R.Seibutis motyvacine kalba pradėjo antrąjį „One Team“ etapą 0

Kauno „Žalgiris“ trečius metus dalyvauja Eurolygos socialinės atsakomybės programoje „One Team“ ir šį sezoną pradėjo užsiėmimų ciklą jau su antrąja grupe. Kaip ir praėjusį sezoną darbas pradėtas su Kauno apygardos probacijos tarnybos įskaitoje esančiais ar rizikos grupei priklausančiais jaunuoliais.

Pradžią pažymėjo susitikimas su „One Team“ programos ambasadoriais Renaldu Seibučiu ir Olivieriu Hanlanu. Projekto metu stengiamasi padėti dalyviams surasti savo gyvenimo tikslą, jo kryptingai siekti, taip pat sprendžiamos ir kitos – bendravimo, motyvacijos, elgesio, savitvardos problemos.

Pirmojo susitikimo metu R.Seibutis būtent šiuos klausimus ir aprėpė sakydamas įžanginę kalbą. „Labai svarbu žinoti, ko sieki ir kryptingai stengtis nepriklausomai nuo nieko. Būna dienų, kai nepasiseka, nesvarbu, ar tai būtų krepšinio aikštelėje, ar moksluose, ar darbe, bet reikia nenuleisti rankų, įdėti dar daugiau pastangų ir galiausiai viskas duos gerų rezultatų“, – sakė krepšininkas.

Gynėjas taip pat akcentavo, kad svarbu nesileisti, kad aplinkinių neigiami komentarai išmuštų iš vėžių, ir, nepaisant jų, ir toliau sunkiai dirbti įrodinėjant savo tiesą ir savo gebėjimus.

Susitikimo metu jaunimas taip pat apžiūrėjo „Žalgirio“ areną, stebėjo rungtynes ir žaidė komandinį žaidimą pagrindinėje arenos aikštėje per rungtynių didžiąją pertrauką. Čia jie šventė pergalę, taip įrodydami, kad jau projekto pradžioje yra kaip viena komanda.

Kauno „Žalgiris“ šiame sezone „One Team“ projektą pradėjo vykdyti lapkritį ir 3 mėnesius dirbo su Kauno socializacijos centro auklėtiniais. Pabaigus 12 savaičių trukmės programą pradėtas darbas su nauja grupe. „One Team“ projektą vykdo 34 Eurolygos ir Europos taurės klubai dvylikoje šalių.

Komentarai