Integruoto krepšinio rungtynės – didžiojoje „Žalgirio“ arenos aikštelėje (VIDEO) 0

Visai neseniai Eurolygos rungtynių diena „Žalgirio“ arenoje tapo išskirtine Eurolygos inicijuojamo ir Kauno „Žalgirio“ vykdomo socialinio projekto „One Team“ dalyviams.

Šį pusmetį Lietuvos čempionų klubas atnaujino draugystę su Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriaus-pataisos namų vaikinais, kurie noriai ir gausiai susirinko Kauno „Žalgirio“ arenos treniruočių salėje, sudalyvavo tradicinėje treniruotėje bei sulaukė netikėtų svečių.

Po pirmosios susitikimo dalies „One Team“ dalyviai susivienijo su krepšinio vežimėliuose atstovais ir drauge išbandė unikalią sporto šaką – integruoto krepšinio žaidimą.

Jo metu jaunuoliai rungtyniavo su krepšinio vežimėliuose profesionalais, kurie po užsiėmimo pasidalijo ir savo mintimis.

„Šį sezoną žaidžiu Italijos aukščiausioje lygoje. Lietuvoje vežimėlių sportas nėra populiarus, tačiau stengiamės jį populiarinti. Užsienyje žmonių požiūris kiek kitoks, jie gausiai renkasi į vežimėlių sporto rungtynes, jiems tai tarsi pramoga ir geras laiko praleidimas. Tokie projektai kaip šis padeda keisti požiūrį į vežimėlių krepšinį, kaip profesionalų sportą“, – kalbėjo Italijoje profesionalo kelią šį sezoną pradėjęs Žymantas.

Tuo tarpu Žymanto kolega Edgaras užsienyje profesionaliai žaidžia jau ketvirtą sezoną ir akcentuoja, jog krepšinį ne tik myli, bet gali žaisti visi.

„Jau ketvirtą sezoną rungtyniauju Vokietijoje. Krepšinį žaidžiu jau apie dešimt metų, o profesionaliai jau tikriausiai šešti metai. Vokietijoje vežimėlių krepšinio lygis vienas stipriausių visoje Europoje, Lietuvoje susirenkame tik rinktinės rungtynėms, tad net nelabai yra su kuo lyginti. Išties patiko sudalyvauti šioje „One Team“ veikloje, susipažinti su jaunimu. Norime parodyti, kad krepšinis yra krepšinis ir visi gali jį žaisti“, – mintimis dalinosi Edgaras.

Sulaukus vakaro visas įdomumas persikėlė į pagrindinę „Žalgirio“ arenos krepšinio aikštelę, kurioje savo sugebėjimus integruotame krepšinyje pademonstravo „One Team“ projekto dalyviai, gera nuotaika užkrėtę daugiatūkstantinę žiūrovų minią.

Komentarai