#ZalgirisClassics kviečia prisiminti žalgiriečių revanšą prieš Š.Jasikevičiaus „Maccabi“ (VIDEO) 1

Kauno „Žalgiris“ tęsia #ZalgirisClassics rubriką, kurioje supažindinama su legendinėmis Kauno „Žalgirio“ rungtynėmis. Sekmadieniais ir ketvirtadieniais „Žalgirio“ gerbėjus pasiekia įsimintini mačai iš „Žalgiris TV“ archyvo.

Šį kartą #ZalgirisClassics kviečia sugrįžti į 2004–2005 m. Eurolygos sezoną, kai „Žalgiris“ kovojo reguliariojo sezono B grupėje, kurioje kauniečių laukė akistata ir su tuometiniais Eurolygos čempionais Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkais.

Būtent su šia ekipa buvo sužaista sezono atidarymo dvikova, kurią Kauno sporto halėje Lietuvos čempionai pralaimėjo net 75:102.

Per pirmąjį ratą 8 komandų grupėje „Žalgiris“ pasiekė 3 pergales ir, norint patekti į „Top 16“ etapą, turėjo pasistengti antrajame.

Jautį už ragų žalgiriečiai griebė atsakomojoje dvikovoje Tel Avive, kuri klostėsi itin rezultatyviai. Šarūno Jasikevičiaus vedini Eurolygos čempionai vien per pirmąjį kėlinį pelnė 35 taškus, tačiau žalgiriečiai nepalūžo ir prieš didžiąją pertrauką jau buvo priekyje.

Jau trečiajame kėlinyje penktąją pražangą užsidirbo kauniečių lyderis Tanoka Beardas, tačiau savo naudingiausią mačą tame sezone žaidė kitas „Žalgirio“ legionierius Robertas Packas, pelnęs 26 taškus.

Varžovų gretose už R.Packą dar rezultatyvesni buvo Š.Jasikevičius (34 tšk.) ir Anthony Parkeris (31 tšk.). Visgi jų pastangų nepakako ir „Žalgiris“ iš Tel Avivo išvyko laimėjęs rungtynes 104:102.

Prisiminti šį mačą #ZalgirisClassics žiūrovams padėjo žurnalistas ir sporto komentatorius Rytis Kazlauskas, komentavęs rungtynių su „Maccabi“ eigą jau iš šių laikų perspektyvų.

Kiek anksčiau krepšinio gerbėjai galėjo prisiminti ir dar vienas 2004–2005 m. Eurolygos sezono rungtynes, kuriose žalgiriečiai šventė dar vieną pergalę išvykoje.

Irgi itin rezultatyviame susitikime „Žalgiris“ nugalėjo Barselonos „FC Barcelona“ komandą 102:98. Tada savo karjeros rungtynes Eurolygoje sužaidė Vidas Ginevičius, pelnęs 24 taškus ir surinkęs 29 naudingumo balus.

Komentarai

  1. Darius

    liko dar kelios dienos nežinomybės ir greičiausiai atšauks sezoną. Jei neatšauks, bus labai „įdomus“ sezono užbaigimas.