Š.Jasikevičius: „Sankt Peterburgo „Zenit“ yra komanda su charakteriu“ 3

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“

Kauno „Žalgiris“ pirmąją Eurolygos dvigubą savaitę pasitinka susigrąžinęs traumuotą Alexą Perezą, turėdamas dviejų pergalių seriją Europoje ir dar įspūdingesnę atkarpą nacionaliniame čempionate. Visgi į visa tai treneris Šarūnas Jasikevičius stengiasi nekreipti dėmesio – jam svarbiausia artėjantis iššūkis.

„Žalgiris“ sekmadienį 87:55 nušlavė Prienų „CBet“ komandą ir iškovojo septintąją iš eilės pergalę LKL pirmenybėse. Šeši laimėjimai buvo pasiekti dviženklėmis persvaromis, o apskritai laimėjimų vidurkis yra 25 taškai.

Kas tai – gera „Žalgirio“ sportinė forma ar padidėjęs skirtumas tarp jų ir likusių LKL ekipų?

„Niekada negalvoju apie tai, – atsakė Š.Jasikevičius. – Pagrindinis akcentas yra kita treniruotė, kitos rungtynės. Dar yra labai ankstyva sezono fazė. Skaitau tokius nerealius straipsnius, prognozes apie mūsų LKL. Mums svarbiausia koncentruotis iš rungtynių į rungtynes, gerinti žaidimą, kur dirbti mes tikrai turime.“

Eurolygoje startavę dviem pralaimėjimais, kauniečiai po to iškovojo dvi pergales, dviženkliais pranašumais įveikiant Madrido „Real“ ir Vilerbano ASVEL.

Trečiadienį jų laukia Sankt Peterburgo „Zenit“ testas. Joano Plazos treniruojama ekipa per ketverias rungtynes iškovojo vieną pergalę, įveikdama Pirėjo „Olympiacos“.

Anot Š.Jasikevičiaus, rusų ekipa turi savų ginklų, kuriuos reikės išjungti.

„Tai – tik ką susikūrusi ekipa, daug naujų žaidėjų ir jiems reikia laiko, kaip ir kiekvienai komandai šioje stadijoje. Visgi kontūrai aiškūs – tai komanda, kuri gerai ginasi, fiziškai žaidžia, ir tai pirmasis akcentas. Komandoje pilna veteranų, kurie nevengia kontakto. Pirmoje pozicijoje gal žaidžia mažiukai, bet jie labai tvirti gynyboje – ir A.Albicy, ir A.Renfroe. Nuo trečios iki penktos pozicijos jų dydis labai didelis – ir M.Ponitka, ir Willas Thomasas, ir abu „centrai“, kurie yra dideli. Tas fizinis kontaktas ir jiems neužleidžiant centimetrų mūsų pusėje bus vienas iš akcentų.

Kitas akcentas turi būti jų charakteris, nes po kiekvienų blogų rungtynių jie sugrįžta ir pasiekia puikias pergales, kaip kad buvo Maskvoje, kaip buvo Pirėjuje. Komanda su charakteriu, kuri atvažiuos rytoj mus apstumdyti ir apžaisti ir turime būti tam pasiruošti“, – sakė „Žalgirio“ treneris.

Š.Jasikevičiaus Maskvoje paminėta „Zenit“ pergalė – tai laimėjimas prieš CSKA ekipą spalio 10-ąją, VTB Vieningosios lygos mače. Tada J.Plazos auklėtiniai Eurolygos čempionus pranoko 82:79.

Visgi toje pat lygoje „Zenit“ dabar turi trijų nesėkmių seriją, nusileidusi Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“, Talino „Kalev/Cramo“ ir Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipoms.

Anot Š.Jasikevičiaus, „Zenit“ savo fiziškumu yra panaši komanda į praėjusią savaitę ASVEL, tačiau prieš prancūzus turi vieną privalumą.

„Fizinis kontaktas buvo labai didžiulis akcentas prieš rungtynes su ASVEL. Su tuo nesusitvarkėme ar reikėjo laiko priprasti. Po to buvo kažkiek geriau. Tai čia yra panašus variantas, tik gal ši komanda ne tokia šokli. Platesnė, jeigu kalbant apie žaidėjų fizines galimybes. Bet jie turi žymiai didesnę patirtį“, – sakė Š.Jasikevičius.

„Žalgiris“ pirmadienį treniruotėje jau turėjo visa jėga sportuojantį Alexą Perezą, kuris dėl kirkšnies traumos praleido tris pastaruosius mačus.

Ši savaitė kauniečiams Eurolygoje – dviguba. Po mačo su „Zenit“ laukia kelionė į Stambulą, kur penktadienį bus kovojama su „Fenerbahce“.

3840x530_helovyno

Komentarai

  1. Vycka

    man šitoje dvikovoje skamba tik Plaza prieš Šarą, kiti veikėjai neįdomus, o Zenit parodė, kaip nereikia su pinigais elgtis, nes belekokie pinigai sukišti į Ayoną ir Renfroe, į kuriuos Žalgiriui į galvą nešautų ir pusės sumos atiduoti

  2. Laimis

    Charakteris jiems čia nepadės. Gaus į kaulus ir tiek :)

  3. Sim sim

    Aš visada už Žalgirį,bet visada noriu,kad žalgiriečiai niekada negalvotų taip,kaip komentatorius Laimis.“Atėjau,pamačiau,nugalėjau“.