„One Team“ ambasadoriais tapę A.Kavaliauskas ir A.Lima vizitu pradžiugino įkalintus jaunuolius (VIDEO) 0

Dar vieną veiklos sezoną pradėjo Eurolygos socialinis projektas „One Team“, prie kurio vystymosi ketvirtą metus iš eilės prisideda ir Kauno „Žalgirio“ komanda.

Šį sezoną programos ambasadoriais tapo žalgiriečiai Antanas Kavaliauskas ir Augusto Lima, kurie apsilankė Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje-pataisos namuose.

Pasitelkiant krepšinio jėgą stipriausios Senojo žemyno komandos savanoriškai dirba su pasirinkta socialiai jautria grupe, padeda jai integruotis į visuomenės gyvenimą, ugdo teisingą požiūrį bei siekia praskaidrinti kasdienybę.

Vieną stipriausių socialinių veiklų visoje Europoje atliekantys Lietuvos čempionai šį kartą nusprendė versti naują puslapį ir pasirinko darbą už aukštų įkalinimo sienų.

Neįprastoje vietoje prasidėjusios draugystės metu naujai išrinkti ambasadoriai A.Kavaliauskas ir A.Lima ne tik dalinosi krepšinio paslaptimis, užsiėmė su jaunuoliais aikštelėje, bet ir nuo širdies su jais pakalbėjo.

Būtent pokalbiai apie vaikystės svajones, įveiktas problemas siekiant užsibrėžtų tikslų, paliko neišdildomą įspūdį 15 projekto dalyvių.

„Šis žalgiriečių vizitas pakėlė pasitikėjimą savimi, įtikino, kad nereikia nuleisti rankų, kuomet kažkas nesiseka. „One Team“ veikla padeda mums surasti tikslą gyvenime“, – kalbėjo vienas iš jaunuolių.

Turbūt svarbiausiu susitikimo pasiekimu būtų galima įvardinti vaikinų širdies atvėrimą glaudaus pokalbio metu. Jaunuoliai ryžtingai išsakė savo svajones bei pažadėjo grįžę į laisvę jų siekti, įgyti išsilavinimą.

„Buvo išties malonu pabendrauti su vaikinais, iš arti pamatyti jų gyvenimą. Galbūt jie ir padarė klaidų praeityje, bet manau, kad iš to mokosi“, – mintimis dalinosi ambasadoriumi tapęs A.Kavaliauskas.

„Vieni atskleidė norintys būti šefais, kiti statybininkais, tad aš tikrai tikiu, jog jiems pasiseks. Tereikia viso to siekti mokslo keliu, užsispirti, kryptingai dirbti ir pasieksi tai ko nori“, – patarimus žarstė žalgirietis.

Antanui antrino ir kitas komandos aukštaūgis A.Lima, kuris pasidžiaugė praleistu laiku ir tikino, jog praeities klaidas reikia palikti užmarštyje bei judėti į priekį, stengtis būti geresniu nei vakar.

Komentarai