaikė „Žalgirio“ komandą.

„Kuomet baigiau žaisti krepšinį, man ypatingai buvo svarbu gražus ir sąžiningas krepšinis, o su Kauno „Žalgiriu“ esu nuo pirmųjų dienų. Prisimenu, kaip liejau džiaugsmo ašaras, kada „Žalgiris“ laimėjo Eurolygą. Tai yra tokia komanda, kuri ir dar po 40 metų išliks tokia istoriškai svarbi. Esu jai neabejingas“, – teigė dainininkas.

Mokydamasis krepšinio paslapčių Vilniuje #ŽaliaBalta laidos pašnekovas pasakojo, jog buvo sužavėtas 1999-ųjų auksinio Eurolygos sezono „Žalgirio“ komandos įžaidėjo Tyuso Edney žaidimu. Tiesa, prabėgus jau daugiau nei 16 metų po istorinio žalgiriečių triumfo, D.Montvydas turi kitą mėgstamiausią Kauno komandos krepšininką.

„Visuomet palaikau Robertą Javtoką, galbūt dėl to, kad jį pažįstu ir asmeniškai. Nuoširdžiai palaikau Robertą, jis – puikus žaidėjas. Visuomet linkiu, kad šiam krepšininkui niekad nebūtų traumų. Jaučiu jam didžiulę pagarbą dėl indėlio į lietuvišką krepšinį. Tai vienas iš krepšininkų – autoritetų“, – simpatijų „Žalgirio“ komandos vidurio puolėjui neslėpė D.Montvydas.

Užsukęs pasižiūrėti paskutiniųjų Eurolygos pirmojo etapo rungtynių Kaune tarp „Žalgirio“ ir Atėnų „Panathinaikos“, D.Montvydas skambiai atsiliepė ir apie „Žalgirio“ arenos simbolinę reikšmę visai Lietuvai.

„Nerealu čia, „Žalgirio“ arenoje, stebėti vieningą mūsų tautą. Vieningumas pastaruoju metu tarp mūsų tautiečių yra itin retas. Krepšinis, arena arba scena ir muzika mus apjungia. Kuomet visi šaukia „Žalgirio“ vardą, man šiurpai bėga iš malonumo. Suprantu, kad visi esame draugai, šeima. Kada jaučiu tą emocijų pliūpsnį, suprantu, kad aplinkui nėra priešų, nėra svetimų žmonių. Tai mūsų tauta“, – vaizdžiai kalbėjo dainininkas.

Komentarai