Eurolyga nusprendė: 2019–2020 m. sezonas oficialiai baigtas 16

2019–2020 m. Eurolygos sezonas – baigtas. Toks sprendimas buvo priimtas pirmadienį vykusiame Eurolygos posėdyje. Nuotolinėje vaizdo konferencijoje savo argumentus išdėstė tiek Eurolygos vadovai, tiek vienuolika A licenciją turinčių klubų.

Pasiūlymą nutraukti sezoną pateikė pats Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu. Taip pat buvo patvirtinta, kad 2020–2021 m. sezone į kovą stos tos pačios 18 komandų. Naują sezoną numatoma pradėti spalio 1 d.

Eurolyga pabrėžė, kad sprendimą nutraukti sezoną nulėmė susirūpinimas dėl krepšininkų, gerbėjų ir komandų personalo sveikatos. Pažymima, kad skirtingi koronaviruso išplitimo Europos valstybėse lygiai bei skirtingi kelionių ribojimai galėtų sukliudyti kai kurioms komandoms tinkamai pasiruošti sezono atnaujinimui, o sprendimo atidėliojimas galėtų pakenkti naujo sezono kalendoriui.

Eurolyga taip pat padėkojo klubams ir valstybėms, kurie stengėsi prisidėti prie to, kad sezonas būtų pratęstas.

„Be jokios abejonės, tai yra pats sunkiausias sprendimas, kurį teko priimti per pastaruosius 20 metų. Dėl nuo mūsų nepriklausančių aplinkybių turime nutraukti patį sėkmingiausią ir įdomiausią sezoną Europos krepšinio istorijoje. Toks sprendimas priimtas po pustrečio mėnesio pastangų, kurias demonstravo lyga ir jos klubai, bandydami rasti visus būdus pratęsti sezoną“, – sakė Eurolygos prezidentas J.Bertomeu.

Dar prieš mėnesį nelaukdamas galutinio Eurolygos sprendimo Kauno „Žalgiris“ suteikė galimybę susigrąžinti pinigus už bilietus į trejas neįvykusias Eurolygos reguliariojo sezono rungtynes. Šia galimybe pasinaudojo 66 proc. bilietų turėtojų, o likusieji nusprendė pinigų už bilietus nesusigrąžinti ir taip prisidėjo prie mylimos komandos finansinio palaikymo.

Oficialiai pasibaigus sezonui galimybė sulaukti kompensacijos suteikiama ir Kauno „Žalgirio“ sezono abonementų savininkams. Kompensacijos dydis – 25 proc. nuo sumokėtos abonemento kainos. Kompensacijos dydis paskaičiuotas pagal neįvykusių rungtynių vertę.

Norint gauti kompensaciją už neįvykusias Eurolygos ir Lietuvos krepšinio lygos rungtynes, reikia užpildyti čia pateiktą formą. Formą galima užpildyti iki birželio 30 dienos imtinai, o kiekvienam abonemento savininkui bus išsiųstas ir naujienlaiškis el. paštu, kurį nurodė pardavimo sistemoje.

Abonementų savininkai kompensaciją galės gauti 2 būdais: susigrąžinant pinigus į savo banko sąskaitą arba gauti nuolaidą kito sezono abonementui. Norintieji prisidėti prie klubo gerovės ir stipresnės komandos kitą sezoną, gali neprašyti kompensacijos ir ją skirti kaip paramą „Žalgiriui“ (tokiu atveju vis tiek yra prašoma užpildyti formą).

Kompensacijų prašymus bus stengiamasi apdoroti per 14 darbo dienų, tačiau dėl tęsiamo karantino ir veiklos apribojimų, šis procesas gali užtrukti ilgiau, todėl abonementų savininkų prašoma supratingumo ir kantrybės.

Kauno „Žalgiris“ yra dėkingas per pastarąjį laikotarpį palaikymą išreiškusiems gerbėjams, kurie iš anksto pranešė, kad pinigų už bilietus ar abonementus susigrąžinti neketina ir taip prisideda prie savo klubo finansinio palaikymo.

Komentarai

  1. Darius

    Atsitiko tai, kas ir turėjo, Bertomeu siekė neįmanomo ir drumsdamas vandenį tik pratęsė sezono agoniją. Nutrūkusio sezono, aišku, labai gaila, nes šitas buvo stipriausias ir įdomiausias iš visų prieš tai buvusių. Bet dabar dar ir sekančiam negali duoti 100 proc, kad taip ims ir normaliai įvyks su visomis kelionėmis ir žiūrovais. Abejoju, ar taip jau ims ir rudenį įleis visus 15 000 sirgalių į areną. O dar, neduok dieve, 2020-2021 m eigoje paaiškėtų, kad yra užsikrėtę keli eurolygos klubų krepšininkai ir vėl bus eilinis sezono sustabdymas dėl saviizoliacijų ir kitokio šlamšto. Pasaulis konkrečiai kraustosi iš proto. Liūdna.

  2. Zalgiris

    Paleistas atostogu bet Sake Kad ir Toliau Zalgiris treneruosis palaikant forma jau prisiatostogavo

  3. Eurolyga

    TAI Bertomeu ilgai tempe guma lauke

  4. Bertomeu

    Pareiske jog vyrauja per didele rizika zaideju sveikata o turnyro atnaujinimas nepazabojus koronaviruso neimanomas

  5. Eurolyga

    Del ziurovu Tai tikrai dar ne bet Buvo zinau sarasas del ziurovu tam tikrais zmoniu skaiciais palaipsniuI Apie tai uzsimena Skvernelis tuo paciu rengynius

  6. Darius

    PS Jau prieš gerą mėnesį rimtų abejonių kėlė Jordi Bertomeu pastangos reanimuoti velionį. Ko jis tikėjosi taip tempdamas gumą ? Stebuklo ? Bet kaip suprasti, kai žaidėjams už likusius 2 mėn varžybų, treniruočių, o pridėjus ir saviizoliaciją, tai ir visi 3 mėn gautųsi, yra pasiūloma vos 5 proc sezono uždarbio ? tai aišku, kad jie ims 80 proc sezono algos ir nežais. Kam jiems už papildomus 5 procentus važiuoti, treniruotis, arti šitiek likusių varžybų tuščiose salėse ? trintis po viešbučius ? Dėl 5 proc ? jau prieš 2 mėn parašiau, kad Jordi Bertomeu yra durnius, nes sezoną reikia nutraukti, bet ne, tas tampėsi tampėsi. Valstybės užsidarę, niekas niekur nevažiuoja, jokių žiūrovų, renginių, legionieriai išsilakstę kas kur. Aš klausiau, kas apmokės likusias sezono kovas, jei nebus žiūrovų ? Viešbučius, maitinimą, logistiką, organizavimą, teisėjų algas, viską, bet eurolygos vadas vis tiek kažkokiose svajonėse kažką fantazavo. Gal Aladino lempą trynė ? O su tais 5 procentais už neįvykusią sezono dalį Bertomeu pasirodė visai nesiorientuojantis aplinkoje.

  7. Vaidas ceponis

    Eurolygos ejima ivertines Ceponis apie krepsininku nenora zaisti ir liudnas pasekmes Zalgiriui

  8. Teisybe

    Tai jei net zaidejai pasisake uz sezono nutraukima Tuo labiau Del Legionieriu buvo dar nezinomybe del krepsininku grizimo I klubu miestus esant apribojimams apie 70 JAV esanciu zaideju turetu sunkumu grizti I Europa tai pat Keltu pavoju sveikatai sau ir savo seimoms

  9. Motiejunas

    Pats Motiejunas turejo vilties zaisti norejome zaisti

  10. 709

    Tai pagaliau suzinojom rezultata ir galim laukt kito sezono.Visiems sveikatos ir kantrybes laukiant kito sezono.

  11. Eurolyga

    Eurolygos zaideju reakcijos plojimai zinute klubams ir zvilgsnis I kita sezona

  12. Be sirgaliu

    Eurolygos vadovas neatmeta galimybes kad kitas sezonas gali prasideti be sirgaliu

  13. 15min

    Lietuvai padekojes Bertomeu apie Eurolygos ateiti ir kitokIa krepsinio realybe

  14. Vycka

    Dariau, bet bent dabar pripažįsti, kad tavo argumentas dėl pinigų buvo nieko vertas? nenukentėtų Žalgiris juk finansiškai tuos 5 procentus primokėdamas, na, dar šiek tik išlaidų netiesioginių, bet ir tai, skiriamos sumos už pergales, nemanau, kad jis būtų be pergalių likęs

  15. Krepsiniozinios

    Zalgirio laukia dideles permainos kluba turetu paliktI Ulanovas Walkupas ir dar keli zaidejai

  16. heyhey

    nemanau kad jie gavo didziausia atlyginima komandoje, yra labai didelis trenerio atlyginimas ir sitoje situacijoje netgi labai geras treneris , su is pakampiu surinktais zaidejais nepadarys stebuklo. jei neliks situ ir bus paimti gerokai silpnesni uz 100-200 kitas sezonas laukia labai liudnas , bet ka darysi palaikem komanda ir dar blogesniais laikais.