Neįtikėtini „Baskonia“ tritaškiai aptemdė žalgiriečių startą Eurolygoje 29

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pirmosiose Eurolygos sezono rungtynėse sausakimšoje „Žalgirio“ arenoje 79:87 (24:22, 15:20, 14:21, 26:24) turėjo pripažinti tritaškiais prapliupusios Vitorijos „Baskonia“ pranašumą.

„Žalgirio“ sezoną Eurolygoje atidarė sėkmingi Edgaro Ulanovo ir Nate‘o Wolterso epizodai, tačiau kur kas daugiau variantų puolime pasiūlė priekyje 14:18 buvę svečiai. Pirmą kauniečių tritaškį šio sezono Eurolygos kovose iš kairiojo krašto paleido Marius Grigonis, metimą iš vidutinio nuotolio pridėjo Leo Westermannas, o po pirmųjų dešimties minučių Lietuvos čempionams pirmauti 24:22 leido penkis taškus paeiliui susirinkęs Laurynas Birutis.

Antrojo kėlinio pradžioje sunkiai sustabdomą žaidimą po krepšiu demonstravo L.Birutis, sudėtingą metimą realizavo jau 12-ąjį tašką rinkęs N.Woltersas, bet žaidimas gynyboje nedarė įspūdžio Šarūnui Jasikevičiui – 28:30. Nelengvu reidu savo taškų kraitį pravėrė ir Aaronas White‘as, ledus galų gale pralaužė Brandonas Daviesas, baudų metimais rezultatą 34:34 lygino M.Grigonis. Kol „Baskonia“ žalgiriečius baudė jau šeštuoju tolimu šūviu, šeimininkams teko sunkiai dirbti dėl kiekvieno taško, tad ilsėtis Š.Jasikevičiaus kariauna keliavo turėdama trijų taškų atsilikimą – 39:42.

Po didžiosios pertraukos vos antrą šeimininkų tritaškį smeigė E.Ulanovas, pašokdinęs varžovą pasižymėjo A.White‘as, idealų N.Wolterso perdavimą dvitaškiu pavertė B.Daviesas – 46:46. Ketvirčiui įpusėjus, vaidmenimis apsikeitė rezultatyvų perdavimą baudos aikštelėje tarsi vidurio puolėju sužaidusiam L.Westermannui iškišęs B.Daviesas, tačiau Vitorijos komanda nutolo rekordiniu atstumu (49:61). Komandą iš duobės traukti ėmėsi N.Woltersas, deficitui augti neleido A.Milaknis – 53:63.

Ketvirtajame kėlinyje prabilo anksčiau patikrinti ginklai Paulius Jankūnas ir A.White‘as, tačiau du svečių tolimi dūriai nieko gero nežadėjo – 57:69. Neįtikėtinus tritaškius laidę baskai pritildė sausakimšą „Žalgirio“ areną, kadangi likus keturioms minutėms skirtumas tarp komandų šoktelėjo iki 61:79. Naujo vėjo Lietuvos čempionų žaidime įnešė tolimą bombą įskraidinęs A.Milaknis ir paskutinę vilties ugnį įžiebęs N.Woltersas – 72:83. A.Milaknis smeigė dar vieną tolimą metimą, ginklų nesudėjo komandos kapitonas P.Jankūnas, bet laiko sukurti stebuklui nebeužteko ir pirmasis Eurolygos sezono mūšis buvo pralaimėtas rezultatu 79:87.

„Žalgiris“: N.Woltersas 19 (8/11 dvit., 5 rez. perd., 2 per. kam.), A.Milaknis 12, E.Ulanovas 9, L.Birutis 7, A.White‘as 7, M.Grigonis 7, B.Daviesas 6, L.Westermannas 6 (4 rez. perd.), P.Jankūnas 6, T.Walkupas 0.

„Baskonia“: J.Grangeris 15 (5/7 trit., 4 rez. perd.), S.Shieldsas 14, T.Shengelia 12 (6 atk. kam.), M.Huertas 11, M.Janningas 11.

Komentarai

  1. kaunas

    mes laimesim

  2. eugenijus

    laimesim

  3. asdf

    viena esminiu problemu sitos siu metu komandos, kad nera be milaknio kam pataikyti tritaskiu. grigonis gal isisaudys su laiku, o kiti tokie nuotaikos zaidejai, neturintys stabilaus metimo

  4. Xxx

    Kaxin kodel Kelmes miestas remia Baskonija o ne savo Kauno Zalgiri? ?

  5. q

    kokiu cia medziu saras pripirko?

  6. TT

    Kur Milas ? Prienuose.- Minusinis.Geriausias tritakskinikas.. Kur Jankis? Irgi 0.Maudo Saruniuka kai vaika,prasiks 3kart iseiles Baskoniai dideliu skirtumu.

  7. faf

    geda ziuret i Janki.

  8. Petras

    Valteris is a fkn pussy useless idiot Jankunas is dead sandy niga davis crap

  9. ram

    sarunas tesia gero skonio tradcija prapis 20tasku.Kam? Ne grandam.Tiesiog rimtesniam treneriui.Kaip tas reksnys laimes Ispanijoj, be sansu. Aciu ux grazu sezono atidaryma ir sudeti be tritaskiniku.

  10. tipo

    truputi nuleido ant zemes?

  11. x

    walkupas didziausias nusivylimas. visi kazkokios tai naudos duoda, o tas panasu kad nelabai zino kur randasi

  12. ....

    Aiškiai klišiarankių komanda surinkta, bet kad bent jau gintusi …. Ryškiai su komplektavimu kažkas nepavyvo vasara. Nemanau, kad Šaras tokios komandos norėjo. Oj kaip bus sunku šį sezoną, nes kažkaip Krapiko laikus tas gimdymas priminė.

  13. komandų surinkėjams

    pangosas -8, toupane -1, rinkit patys toliau komandas, ką čia Žalgirio vadyba ir treneris išmano

  14. Darius

    Kalbant apie komplektacija, Baskonijos treneris sitaip sukomplektuota Zalgiri isluksteno kaip saulegraza ir supresavo. Siandien visi zalgirieciai turejo labai daug vargo, ypac Davies. Musu Brandona ziauriai gerai denge. Uzdenge visus, isskyrus Woltersa. Bet manau, kad laimeti buvo galima, jei zalgirieciai butu visas rungtynes zaide kaip paskutines 3 min. Metas suprasti, kad sitoje Eurolygoje niekas neduos dovanu uz tai, kad pernai buvome treti. Atvirksciai, dabar i mus ziures maksimaliai rimtai. Todel del pergaliu teks plesytis.

  15. Darius

    Beje, Baskonijos trenetis Martinezas per visas rungtynes nepaeme nei 2 min pertraukeles. Ka tai sako ? Jasikevicius nekele jam pavojaus. Na pamazejo skirtumas, bet tik tiek. Mus suvalge ir tiek. Jaska vis dvigubino pries Shengelija, rizikavo, todel Baskonija mus uzmete tritaskiais. Laisvi mete ir per rankas leido reikalui esant. Ir nieko negalejom padaryti. Bet pamatysit, Baskonija bus eiline Eurolygos komanda.

  16. Darius

    Turejo buti nepaeme nei 1 min pertraukeles

  17. vaidas

    kavaliausko trauma tikiuosi nerimta,tikiuosi sekanciose rungtynes gales zaisti

  18. g

    ulanovas rimtai gauna 500 tukstanciu? geri atkatai eina kazkam, arba ziauriai permoketa

  19. zzzz

    ne tavo reikalas kiek ulanovas gauna tau iki ulanovo kaip iki menulio

  20. Frank

    Lekavicius 0Pts, Toupane 0Pts, Pangos 2pts, Micic 3Pts, Bost 6Pts, without them zalgiris makes 79Pts, think positive !!!

  21. Algirdas

    Žalgiris pralošė, nes aniem tritaškiai stebuklingai ėjo, o patys dažnai klydo. Atrodo, lyg nepakankamai pasiruošę. Tikiu, kad susitvarkys. Tragišką įspūdį paliko arenos darbuotojai. Atrodo, kad eurolyga juos užklupo pirmą kartą ir visiškai netikėtai. Pritrūko bukletų (nenumatė, kad bilietai bus išpirkti į pirmas rungtynes ???- koks netikėtumas), spec pristatymui neskyrė reikalingo laiko, tai himno žodžius paleido tiesiog ant džinglo (normaliai arena giedojo tik nuo trečio stulpelio), per pertraukas žaidimuose (sėdmaišių ir vėliavos žaidimai) inventorių atnešti vėlavo, dėl ko vieną net nutrkė, šokėjom išėjus per minutinę muzikos neleido, tai jos tik pastrypčiojo ir tiek. Žodžiu – tragiška. Bet tai tik nedideli trūkumai palyginus su ta milžiniška gėda, kurią jaučiu dėl a.a. Khizhnyako pagerbimo. Taip gi negalima. Gal tie, kurie visa tai darė, tegul pasižiūri. Ir jei neprasmegs iš gėdod – vyti iš darbo. KAIP GALIMA startinius penketus pristatinėti su hej, kai žaidėjai jau tylos minutėje, žiūrovai nieko nesupranta, tas p**dukas prie mikrofono toliau šūkčioja… To kio siaubo nebuvau matęs. Jautėsi, kad viskas visiškai vienodai. Prašau, kas atsakingas už tai – padarykite išvadas.

  22. Petras

    Nieko baisaus neivyko,viskas bus gerai!

  23. basketnews

    po pralaimejimo sezono starte pozityvumo paieskos

  24. 15min

    ispanu spauda woltersas buvo pernelyg vienisas karys kad zalgiris laimetu

  25. 15min

    saro ramybe po nesekmes paaiskinant naujas sviesulys ir lengvai istaisomos klaidos

  26. Grangeris

    Įmetė keturias lempas, o rizikavo ant shieldo ir tas pataikė, žodžiu eilinė sėkmės dieną martinezui,

  27. zalgiris

    na bent jau kolkas tai tik pirmos runktynes aisku visi ziurejesi susidaro savo nuomone bet aiskiau bus po 4 5 runktyniu isvados

  28. saras

    apie walkupa kad pasyviai atakuoja krepsi cia yra metu procesas jis atejo is fiba cempionu lygos kur zaide kitokioje sistemoje jis stengiasi atsiduoda ir man to uztenka bet komanda turi tempti senbuviai kurie zino ka reiskia zaisti eurolygos runktynes prie 15 tuks

  29. zalgiris

    na su fenerbache ir galim turet bedu jei kur klaida ar veluosi gynyboi dar aisku bus vesely