#DėmesysEurolygai. G.Krapikas: „Turime naują galimybę siekti kito tikslo“ (VIDEO) 0

Kauno „Žalgiris“ šį trečiadienį „Žalgirio“ arenoje jau septintąjį sezoną iš eilės pradės kovas Eurolygos „Top 16“ etape. Senuosius 2015-uosius metus žalgiriečiai palydės pirmąja dvikova antrajame Eurolygos etape su Vitorijos „Labaral Kutxa“ ekipa iš Ispanijos.

Bilietus į „Žalgiris“ – „Laboral-Kutxa“ rungtynes galima įsigyti internetu ir „Žalgirio“ arenos kasoje.

Prieš būsimą startą „Top 16“ etapo F grupėje „Žalgiris TV“ rubrikos #DėmesysEurolygai laidoje mintimis apie pirmojo Eurolygos etapo rezultatus bei „Žalgirio“ žaidimą pasidalino vyriausiasis ekipos treneris Gintaras Krapikas.

„Svarbu, kad sunkiu momentu mums pavyko išlikti stabiliems, ramiems. Laimėdami labai svarbias rungtynes prieš Izmiro „Karsiyaka“, likus dviem turams iki „Top 16“ etapo pradžios buvome praktiškai užsitikrinę vietą kitame etape. Žinoma, po to sekė labai malonios rungtynės Barselonoje, kuomet komanda parodė fantastišką moralę ir nugalėjome „FC Barcelona“, ko nebuvo pavykę padaryti 11 metų. Dėl šios pergalės gavome galimybę žaisti dėl trečiosios vietos grupėje su Atėnų „Panathinaikos“ klubu. Yra nusivylimas, kad visgi nepavyko nugalėti Graikijos ekipos ir teko užleisti priešininkui trečiąją vietą C grupėje“, – pirmojo etapo pabaigos susitikimus vertino G.Krapikas.

Trečiąjį sezoną be pertraukų prie „Žalgirio“ komandos vairo stovintis treneris pripažįsta, kad sunkiu momentu pirmajame Eurolygos etape komandai susitelkti padėjo asmeniniai pokalbiai tarp trenerio ir patyrusių komandos krepšininkų.

„Kai komandai sekasi gerai, tos problemėlės nustumiamos į šoną, o kai yra sunkus momentas, reikalingi žaidėjai ir jų nuomonės, kurios yra labai atviros. Reikia žinoti, kas pas mus šiuo momentu ne taip, ko trūksta. Čia nepakalbėsi su visais, su visais darome tik apibendrinimą, bet buvo ir asmeninių pokalbių su žaidėjais, kuriais labai pasitikiu ir pažįstu daug metų. Žinau, kad jie tikrai nieko nenuslėps. Galų gale, tai mus sugrąžino į stabilesnę padėtį“, – apie būdus sutelkti žalgiriečius kalbėjo vyriausiasis treneris.

Sėkmingai įveikus pirmąjį Eurolygos etapą, laukia iššūkiai „Top 16“ katile. „Žalgirio“ kelyje dar didesnių tikslų link – vieni pačių galingiausių Europos krepšinio klubų – Maskvos CSKA, „FC Barcelona“, Madrido „Real“, Pirėjo „Olympiacos“ bei kitos antrojo etapo F grupės ekipos.

G.Krapiko nuomone, „Žalgirio“ ekipai atsivėrė naujas puslapis šiame sezone su nauja pozityvia energija pradėti kovas tarp stipriausių šešiolikos Europos komandų.

„Pirminis tikslas – pasiekti „Top 16“etapą įvykdytas. Turime naują galimybę siekti kito tikslo. Tikiuosi pavyks visus vyrus suburti labai svarbiai šešioliktuko pradžiai. Tos pirmosios, antrosios, trečiosios rungtynės labai svarbios tolimesnio etapo raidai. Tikiuosi buvusi našta dėl patekimo į „Top 16“ etapą neslėgs žaidėjų ir galėsime naujomis emocijomis, nauja energija pradėti būsimas kovas“, – sakė G.Krapikas.

Jau šį trečiadienį „Žalgirio“ arenoje įvyksiančios rungtynės su Vitorijos „Laboral Kutxa“ klubu pažymės žalgiriečių žygio „Top 16“ etape pradžią. G.Krapikas įvertino pirmųjų rungtynių svarbą ir džiaugėsi, kad žalgiriečiai naujus išbandymus stipriausiame Europos krepšinio turnyre pradės savų žiūrovų akivaizdoje.

„Sirgalių pagalba yra mums ypatingai reikalinga. Kiekvienas žaidėjas, įėjęs į aikštelę, pamato labai daug mūsų atributiką dėvinčių sirgalių, kurie visi mus palaiko. Tai suteikia energijos ir papildomos atsakomybės, kadangi mes negalime žaisdami prie tokios publikos nesikauti, nesistengti. Tai didžiulė pagalba, todėl labai svarbu pirmąsias rungtynes pradėti namuose“, – teigė G.Krapikas.

Pirmajai „Top 16“ dvikovai skirtoje #DėmesysEurolygai laidoje G.Krapikas taip pat pasidalino mintimis apie komentarus viešojoje erdvėje bei darbą trenerių štabe su Šarūnu Jasikevičiumi ir Dariumi Songaila.

Komentarai