Š.Jasikevičius: „Fenerbahce“ komanda yra Top 3 Europoje“ (VIDEO) 0

Jonas Lekšas, „BasketNews.lt“

Kauno „Žalgiris“ trečiadienį vakare po pratęsimo namuose nusileido Sankt Peterburgo „Zenit“, o jau penktadienį Turkijoje kausis su Eurolygos grandu Stambulo „Fenerbahce“.

Penkis kartus paeiliui Eurolygos finalo ketvertą pasiekęs Stambulo klubas sezono starte neblizga ir po penkių turų savo sąskaitoje turi vos vieną pergalę.

Vis dėlto prieš laukiančią akistatą su Željko Obradovičiumi kauniečių vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius nesureikšmino „Fenerbahce“ nesėkmių pirmuosiuose turuose.

„Nežinau, kas lėmė tokį jų startą, bet man komanda žiūrisi lygiai taip pat (kaip praėjusį sezoną), – prieš išvyką kalbėjo Š.Jasikevičius. – Kažkas nesiklijuoja jiems, bet sezono pradžioje komandoms taip gali atsitikti. Manau, šita komanda yra „Top 3“ Europoje ir kai viskas nusiramins, ji ten ir bus.“

„Jei ši komanda balandžio mėnesį į lemiamus susitikimus ateis sveika, jie bus pagrindiniai favoritai laimėti Eurolygą“, – tęsė Š.Jasikevičius.

Vasarą „Fenerbahce“ savo sudėtyje daug žaidėjų nepakeitė, o į NBA išvykusius Marko Guduričių ir Nicolo Melli pakeitė Europoje vardą užsitarnavę Nando De Colo ir Derrickas Williamsas.

Tiesa, Š.Jasikevičius mano, jog pagrindinis „Fenerbahce“ žaidėjas nepasikeitė

„N.De Colo dar bando įeiti į sistemą, mentalitetą ir manau, kad daugiausia šioje komandoje priklauso nuo (Kosto) Slouko, – teigė „Žalgirio“ vyriausiasis treneris. – Jei K.Sloukas žaidžia aukštumoje, viską turi savose rankose, tuomet „Fenerbahce“ yra sunkiai apžaidžiama komanda.“

– Treneri, kokie būtu pagrindiniai akcentai rungtynėse su Stambulo ekipa?
– Iš mūsų pusės tai svarbiausia bus fiziškumas, nenusileidimas kontakte. Žinome, kokioje situacijoje yra „Fenerbahce“ – jiems reikia pergalės, mums reikia pergalės. Mūsų pagrindinės problemos yra detalės, puolimo paruošimas, kūryba, o didžiausia – kontaktas ir nenorėjimas jo padaryti

– Ar gali penktadienį rungtynėse atsiliepti tai, jog trečiadienį žaidėte pratęsimą?
– Pažiūrėsime. Turime 12 žaidėjų ir nemanau, kad čia didelė tragedija žaisti du susitikimus per tris dienas.

– Kaip klostosi Roko Jokubaičio reabilitacija?
– Jis daug dalykų nedaro, bet kiek žinau trauma gyja normaliai. Sunku pasakyti už kiek laiko galės žaisti – gal savaitė, gal 10 dienų.

Komentarai