„Olympiacos“ stiprybes išskyręs Š.Jasikevičius: „Svarbiausia – kautis“ (VIDEO) 0

Jonas Lekšas, „BasketNews.lt“

Šarūnas Jasikevičius antradienį pasveikino gerą draugą bei asistentą Kauno „Žalgiryje“ Darių Maskoliūną oficialiai tapus Lietuvos rinktinės vyriausiuoju treneriu, tačiau dabar jo mintyse artėjanti Eurolygos dvikova.

Penktadienio vakarą žalgiriečių Eurolygoje laukia rungtynės Pirėjuje su vietos „Olympiacos“, kuri jau sezono starte Davidą Blattą vyriausiojo trenerio poste pakeitė Kęstučiu Kemzūra.

Prieš laukiančią išvyką Š.Jasikevičius pasidalino mintimis, kaip žaidimo filosofija „Olympiacos“ pasikeitė prie komandos vairo stojus K.Kemzūrai.

„Sunku pasakyti, nes (Davidas) Blattas prie komandos vairo buvo tik vienerias rungtynes, – kalbėjo Š.Jasikevičius. – Kažkiek keitėsi sudėtis ir galvoju, kad dabar ji su (Tayloro) Rochestie ir (Willie) Reedo atvykimu yra žymiai geresnė negu sezono pradžioje.“

„T.Rochestie yra patyręs sprendimų priiminėtojas ir tai yra didžiausias pakeitimas, – tęsė „Žalgirio“ strategas. – Jis atima spaudimo atsakomybes nuo (Vassilio) Spanoulio ir (Georgios) Printezio. Rimtas papildymas.“

– Atrodo, jog „Oly“ žaidimas stipriai banguoja – vieną dieną jie Maskvoje įveikia CSKA, o po poros jau namuose patiria sutriuškinimą prieš „Maccabi“. Kokie būtų akcentai, norint penktadienį pamatyti jų blogąją pusę? – žurnalistai paklausė Jasikevičiaus.
– Reikia suprasti, ką ginamės. Kiekvienas žaidėjas turi savo pliusų, reikia žinoti, kur rizikuoti. Svarbiausia turime kautis, jie namuose žaidžia fiziškiau. Iš kitos pusės, kiekviena komanda banguoja, tiek mes, tiek jie.

– Praėjusią savaitę po rungtynių su „Barcelona“ akcentavote atkovotus kamuolius, o „Olympiacos“ turi geriausiai puolime po lenta kovojantį Nikolą Milutinovą (vid. 5,3). Kas būtų svarbiausia, neleidžiant jam dominuoti po krepšiais?
– Priklauso, kur jis tuos kamuolius nusiima. N.Milutinovas yra labai didelis, todėl reikia kovoti ir tiek.

– Kaip Mariaus Grigonio čiurna?
– Taip pat. Viskas panašiai.

– Ar kiti žaidėjai sveiki?
– Taip.

Komentarai