Š.Jasikevičius apie „FC Barcelona“: „Turbūt tai pati geriausia sudėtis Europoje“ (VIDEO) 4

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“

Kauno „Žalgirio“ komanda rengiasi Eurolygos septintojo turo rungtynėms su Barselonos „FC Barcelona“ ekipa. Prieš rungtynes kalbėdamas su žiniasklaida žalgiriečių treneris Šarūnas Jasikevičius nerimavo dėl Mariaus Grigonio traumos.

Dvikovoje su Stambulo „Fenerbahce“ pėdą susižeidęs gynėjas dar nesitreniravo su komanda.

„Negaliu pasakyti, ar Marius rytoj žais. Šiandien bandysime žiūrėti, ar jis gali su komanda treniruotis 100 proc., nes dar nėra to daręs (po traumos). Kažkiek turi būti balansas, ar galime rizikuoti, ar jam gali pablogėti. Reikia priimti tą faktą, kad esame lapkričio mėnesyje ir tai yra ne tas metas, kai reikia versti žaidėjus“, – sakė Š.Jasikevičius.

Anot „Žalgirio“ stratego, akivaizdu, kad be M.Grigonio Kauno klubas netenka didelės dalies savo žaidimo.

„Tai – vienas pagrindinių mūsų ginklų. Svarbus jo vaidmuo tiek gynyboje, tiek puolime. Jeigu gynyboje dar yra T.Walkupas, tai puolime mes prarandame daug taškų. Bet, kai tiek daug rungtynių, visi sveiki nebus“, – pridėjo Š.Jasikevičius.

Vis tik „Žalgirio“ treneris įpūtė šiek optimizmo pridėdamas, jog į treniruotes grįžo traumą išsigydęs Rokas Jokubaitis, kuris rytdienos dvikovai jau bus pasirengęs.

„Žalgiris“ penktadienį namie priims komandą, kuri Eurolygoje startavo penkiais laimėjimais iš eilės ir pirmą kartą suklupo tik praėjusią savaitę, kai 70:83 nusileido Milano „AX Armani“.

„Barca“ vasarą pasipildė krūva žvaigždžių, pradedant Nikola Mirotičiumi ir Alexu Abrinesu, baigiant Brandonu Daviesu ir Cory Higginsu.

Anot Š.Jasikevičiaus, ant popieriaus Katalonijos ekipa turi geriausią sudėtį Europoje, o dar labiau stebina tai, kad ji galingai žaidžia ir be kelių traumuotų žaidėjų – Thomaso Heurtelio, Kevino Pangoso, Pau Ribaso, dabar susižeidė ir Victoras Claveras.

„Begalinis talentas, – varžovus apibūdino Šaras. – Pasirašyti geriausi žaidėjai Europoje kiekvienoje pozicijoje. Kai pagalvoji, kad jiems dar trūksta 3-4 žaidėjų, tai yra tikrai įspūdinga. Kai jie visi susieis, tai bus, ko gero, pati geriausia sudėtis Europoje. Jie klijuojasi ir rodo įspūdingą krepšinį. Kai bus visa sudėtis, prasidės kitokie dalykai, bet, mano manymu, tai – geriausia sudėtis Europoje.“

Kaip paaiškinti gerą „Barcos“ žaidimą nepaisant to, kad traumas yra patyrę kūrėjai – įžaidėjai?

„Tai tokie dalykai, kuriais garsėja S.Pešičius – disciplina, gera gynyba, fiziškumas. Jų bazė susideda iš šitų dalykų. Nekalbant apie tą talentą, kuris nusprendžia daug rungtynių puolime“, – sakė Š.Jasikevičius.

Komentarai

  1. Homeras

    Manau didžiausias faktorius sustabdyti Mirotičių ir Davisą,tai misija nr1.,ir klampint gynyba prieš įžaidėjus,neduot jiems kurt atakų ir 2 linijai Abrinesui,Higinsui,Šaras pasakė visiška tiesą tai Top1 komanda Europoje,viliuosi,su visų fanų pagalbą,pavyks pagriebt šiaudą,kiekvienas taškas tai žingsnis į priekį,o imt tokį žverį tai+2

  2. Dreikas

    Jei Grigulica žais turėsim puikius šansus dėl pergalės!

  3. Gotas

    Aš tikiu,kad Šaras amžinai treniruos savo mylimą komandą,dėl to,kad jo svajonių komanda Kauno Žalgiris<3.Jis autoritetas krepšinyje tai ir gerai ir didžiulė atsakomybė, kaip matom,pralošei daugumai tampi priešu,kritika liejasi pozityvi,negatyvi,žinoma tokia trenerio dalia,jūs matėte,taip auganti treneri lietuvį?aš,savo akim, ne,tokių pasitaiko retai,jis buvo dydis krepšininkas,tikras nugalėtojas- kovotojas,be galo talentingas playeris,geriausias visų laikų Lietuvos įžaidėjas,ir po nepriklausomos Lietuvos,einantis po Sabonio,žaidėjų reitinge žvelgiant visą profesionalo karjerą,klube-rinktinėje.Sėkmės jam ir sveikatos,jis vienu metu,kai ateis laikas su laiku laimės Eurolygą,jo tiksluose nežinau NBA,bet jis giliai širdyje norės būt vedliu nacionalinėje ir laimėt E.č. ,nors medalius kituose 2 oficialiose turnyruose.

  4. Lietuvos fanas

    Emocinis užtaisas,Šaras ,ramiem žmonėm,o kurie patis karšti tai tie kraustosi iš proto,sukurkim Kaune,visų Lietuvos fanų vardų,tikrą pragarą,Barcelonos komandai!!!