Kauno „Žalgiris“ apdovanojimais įvertintas už 2019-ųjų pasiekimus 0

Antradienį Lietuvoje buvo surengti net du sporto apdovanojimų renginiai. Juose prizus už pasiekimus 2019 metais atsiėmė ne vienas Kauno „Žalgirio“ organizacijos atstovas.

Vilniuje vykusiuose 2019 metų sporto vadybos apdovanojimuose Metų komunikacijos kategorijoje nugalėjo Kauno „Žalgirio“ kampanija #ManoPirmas.

Ši kampanija prisidėjo prie to, kad praėjusiame sezone aistruoliai išpirko bilietus net į 11 Eurolygos rungtynių, o vidutinis „Žalgirio arenos“ lankomumas – 14 808 žiūrovai – tapo Eurolygos visų laikų rekordu. Šį apdovanojimą atsiėmė Kauno „Žalgirio“ komunikacijos direktorė Akvilė Dagilytė.

Už #ManoPirmas kampaniją šią vasarą „Žalgiriui“ buvo įteiktas ir Eurolygos auksinis „Devotion Marketing Awards“ apdovanojimas.

2019 metų profesionalaus sporto klubo kategorijoje „Žalgirio“ organizacijai iki nugalėtojų titulo pritrūko vos vieno balso. Šioje kategorijoje apdovanojimas atiteko Marijampolės „Sūduvos“ futbolo klubui, kuris be žalgiriečių dar aplenkė ir Kauno „Aisčių-LSMU“ krepšininkes, Klaipėdos „Dragūno“ rankininkus ir Panevėžio „El-Eko-Sport“ dviratininkus.

Specialiai sporto vadybos apdovanojimams skulptoriaus Kęstučio Musteikio sukurti prizai atiteko dar 8 kategorijų laureatams.

Antradienį Kaune, „Žalgirio“ arenos amfiteatre, įvyko „Krepšinio namų apdovanojimų 2019“ renginys, kurio metu buvo pagerbti geriausi šių metų krepšininkai ir krepšininkės, išrinkta geriausia komanda ir apdovanoti krepšiniui nusipelnę žmonės.

„Noriu pasveikinti visus nominantus ir laimėtojus. Kaip ir pernai sakiau, linkiu ypač jaunimui neužriesti nosies, rodyti pavyzdį kitiems ir siekti savo tikslų“, – susirinkusiems teigė LKF prezidentas Arvydas Sabonis.

2019 metų geriausiu krepšininku tapo Indianos „Pacers“ ir Lietuvos rinktinės puolėjas Domantas Sabonis, kuris aplenkė Kauno „Žalgirio“ garbę ginantį Marių Grigonį ir kitą NBA rungtyniaujantį lietuvį Joną Valančiūną.

Krepšinio gerbėjai šiais metais vėl galėjo rinkti ir geriausius jaunuosius krepšininkus, tarp kurių laureatų pateko ir du jaunieji žalgiriečiai.

U20 amžiaus kategorijoje triumfavo Rokas Jokubaitis, o jauniausių, U16 amžiaus kategorijoje, nugalėjo „Žalgirio“ dublerių gretose rungtyniaujantis Paulius Murauskas.

Specialiu prizu už gyvenimo nuopelnus buvo apdovanotas nusipelnęs Lietuvos krepšininkas, olimpinis, pasaulio ir Europos čempionas Modestas Paulauskas.

Pasibaigus svarbiausioms praėjusio sezono kovoms LKF suskaičiavo Lietuvos krepšinio mokyklų reitingą, kur geriausia tarp merginų tapo Kauno krepšinio mokykla „Žalgiris“.

Komentarai