„Žalgiris – tavo mokykloje“ nugalėtojai žalgiriečių ir vėl lauks Kelmės rajone 0

Jau 11 metų gyvuojantis projektas „Žalgiris – tavo mokykloje“ dar vieną sezoną skatino jaunąją gerbėjų kartą palaikyti Kauno „Žalgirio“ komandą ir smagiai praleisti laiką „Žalgirio“ arenoje.

Unikalaus projekto metu „Žalgiris“ kviečia moksleivius iš visos Lietuvos lankytis visose komandos namų rungtynėse, taip rinkti taškus savo mokyklai bei tokiu būdu varžytis dėl pagrindinio prizo – žalgiriečių apsilankymo laimėtojų mokymo įstaigoje.

2019–2020 m. sezone projekte buvo užsiregistravę 46 mokyklos iš visos Lietuvos bei 3 krepšinio mokyklos. Dėl koranaviruso pandemijos sezonas pasibaigė nesužaidus visų rungtynių, tačiau po „Žalgiris – tavo mokykloje“ projekto vėliava „Žalgirio“ arenoje spėjo apsilankyti daugiau nei 12000 moksleivių iš visos Lietuvos.

Šį sezoną aktyviau projekte dalyvavo Kauno mokyklos – iš visų projekto dalyvių Kauno mokyklos sudarė beveik 30 proc.

O aktyviausiai į „Žalgirio“ areną ir vėl veržėsi Kelmės krašto moksleiviai, pas kuriuos žalgiriečiai jau lankėsi pastaruosius 3 sezonus. Šį kartą projekte triumfavo Kelmės r. Tytuvėnų gimnazija, surinkusi 2510 taškų.

Antrąją vietą užėmė Kauno Jono Jablonskio gimnazija (1584 taškai), o trečiąją – Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras (819 taškai).

Dėl koronaviruso sukeltos situacijos „Žalgiris – tavo mokykloje“ nugalėtojai kol kas nesulaukė savo prizo – kaip įprasta, pradžiuginti dalyvių mokslo metų pabaigoje, žalgiriečiai negalėjo. Todėl apdovanojimai „Žalgirio“ arenoje ir komandos vizitas į projektą laimėjusią mokyklą buvo atidėti rudeniui.

Be to projektas „Žalgiris – tavo mokykloje“ kviečia moksleivius savo mokyklose tapti specialiais projekto ambasadoriais. Jie būna atsakingi už žalgirietiškos dvasios skleidimą, organizuoja išvykas, rūpinasi bilietais ir netgi susitinka su kitais projekto ambasadoriais iš visos Lietuvos.

Projekte dalyvaujančios mokyklos bilietus į visas rungtynes „Žalgirio“ arenoje gauna už ypatingą kainą, o moksleiviai po Lietuvos krepšinio lygos rungtynių arenos nuliniame aukšte gali iš arti išvysti savo dievaičius, gauti jų autografus, nusifotografuoti.

Per jau vienuolika metų trunkančią gražią tradiciją žalgiriečiai savo vizitu yra nudžiuginę Kazlų Rūdos, Kalvarijos, Marijampolės, Varėnos, Vilkaviškio, Kauno ir Kelmės mokyklas.

Komentarai