„One Team“ dalyvių tikslas – nebenusikalsti (VIDEO) 0

Sezoną įpusėjo Eurolygos inicijuojamas ir Kauno „Žalgirio“ komandos vystomas socialinis projektas „One Team“, kuriame dalyvauja visi Eurolygos bei Europos taurės klubai.

Šį sezoną „Žalgiris“ kilnių tikslų kupiną draugystę pirmoje programos dalyje atnaujino su Kauno apygardos probacijos tarnybos auklėtiniais.

Kiekvieną antradienį, viso – 12 savaičių, „Žalgirio“ treniruočių salėje jaunuoliai turėjo galimybę ne tik žaisti krepšinį, bet ir tobulinti savo asmenines savybes. Didelę įtaką padarė ir užsiėmimai, kuriuose dalyvavo „One Team“ ambasadoriai Antanas Kavaliauskas ir Brandonas Daviesas, išpildyti programą padėjo komandos fizinio parengimo treneris Justinas Grainys.

Bendruose užsiėmimuose „Žalgirio“ kolektyvo atstovai tikrąsias gyvenimo vertybes skiepijo besidalindami įkvepiančiomis asmeninėmis istorijomis, o jaunuoliai santykius tvirtino krepšinio kamuolio pagalba išbandydami „Žalgirio“ treniruočių arenos lankus.

Trijų mėnesių programos dalimi tapo ir „Specialiosios olimpiados“ bei krepšinio su vežimėliais atletai, pokalbiai su sporto psichologe Aiste Žemaityte bei susitikimai su „Kauno Žalgirio“ futbolininkais ir amerikietiškojo futbolo komanda „Dukes“.

Antrą sezoną „One Team“ ambasadoriumi tapęs aukštaūgis A.Kavaliauskas džiaugėsi drąsiu komandos požiūriu ir vylėsi palietęs jaunuosius Kauno apygardos probacijos tarnybos auklėtinius.

„Jau antri metai artimiau susipažįstu su jaunimu, kuris savo gyvenime priėmė ne visai teisingus sprendimus, dabar privalo rimtai apsvarstyti savo poelgius ir tolimesnę ateitį. Labai tikiuosi, kad visi šie mėnesiai, užmegzti šilti santykiai ir atvertos širdys, jaunimą įkvėps pokyčiams bei žygdarbiams. Tikiu, jog mūsų darbas nenueis veltui ir mūsų žodžiai bei istorijos bus išgirstos“, – kalbėjo Lietuvos čempionas.

Programą vainikavo užbaigiamasis susitikimas ir įteikti atsiminimo diplomai visiems programoje dalyvavusiems jaunuoliams. Savo ruožtu jaunuoliai apklausos metu teigiamai atsiliepė apie programą. 66,6 proc. dalyvių atskleidė, kad programos metu išmoko naujų dalykų. Net 71,5 proc. pripažino, kad užsiėmimai jiems padėjo nustatyti artimiausius tikslus savo gyvenime, tarp, kurių buvo paminėtas ir itin svarbus – nebedaryti daugiau nusikaltimų.

Dabar „One Team“ ambasadoriai kibs į naujus darbus ir savo dėmesį iki sezono pabaigos paskirs Kauno tardymo izoliatoriaus-pataisos namų priežiūroje esantiems vaikinams.

Kauno „Žalgiris“ rudenį Belgrade vykusioje Eurolygos konferencijoje buvo apdovanotas už nuopelnus „One Team“ veikloje. Lietuvos čempionų komanda buvo paskelbta laimėtoja ir apdovanota už geriausią „One Team“ projekto programą bei jos vykdymą. Toks apdovanojimas įteiktas pirmą kartą Eurolygos istorijoje.

Komentarai