„Žalgirio“ esporto komanda užsitikrino vietą Baltijos Elektroninio Sporto Lygos finalo ketverte 3

Kauno „Žalgirio“ elektroninio sporto „League of Legends“ komanda užbaigė Baltijos esporto lygos (BESL) reguliarųjį sezoną antrojoje pozicijoje ir turnyrą pratęs pusfinalyje Rygoje, kur susitiks su „Falcon E-Sports“ ekipa.

Gegužės 26–27 dienomis vyks BESL finalinis etapas, kur „League of Legends“ ir „Counter Strike“ komandos pasidalins beveik 10 tūkstančių eurų siekiantį prizinį fondą.

„Jau kurį laiką dalyvaujame visuose didžiausiuose Baltijoje bei įvairiuose „online“ turnyruose, tad pradėdami šią lygą žinojome, kad esame stiprūs ir galime varžytis finaliniame ketverte. Tikimės, kad treniruotės atsipirks ir esame pasiryžę tai parodyti ant scenos“, – mintimis dalinosi „League of Legends“ komandos kapitonas Dalius „Smacl3r“ Žukauskas.

Gegužės 27 dieną žalgiriečių „League of Legends“ komandos laukia nuožmūs pusfinaliai ir finalai, kuriuose teks susidurti su stipriausiais oponentais Baltijos regione. Finalai vyks pramogų ir technologijų festivalio „HyperTown Riga“ metu, Latvijos sostinėje Rygoje, o komandos rungtynes gyvai bus galima sekti čia.

BESL dalyvavo ir kauniečių „Counter Strike“ komanda, tačiau jai viskas klojosi ne taip gerai –  iš 18 turų „Counter Strike: Global Offensive“ ekipa iškovojo 7 pergales bei patyrė 11 pralaimėjimų, sezoną užbaigdama 8-oje turnyrinės lentelės vietoje.

„Hearthstone“ žaidėjai Tomas „Tomas“ Dailidonis ir Džiugas „s8ris“ Martinkėnas šį mėnesį taip pat ruošiasi svarbiems startams. Gegužės 19–21 dienomis vaikinai keliaus į Prancūziją, kur Turo mieste vyks „DreamHack Tours 2018“ – vienas didžiausių elektroninio sporto festivalių pasaulyje. Ten vaikinai varžysis dėl 5000 eurų vertės prizinio fondo bei itin svarbių kvalifikacinių taškų į Europos „Hearthstone“ čempionatą.

Komentarai

  1. Vladelis

    Jei smacl3ris istraukia swaina finaluose 7 eurus padoneitinsiu ant stream

  2. Airis

    Bus koks streamas?

  3. Egtose

    SMACL3R SHEN DUO!