Antroje mačo pusėje susiėmę žalgiriečiai įveikė „Neptūno“ pasipriešinimą (VIDEO) 19

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sekmadienio vakarą išsivežė pergalę iš Klaipėdos, kur įveikė „Neptūną“ 80:73 (16:13, 18:22, 29:13, 17:25) bei po penkių turų toliau lieka nenugalėti „Betsafe–LKL“ pirmenybėse.

Rungtynes aktyviai pradėjo Alexas Perezas, iš vidutinio nuotolio pataikė Marius Grigonis, o gynybą cementavo kapitonas Paulius Jankūnas – 4:2. Netrukus P.Jankūnas klaipėdiečius baudė ir metimu iš tolimos distancijos, dar kartą arčiau krepšio sėkmingai veržėsi priekyje 9:7 „Žalgirį“ išlaikęs A.Perezas. Užsitęsusią tylą iš abiejų komandų triuškinamu dėjimu nutraukė A.Perezo pastebėtas Zachas LeDay, baudas sumetė Rokas Jokubaitis – 14:10. Kietą ir ne itin kokybišką pirmąjį ketvirtį žalgiriečiams laimėti 16:13 leido kabliu gynybą įveikęs Edgaras Ulanovas.

Antrą ketvirtį atidarė viską sudraskęs uraganinis R.Jokubaičio reidas, bet krepšys atsirišo uostamiesčio krepšininkams, tad rezultatas 18:21 pakrypo į varžovų pusę. Tuomet darbo ėmėsi Lukas Lekavičius ir iš toli iššovęs Artūras Milaknis, o saugesnę persvarą 25:21 grąžino klaidinamų judesių arsenalą demonstravęs Z.LeDay. Tiesa, čia pat savo atsaką sudavė ir šeimininkai, vėl įsiveržę į priekį 25:27. Antrą progą susikūrė P.Jankūnas, pražangą provokavo A.Perezas, svarstykles Lietuvos čempionų pusėn dar kartą persvėrė tolimą bombą paleidęs A.Milaknis – 32:31. Taškus taikliomis baudomis pridėjo E.Ulanovas, tačiau į rūbinę žalgiriečiai keliavo atsilikdami rezultatu 34:35.

Lietuvos čempionai po pirmųjų dviejų  trečiojo kėlinio minučių turėjo rekordinį deficitą – 34:40. Tada gražiai po krepšiu sužaidė P.Jankūnas, komandiškai perimtą kamuolį dėjimu vertė atsilikimą iki 40:41 tirpdęs Z.LeDay. Puikią atkarpą tęsė tritaškius suleidę ir jau didžiausią pranašumą kauniečiams sukūrę Z.LeDay, M.Grigonis bei Nigelas Hayesas – 49:41. Kamuolį puolime nusiėmė P.Jankūnas, o po geroje bangoje pasižymėjusio Thomaso Walkupo skirtumas tarp komandų augo iki 56:43. Kėlinio pabaigoje gerą L.Lekavičiaus perdavimą išnaudojo Martinas Gebenas, galingą atkarpą vainikavo tritaškį aukšta trajektorija įsmeigęs bei taip paskutinį žodį taręs M.Grigonis – 63:48.

Ketvirtasis kėlinys ir vėl geriau prasidėjo „Neptūnui“, kuris pelnęs 4 taškus be atsako artėjo iki 63:52. Tada sekė ir mini žalgiriečių atsakas, kuomet naudingai žaidęs L.Lekavičius nepagailėjo kamuolio Z.LeDay, o lygiai tuo pačiu N.Hayesą apdovanojo ir prieš tai taškus pelnęs žalgirietis – 67:52. Ketvirčiui įpusėjus darbo ėmėsi E.Ulanovas, ant bedugnės krašto varžovus stūmė atotrūkį iki 73:54 didinęs L.Lekavičius. Šeimininkai dar bandė kabintis ir į jų 9 taškus per minutę įsiterpė tik L.Lekavičius (75:63). Pražangos nesustabdytas M.Gebenas krovė kamuolį iš viršaus, tačiau ginklų sudėti klaipėdiečiai nesiruošė mažindami deficitą iki vienaženklio – 78:71. Likus 75 sekundėms svarbias baudas realizavo A.Perezas, svečiai daugiau nepasižymėjo, bet šventė ramią pergalę rezultatu 80:73.

„Žalgiris“: Z.LeDay 13 (4/6 dvit.), M.Grigonis 11, E.Ulanovas 8, A.Perezas 8 (4 rez. perd.), M.Gebenas 7 (5 atk. kam.), P.Jankūnas 7, A.Milaknis 6, L.Lekavičius 6 (5 atk. kam.), N.Hayesas 6, R.Jokubaitis 4, T.Walkupas 4, J.Landale‘as 0.

„Neptūnas“: D.Gailius 14, D.Dorsey 12, A.Williamsonas 10, S.Galdikas 10.

Komentarai

  1. zalgiris

    duosim sokoladukams riestaini toki grazu dideli

  2. riestainis

    ruošimo daug riestainių visą maisa

  3. 709

    Su Gimtadieniu sveikinu komanda ir visus sirgalius. Laukiam pergales si vakara.

  4. Koki gimdtanieni

    Prieko ko sakoladai

  5. Basketnews pikta

    Eurolygos isvada teisejai zalgirio runktyniu pabaigoje su klydo 3 kartus

  6. reikia

    anuliuot reza su milanu

  7. 709

    1944 spalio 13 Zalgiris suzaide pirmas oficialias rungtynes

  8. Sigis

    Jau butu laikas normalu treneri paimt o ne isterika su savo planu is po kases nors centro nera trajaku neleidzia mest

  9. zalgiris

    Na pirma puse sunki klaidu daug klampios runktynes po pertraukos zalgiris jau visai kitoks

  10. zalgiris

    Kolkas naujokai grybauja landale’as klysta zingsniuoja uztvaru nepadaro

  11. zalgiris

    Leday vienintelis stabiliausias su energyja

  12. 55

    Silpnai, Maksvytis dingo, tai ir pries asistenta Sarunas striginineja.

  13. zalgiris

    Na po pertraukos zalgiris parode charakterI veike puiki gynyba tik gale prisileido arti

  14. zalgiris

    O landale? Tragiska gynyba baisios uztros kas antra baigiasi baudomis puolime viskas todel kad neturi jis kuno buti centru neturi plastikos ir klaidinanciu judesiu o jis turejo buti pagrindiniu centras keiciantis daviesa

  15. saras

    Pereza pagyres jasikevicius atrodeme solydziai bet galime gerokai geriau

  16. Armani

    AX armanI parklupdziusi zalgiri krito italijos lygoje

  17. Darius

    Nieko solidaus nesimatė, pirmoje pusėje lyg nuovargis jautėsi, 3 kėliny pagaliau įsižaidė, tik Jankūnas žaidė geriau., nes Eurolygoje nepavargsta. Kol kas visi nauji legionieriai silpniau savo galimybių. Visų, taip sakant, „laukiame“ kol sužais. Pernai Thompsono labai ilgai laukėme, o Woltono taip ir nesulaukėme. Bet pernai buvo kam žaisti ir be jų, o va šiemet jei ilgai lauksime, tai nieko gero galime ir nebesulaukti.

  18. Dariau

    Tik iskirciau vieninteli Leday kuris daugiau solydesnis kovoja energingas

  19. Dariau

    Kol sulauksime naujoku isizaidimo tai ir traukynis top8 nuvaziuos