#ŽalgirisOnAir. J.Mačiulis apie įsimintiniausius „Žalgirio“ legionierius, nokautuotą O.Casspi ir 3×3 svajonių komandą 0

Rinktinių lango metu proga užsukti į gimtąjį Kauną pasinaudojęs buvęs žalgirietis Jonas Mačiulis tapo dvyliktuoju #ŽalgirisOnAir tinklalaidės svečiu.

Šį kartą laidos vedėjas Kipras Serpauskas su Lietuvos rinktinės krepšininku prisiminė laikus Kauno „Žalgirio“ komandoje, linksmiausius nutikimus bei daugybę kitų dalykų.

Atėnų AEK klube šiuo metu rungtyniaujantis 35-erių krepšininkas per karjerą „Žalgiryje“ sutiko ne vieną įdomų legionierių. J.Mačiulis atskleidė, kad išvykose viename kambaryje gyvenant su Eduardo Cota, šis išsiskirdavo keistu miegojimo būdu, o kitas legionierius Larry Ayuso rinkdavosi neįprastą gėrimų derinį.

Vilkėdamas žaliai baltus marškinėlius J.Mačiulis viename Eurolygos mače yra gavęs ir diskvalifikacinę pražangą. 2008-ųjų metų Eurolygos „Top 16“ etapo rungtynėse Kaune su Tel Avivo „Maccabi“ J.Mačiulis alkūne pataikė į Omri Casspi veidą ir buvo pašalintas iš aikštės.

„Ten buvo visiškai netyčia. Jis bėgo, smūgis buvo į krūtinę, kad atsitverti, bet ranka nuslydo jam į barzdą ir buvo lengvas nokautas, bet jis nebuvo specialiai. Kai mane diskvalifikavo aš ėjau paduoti ranką, tas matosi ir video, bet per Eurolygos svarstymą tas teisėjas šaltais nervais sakė, kad Jonas prieš išeidamas šoko muštis su manim, ėjo mušti Casspi. Tu negali gerbti tokių teisėjų“, – prisiminė tada 8 tūkstančių eurų baudą gavęs žaidėjas.

Atsakinėjant į tinklalaidės klausytojų klausimus kauniečiui teko išsirinkti tris krepšininkus, kuriuos jis pasiimtų į šiuo metu Lietuvoje populiarėjančio 3×3 krepšinio komandą.

„Gynybai pasiimčiau Howardą Sant-Roosą, metimams Sergio Lullą, aš jau ten kaip nors atstovėsiu, o Walterį Tavaresą po krepšiais“, – savo buvusius komandos draugus vardino J.Mačiulis.

Įdomiausias J.Mačiulio istorijas ir atsakymus į klausytojų klausimus išgirsite naujausioje #ŽalgirisOnAir tinklalaidėje, kurią galima rasti „Žalgirio“ „YouTube“ kanale, o audio įrašus „Podbean“, „Spotify“, „Iphone podcasts“, „Google podcasts“ ir „Mixcloud“ platformose.

#ŽalgirisOnAir naujienas taip pat galima sekti ir soc. tinklų „Facebook“ ir „Instagram“ paskyrose.


Dvyliktoje #ŽalgirisOnAir tinklalaidėje su J.Mačiuliu kalbama:

apie FIBA langus, Darių Maskoliūną, Donato Motiejūno sugrįžimą į rinktinę, atranką į olimpines žaidynes, kartų kaitą, Igno Brazdeikio galimybes ir kalbas (0:35);
apie laikus VDU komandoje kartu su Pauliumi Motiejūnu, pirmuosius žingsnius Kauno „Žalgirio“ klube, keistus legionierių įpročius, lietuviškas dainas, lenktyniavimus automobiliais, pokalbius su Vladimiru Romanovu, nemotyvuotą Hanno Mottolą ir pasikeitusį jaunimo požiūrį (18:11);
apie legendines kovas su Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda, nešvarius veiksmus krepšinio aikštelėje, pražangą prieš Omri Casppi, teisėjų kompetenciją, įspūdingą Kauno sporto halės dvasią, geriausiai švęsti mokančius žaidėjus ir trenerį, draugiškas rungtynes su NBA komandomis bei pasikeitusį „Žalgirį“ (47:50);
apie šventimus skirtingose šalyse, nepilnametį Luką Dončičių, graikiškus keiksmažodžius, abipusę meilę Graikijai ir Pirėjo „Olympiacos“ pasitraukimą iš lygos (1:14:55);
žiūrovų klausimai (1:24:24).

Komentarai