Nepasidavusio „Žalgirio“ spurtas Stambule atnešė trečiąją pergalę Eurolygoje (VIDEO) 16

Penktadienį Eurolygos šeštojo turo rungtynėse išvykoje Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pademonstravo neįtikėtiną kovingumą, laimėjo paskutinę minutę 10:0 ir nugalėjo Stambulo „Fenerbahce“ komandą 79:76 (17:17, 16:23, 19:19, 27:17).

Žalgiriečių puolimą atidarė Alexo Perezo prasiveržimas ir Jocko Landale‘o perdavimas kampe laisvam likusiam Artūrui Milakniui – 5:4. Starto penkete rungtynes pradėjęs Paulius Jankūnas pasižymėjo po atkovoto kamuolio puolime, o A.Perezas puikiais perdavimais lengviems taškams išvedė J.Landale‘ą ir P.Jankūną – 11:9. Trečiasis A.Perezo rezultatyvus perdavimas dar kartą leido taškus pelnyti J.Landale‘ui (13:11), bet varžovai išsiveržė į priekį. Kėlinio pabaigoje rezultatą lygino baudas realizavęs Zachas LeDay ir sunkų metimą pataikęs Thomasas Walkupas – 17:17.

Antrojo kėlinio pradžioje Marius Grigonis vis provokavo Leo Westermanno pražangas, sumetė 2 baudas, o J.Landale‘o dėjimas, A.Perezo tritaškis ir Z.LeDay prasiveržimas išvedė žalgiriečius į priekį 26:23. Tada „Fenerbahce“ spurtavo 8:1 ir perėmė iniciatyvą į savo rankas. Išradingą metimą prasiveržęs pro galinę liniją įmetė M.Grigonis, o tritaškį iš kampo pataikė Nigelas Hayesas, bet savo 16-ąjį tašką rinkęs Nando De Colo išlaikė šeimininkus priekyje – 33:40.

Z.LeDay puikia užtvara ir perdavimu sukūrė progą iš toli pataikyti M.Grigoniui, o kitoje atakoje sumetė baudas – 38:41. P.Jankūnas rezultatyviai užbaigė ataką „2+1“, M.Grigonis bei A.Perezas pridėjo po dvitaškį ir rezultatas tapo lygus – 47:47. „Fenerbahce“ atsakė penkiais greitais taškais ir, nepaisant Z.LeDay ir P.Jankūno taškų, po trečiojo kėlinio pirmavo 52:59.

J.Landale‘as dvitaškiu atidarė ketvirtąjį kėlinį, tačiau netrukus gavo penktąją asmeninę pražangą. Kamuolį perėmęs T.Walkupas sukūrė progą dvitaškiu su pražanga pasižymėti Z.LeDay – 57:61. Nors T.Walkupas pataikė mindamas tritaškio liniją, šeimininkai vėl atsiplėšė 61:69. N.Hayeso ir E.Ulanovo tolimi metimai artino „Žalgirį“ iki 67:69, bet „Fenerbahce“ vėl truktelėjo pirmyn (67:74). M.Grigonis rinko 5 taškus iš eilės, o perėmus kamuolį N.Hayesas artino žalgiriečius iki minimumo – 75:76. Apsigynę svečiai puolimą perdavė į M.Grigonio rankas, kuris pelnė dar 4 taškus ir išplėšė pergalę „Žalgiriui“ Stambule – 79:76.

„Žalgiris“: M.Grigonis 19, Z.LeDay 16 (5 atk. kam.), P.Jankūnas 9 (6 atk. kam.), N.Hayesas 9, J.Landale‘as 8, A.Perezas 7 (4 rez. perd.), T.Walkupas 4 (5 rez. perd.), E.Ulanovas 4, A.Milaknis 3, M.Gebenas 0.

„Fenerbahce“: N.De Colo 29 (4/5 trit.), K.Sloukas 13 (9 rez. perd., 2 per. kam.), D.Williamsas 12.

Komentarai

  1. Tritaskis

    Sekmes zaliai baltu saika

  2. zalgiris

    Na ziuresim kokI veida sikart matysim ar gali zalgiris suzaist dvi blogas runktynes

  3. 709

    Visus su pergale!!! Smagu kad komanda parode tikra kovinguma.

  4. Wou fantastika Kaunas

    Grigonio nuopelnai vienas nuleme runktynes patrauke

  5. Grigonis MVP

    Vakas turetu but daznas lyderis imtis lyderistes jis per ketvirtaji kelini surinko 9

  6. Petras

    Aciu uz grazia pergale!

  7. zalgiris

    Real dabar fenerbache padare isvadas pamokas

  8. O butu 4-2

    Abidna praradom taska o butu fantastiska dviguba pergale dabar 8 kai galejom 7 6 but

  9. Pagarba grigoniui

    Su nuskausminamaisiais vaistais zaides ir Didvyriu tapes Grigonis turbut tas metimas atrode keistai

  10. Darius

    neįtikėtina pergalė prieš tokią galingą komandą padarius net 19 klaidų. Tačiau stebina tai, kad kai kurie Fenerio žaidėjai, būdami aukščiausios klasės, sužaidė taip prastai. Westermanas, Kalinič ir Bibirovič minusiniai, Datome ir Lauvergne nuliniai. Dar 2 mahmutoglu ir doveroglu net nežaidė. O kalbame apie superinę ant popieriaus Fenerbachče sudėtį. Panašu, kad Fenerbachče laukia milžiniškos problemos. O mūsų žaidėjai neišmoko branginti kamuolio. Na ir mūsų centrai tai žemiau kritikos. Ir nepaisant to pergalė. Perezas kažką jau sužaidė, bet būkime objektyvūs – sužaidė vidutiniškai, nors ir geriausias kol kas rungtynes. Įdomu ir tai, kad matyt Jasikevičius stipriai ėmėsi Lekavičių auklėti, kadangi tas žaidžia kaip į kelnes prileidęs.

  11. kaunas

    zalgiris grandu siaubas

  12. Bronko

    Pabaigoje surinkti labai puikus vaizdai. Parodantys esancia atmosfera komandoje…

  13. Kaunietis tikras

    Walkup kraujas jau 100% zalias, Leday panasu arteja prie 70% :), o Perez, Landale ir Hayes dar tik kokie 40%…

  14. zalgiris

    106 sekundziu stebuklas nu ploves visas zalgirio nuodemes

  15. zalgiris

    Na lauksim runktyniu su barca butu fantastika jei laimetume protingai zaidziant

  16. kaunas

    tai ikresim barsai reikia ja sodint