Nyderlandų krepšinio lygį pasiruošusi kelti akademija patirties sėmėsi iš „Žalgirio“ sistemos (VIDEO)

Kauno „Žalgiris“ dalijosi žiniomis su Nyderlandų krepšinio akademija „Orange Lions Academy“. Vos prieš pusantrų metų Amsterdame įsikūrusios akademijos auklėtiniai Kaune praleido visą savaitę, sėmėsi patirties iš „Žalgirio“ sistemos trenerių, dalyvavo treniruotėse su jaunimo komandomis bei iš arti stebėjo Eurolygos rungtynes su Milano „AX Armani“ komanda.

Vyriausiasis „Orange Lions Academy“ treneris Marcas Van Den Bergas papasakojo apie akademijos susikūrimo idėją ir vylėsi, kad ji leis Nyderlandų krepšiniu kilti aukštyn.

„Mes esame visiškai nauja vaikinų krepšinio akademija Amsterdame. Tuo pačiu esame ir vienintelė sporto akademija mūsų valstybėje, kuri bando tapti tarptautine ir siunčia savo geriausius sportininkus į kitas šalis. Gavę palaikymą ir pritarimą, lėtai judame į priekį bei norime ugdyti žaidėjus, kurie ateityje sustiprins nacionalinę vyrų rinktinę“, – pasakojo M.Van Den Bergas.

Specialistas atskleidė, jog svarbiausia jaunimą užkrėsti krepšiniu, parodyti, koks lygis vyrauja geriausiose Europos krepšinio organizacijose.

„Pagrindinis tikslas dabar – parodyti jaunimui, koks aukštas lygis vyrauja geriausiose krepšinio bendruomenėse Europoje, todėl ir esame čia, vienoje geriausių organizacijų. Jiems ypač naudingą pajusti tą kultūrą, pamatyti, kokį lygį daug dirbant galima pasiekti. Esame čia tam, kad jie praplėstų savo akiratį, išvystų, koks geras krepšinis Europoje gali būti“, – lankydamasis „Žalgirio“ arenoje teigė olandas.

„Orange Lions Academy“ auklėtiniai treniruotėse drauge dirbo su „Žalgiris-2“ ir „Žalgiris-3“ komandomis.

M.Van Den Bergą labiausiai sužavėjo „Žalgirio“ treniruočių kultūra, jų metų ugdomos tradicijos bei nugalėtojų mentalitetas.

„Pamatėme, kaip dirbama „Žalgirio“ jaunimo komandos treniruotėse. Tikiuosi, kad grįžę į Nyderlandus net ir geriausi mūsų šalies jaunieji krepšininkai, užsikels sau kartelę ir lygiuosis ne tik tarpusavyje, bet ir su tais, kurie išspardė jiems užpakalius treniruotėse. Kitas dalykas – treniruočių kultūra. Joje ugdomas charakteris, vertybės, pasitikėjimas savimi, o tai turi pakelti standartus ir mūsų vaikinams. Visos patirtys, visos treniruotės, mums yra nedideli žingsniai tikslo link“, – įspūdžiais iš viešnagės Kaune dalinosi specialistas iš Nyderlandų.

Lietuvos čempionai siekia tapti atviru ir prieinamu pavyzdžiu visoms krepšinio bendruomenėms. Dar praėjusių metų pabaigoje Kaune svečiavosi trys danų vaikinų krepšinio komandos, taip pat 12 Danijos ir Izraelio krepšinio trenerių, kurie praktinių ir teorinių žinių sėmėsi įvadinėje „Žalgirio“ organizacijos surengtoje „Žalgiris Coach Clinic“ trenerių klinikoje. Planuojama, kad šiemet į šią kliniką atvyks žymiai daugiau tobulėti norinčių krepšinio specialistų.