#ZalgirisClassics. Žvilgsnis į įsimintinas „Žalgirio“ rungtynes (VIDEO) 8

Kauno „Žalgiris“ neseniai pristatė naują rubriką #ZalgirisClassics, kurioje supažindinama su legendinėmis Kauno „Žalgirio“ rungtynėmis. Sekmadieniais ir ketvirtadieniais „Žalgirio“ gerbėjus pasiekia įsimintini mačai iš „Žalgiris TV“ archyvo.

Rubrika startavo su ypatinga ir pergalinga 1997–1998 metų dvikova, leidusia žalgiriečiams žygiuoti Eurolygos link. Tuometinės Europos taurės aštuntfinalyje „Žalgiriui“ tik rungtynių pabaigoje pavyko įveikti Bursos „Tofas“ barjerą, kai paskutinę sekundę tikslą Enniso Whatley tolimas metimas. Rungtynių vaizdo įrašas – čia.

Praėjusią savaitę „Žalgirio“ gerbėjai galėjo prisiminti porą auksinio 1998–1999 m. sezono dvikovų. Eurolygoje debiutavę žalgiriečiai atkrintamųjų varžybų pirmąjį etapą įveikė išvykoje įveikdami tuometinės Stambulo „Ulker“ ekipos pasipriešinimą. Rungtynių vaizdo įrašas – čia.

Pergalingai žygiavę kauniečiai pirmą kartą pateko į Eurolygos finalo ketverto varžybas, kur pusfinalyje stojo į kovą su favorite laikyta Pirėjo „Olympiacos“ komanda. „Žalgiris“ jau pirmoje mačo pusėje demonstravo nesustabdomą puolimą ir užtikrintai žengė į Eurolygos finalą. Rungtynių vaizdo įrašas – čia.

Eurolygą laimėję žalgiriečiai neišvengė sudėties permainų. Bene daugiausiai kalbų sulaukė Tyusą Edney įžaidėjo pozicijoje pakeitęs Corey Beckas. Jo ir komandos draugų pasirodymą galima prisiminti antrosiose 1999–2000 m. sezono rungtynėse, kai žalgiriečiai išvykoje nugalėjo Madrido „Real“ komandą. Rungtynių vaizdo įrašas – čia.

Po šios pergalės „Žalgirio“ laukė net 6 pralaimėjimų serija, privertusi dar kartą imtis sudėties korekcijų. C.Beckas ir kiti legionieriai paliko komandą, o vietoje jų į Kauną atvyko NBA patirties turėję amerikiečiai Chrisas Garneris ir Mitchellas Butleris. Su jais žalgiriečiai antroje sezono pusėje nugalėjo Maskvos CSKA komandą, kuriai tada atstovavo Gintaras Einikis. Rungtynių vaizdo įrašas – čia.

Komentarai

  1. Vycka

    super pabaigas pasižiūrėti visų šių rungtynių

  2. .dada

    Ir pradzias

  3. Darius

    Ne i tema. As manau, kad testi eurolyga be sirgaliu yra nesamone kvadratu. Nes Zalgiris ir kai kurios kitos komandos surenka pilnas arenas ir is bilietu turi solidzias pajamas. Neileisti sirgaliu galima, bet tada Zalgirio lauks labai dideli nuostoliai, nes pajamu uz bilietus nebus, o algas krepsininkams is kazkur tai teks moketi. O is kur moketi, jei nera pajamu ? Sitoje vietoje tegi atsako tas pusdurnis, kuris sugalvojo testi sezona be sirgaliu, Jordi Bartomeu ar kaip ji. Gal jis Zalgiriui uz negautas pajamas ketina kompensuoti, nes jei ne, tai nematau jokios logikos zaisti tusciose salese. Kadangi tesiant sezona finansiniai isipareigojimai komandoms isliks, taciau pajamu tai juk nebebus. Tai is kokiu ble lesu toms komandoms losti ir algas moketi joptvatararai ? Ar zaidejams uz dyka zaisti ? Tas bartlomejus durnesnis uz cebato aula.

  4. heyhey

    geriau pats pasiulyk ka daryti o nedurnink kitu, nieko nedarant tai ir kito sezono galima nepradeti

  5. Darius

    Tai aš ir pasiūliau nemaišyti su šakėmis H2O, o nutraukti tą sezoną. Tau vis atrodo, kad jį galima užbaigti, bet jo neįmanoma užbaigti. Be to, koks tikslas žaisti be žiūrovų negaunant pajamų už bilietus ? Kas dengs visas išlaidas ? Eurolyga ? Rašo nesąmones, esą Lietuva yra pretendentė surengti eurolygos sezono pabaigą. Durnizmas, kas tau norės viską organizuoti už dyką ? Varžybas surengti kainuoja, tai tegu atsako jordi bartomeu, kas už viską sumokės.
    Ir pabaigai, kadangi bet kokiu atveju mes gyvai daugiau šio sezono varžybų nepamatysime, tai prašau grąžinti pinigus už neįvykusias rungtynes. Neketinu dovanoti nei 1 savo euro, nes žaidėjams nuo kovo 13 nemokamos algos, o iš mūsų pinigus tai gavo.
    PS
    kai iš mobiliako parašiau komentarą, kad grąžintų pinigus, tai užblokavo ip. Mačiau ir kiti rašė, tai nors komentarų buvo nedaug, bet ištrynė. Tada parašiau iš kito mobiliako tą patį ir tą užblokavo. Pabandžius rašyti, komentarai neišsisiunčia. Dirba cenzūra, bet ar čia visi turi būti kaip vergai su viena nuomone ?

  6. heyhey

    pasidomek eurolyga derasi su zaideju asocijacija kai susideres tai ir del atlygimimu aisku bus . O kas sako kad uz dyka organizuos ta turnyra ? Man atrodo kad galima pabaigti aštuonetu ar kitaip , nuomone galima pareikšti be abejo , bet bus taip kaip bus , už bilietus turetu grazinti kas pareikalaus , bet nereiketu pamirsti ir forsmažorso. Man dabar atrodo zymiai svarbiau kaip bus su kitu sezonu , nes kuo toliau tuo aiskiau kad tas virusas nedings visiškai , kad ir atšaukus karantiną , iš smegenu baimės neištrinsi kol nepasiskiepysi

  7. Darius

    pala pala, forsmažoras ? Pinigai už rungtynes sumokėti dar vasarą, tačiau rungtynių su žiūrovais jau tikrai nebus. Siūlai man pasidomėti ? pasidomėjęs sužinotum, kad Žalgiris buvo klubas, kuris nusprendė nemokėti žaidėjams nei cento nuo kovo 13 d, berods. Daugiau nediskutuosiu, nes diskusija iš tuščio į kiaurą. Šaibas tikrai pasistengsiu atsiimti, tikrai užpykdė tai, kad kai parašiau tiesą, kad jie nemoka algų ir todėl tegu atiduoda pinigus, tai ne tik abu mobilius užblokavo, bet dar ir namų ip. Parašiau iš namų per laptopą, užblokavo ir tą. Vieną įrenginį užblokavo, nes sukritikavau, kad įsileido sirgalius iš Milano. Kitus, kad pinigų paprašiau. Viską blokuoja kaip šiaurės korėjoje. Organizacija ble. Blokuoja tegu kiek nori, visų neužblokuos.

  8. heyhey

    saugok savo nervu sistema , ir lik sveikas