Rungtynėse su Vokietijos čempionais – išskirtinis dėmesys „One Team“ dalyviams (VIDEO) 0

Visos tryliktojo turo rungtynės Eurolygoje buvo dedikuotos „One Team“ programai, tad gruodžio 19-osios vakaras „Žalgirio“ arenoje visam gyvenimui įsimins Lietuvos čempionų prižiūrimiems „One Team“ jaunuoliams.

Tolerancija per integruotą krepšinį

Gerokai prieš rungtynes „Žalgirio“ treniruočių salėje susirinkę projekto dalyviai dalyvavo kaip ir įprastai kiekvieną antradienį organizuojamame „One Team“ užsiėmime. Tačiau pats užsiėmimas buvo neeilinis.

Jaunuoliams tolerancija ir empatija buvo diegiama įsitraukus Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijai ir naujai susikūrusiai Lietuvos integruoto sporto asociacijai. Vaikinai kartu su vežimėlių krepšinio atletais išbandė unikalią integruoto krepšinio versiją, kuomet aikštelėje žaidžia ir vežimėliuose esantys krepšininkai, ir sveikieji sportininkai.

„Tai naujas, europietiškas, šiuolaikiškas požiūris į reiškinį – sportas visiems. Neatskiriant sveikųjų ir neįgaliųjų, o organizuojant sporto renginius kartu. Manau, kad tiek jaunuoliai, tiek neįgalieji patyrė naujas patirtis“, – iniciatyva džiaugėsi Lietuvos integruoto sporto asociacijos prezidentas Andrius Brusokas.

Ši iniciatyva nebūtų galėjusi įvykti be Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijos prezidento Anatolijaus Čupkovo.

„Labai džiugu, kad esame vedami vieno tikslo ir neskirstydami žmogaus pagal jo galimybes sudarome visas sąlygas sportuoti bei parodyti save plačiu mastu. Dėkoju Kauno „Žalgiriui“, kurie ugdo jaunuolius, atvirai žiūri į naujas idėjas ir nebijo eksperimentuoti. Mano globojamai neįgaliųjų sporto federacijai tai didžiulis įvertinimas ir neapsakoma garbė, todėl tikiuosi ateityje toliau tęsti šią gražią draugystę“, – mintimis dalinosi buvęs žalgirietis, o dabar neįgaliųjų sporto federacijos prezidento pareigas einantis A.Čupkovas.

Rungtynių dienos popietę  „One Team“ programos dalyviai entuziastingai pažaidę integruotą krepšinį ir pabendravę tarpusavyje, pasistiprino arenoje įsikūrusiame restorane „Sala“ ir nekantriai laukė antrosios dalies – Eurolygos rungtynių.

Eurolygos legenda Ramūnas Šiškauskas grįžo ant parketo

Visus Eurolygos ir Europos taurės klubus palietusios „One Team“ rungtynės neaplenkė ir Kauno. Čia prie „One Team“ dalyvių prisijungė ir „Specialiosios olimpiados“ nariai – jaunuoliai turintys intelektinę negalią, kuri visiškai netrukdo pilnaverčiam ir sportiškam jų gyvenimui.

Abiejų programų dalyviai prieš pat rungtynes startinių penketų vedini žengė ant „Žalgirio“ arenos parketo ir buvo pristatyti daugiatūkstantinei miniai arenoje bei prie televizijos ekranų.

Didžiosios pertraukos metu prie „One Team“ jaunuolių prisijungė ir „Žalgirio“ arenoje viešėjęs legendinis Lietuvos krepšininkas Ramūnas Šiškauskas, atvykęs pasveikinti „Žalgirio“, kuris tapo pirmuoju klubu, įvertintu Eurolygos „One Team“ apdovanojimu už geriausiai vykdomą projektą.

Greičio ir vikrumo su kamuoliu žaidimą išbandęs dukart Eurolygos čempionas po užsiėmimo su jaunuoliais pasidalino savo mintimis ir negailėjo pagyrų Eurolygos jau įvertintam „Žalgirio“ darbui su „One Team“ projektu.

„Bet koks projektas, kuris skatina nesišvaistyti gatvėmis, o užsiimti sportu ar kita mėgstama veikla jau yra pagirtinas. Šis socialinis projektas skirtas įtraukti jaunimą, vaikus, žmonės su negalia į bendrą užsiėmimą, krepšinio populiarinimą“, – kalbėjo Eurolygos legenda.

Bambergo „Brose“ komandos „One Team“ ambasadoriai Nikos Zisis ir Louisas Olinde bei žalgirietis „One Team“ ambasadorius Brandonas Daviesas įteikė „One Team“ ir „Special Olympics“ atstovams komandos marškinėlius su žaidėjų parašais. Tai tapo finaliniu rungtynių akcentu. Be visa to šiose rungtynėse abiejų komandų krepšininkai vilkėjo specialius marškinėlius, kurių nugaras puošė ONE TEAM užrašas.

Penktą sezoną Lietuvos čempionų vykdoma „One Team“ veikla šį rudenį sulaukė pripažinimo ir uždirbto Kauno komandai pirmą kartą įsteigtą Eurolygos apdovanojimą. Geru darbo įvertinimu tapo ir nauju programos rėmėju tapusi „Ramirent“ įmonė, dirbanti statybų įrangos nuomos ir pardavimų srityje, užsiimanti montavimo darbais ir techniniu aptarnavimu bei palaikanti socialines iniciatyvas.

Komentarai