P.Motiejūnas: „Turėjome vilties, kad sezoną galėsime pratęsti“ (VIDEO) 0

Krepsinis.net inf.

Kauno „Žalgiris“ pagaliau sulaukė aiškaus sprendimo – Eurolygos kovos atnaujintos nebus, todėl ir Lietuvos čempionų sezonas yra baigtas.

Toks sprendimas buvo pasiektas klubų vadovų susitikime su Eurolygos prezidentu Jordi Bertomeu. Ispanas išsakė tokią idėją rūpindamasis žaidėjų sveikata ir jų pačių nutarimu, o vienuolika ilgalaikes Eurolygos licencijas turinčių klubų tam neprieštaravo.

„Žalgiris“ po tokios įvykių baigties surengė spaudos konferenciją, kurioje į visus rūpimus klausimus atsakė klubo direktorius Paulius Motiejūnas.

„Visi žinote, kad šiandien posėdyje buvo nuspręsta nutraukti pristabdytą sezoną. Liūdna diena, nes buvo vilties, kad dar galėsime pratęsti tai, ką pradėjome. Norime gerbėjams, žaidėjams ir treneriams padėkoti už įdėtą darbą“, – teigė klubo vadovas.

– Kaip balsavo klubai?
– Realiai net nebalsavome. J.Bertomeu pasakė, kad nori nutraukti sezoną ir balsavimo iš tikrųjų net nebuvo, tiesiog buvo pasakyta, kad nėra galimybės sezono tęsti.

– Kokia buvo „Žalgirio“ pozicija šiuo klausimu?
– Mes norėjome žaisti, visą laiką tai sakėme, norėjome organizuoti turnyrą Lietuvoje, manome, kad būtume tai įvykdę. Vis tiek reikia atkreipti dėmesį į tai, kad šalyse situacija yra skirtinga, pavyzdžiui, Rusijoje ji yra labai sudėtinga. Tiesiog palaikome Eurolygos poziciją ir pasitikime ja.

– Kaip, jūsų žiniomis, buvo pasiskirstę klubai?
– Manau, maždaug per pusę. Tiek pat buvo klubų norinčių ir tęsti, ir nutraukti sezoną. Nors ne su visais šnekėjome, bet manau, per pusę.

– Eurolyga turėjo konkretų planą, ar viskas būtų spręsta po šiandienos?
– Turėjome planą ir žinojome, kaip ir kokiuose miestuose žaisime. Buvo aiškus planas, kaip būtų reikėję karantinuotis ir saugotis, tiek dėl žaidėjų, tiek dėl teisėjų, tiek dėl pagalbinio personalo. Gairės buvo.

– Kaip dabar vyks darbas, kai „Žalgiris“ jau buvo atnaujinęs treniruotes?
– Vyks kaip ir kiekvieną vasarą, po atostogų vyksta dar vienos atostogos. Bus individualūs planai tiek jaunimui, tiek pagrindinei komandai. Buvome atnaujinę treniruotes, bet tai vyko labai trumpai. Kontraktus turintiems žaidėjams salė liks atvira.

– Kokie yra artimiausi Eurolygos organizaciniai planai?
– Visų pirma reikia suskaičiuoti nuostolius, kiek pinigų praradome tiek mes, tiek Eurolyga. Vėliau vyks diskusija su ELPA, ypač dėl ilgalaikių kontraktų, nes faktas, kad rinka gerokai keisis.

– Ar yra prognozių, kaip gali keistis „Žalgirio“ sąstatas?
– Galima prognozuoti, bet dabar turime daug žaidėjų su „pliusais“ sutartyse ir reikės žiūrėti. Didžiausias klausimas dabar yra dėl biudžeto, nežinome, ar žaisime su gerbėjais, ar be. Dabar net nežinome sumų, už kurias galima rašytis kontraktus.

– Ar buvo aptartas klausimas dėl gerbėjų tribūnose?
– Ne, nes visose šalyse situacija yra skirtinga. Reikia aptarti viską su sveikatos specialistais. Bandėme bendrauti ir su kitais klubais, tačiau dar situacija yra per paini, kad būtų galima kažką prognozuoti. Apie sezono pavėlinimą kalbų nebuvo.

Komentarai