Kauno „Žalgirio“ priekinę liniją stiprina A.Rubitas 14

Artėjančiam sezonui besiruošiantis Kauno „Žalgiris“ sustiprino priekinę liniją. Žaliai baltus marškinėlius ateinančiais metais vilkės 30-metis Augustine‘as Rubitas. Lietuvos čempionai su amerikiečiu pasirašė vienerių metų sutartį su galimybe ją pratęsti dar metams.

203 centimetrų ūgio sunkiojo krašto puolėjo ir vidurio puolėjo pozicijose galintis žaisti krepšininkas anksčiau laiko pasibaigusiame praėjusiame sezone rungtyniavo Pirėjo „Olympiacos“ komandoje.

Iki tol A.Rubitas ilgą laiką praleido Vokietijos klubuose. Profesionalo karjeros pirmajame sezone jis rungtyniavo Tiubingeno „Tigers“ ekipoje, vėliau persikėlė į Ulmo „Ratiopharm“, o savo vardą Europai plačiau pristatė tuo metu Eurolygoje rungtyniavusioje Bambergo „Brose“ ekipoje.

Praėjusiame Eurolygos sezone vilkėdamas Graikijos komandos marškinėlius A.Rubitas sužaidė 26 rungtynes ir per jas vidutiniškai pelnydavo po 6 taškus bei atkovodavo po 3 kamuolius.

„Džiaugiamės, kad komandą sustiprina žaidėjas, pats stipriai išreiškęs norą žaisti „Žalgiryje“. Praėjusiame sezone Graikijoje dažnai keitėsi tiek treneriai, tiek A.Rubito komandos draugai ir tai jam sutrukdė atsiskleisti, todėl krepšininkas yra itin motyvuotas visą savo potencialą pademonstruoti Kaune“, – teigė „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

Svarbesnį vaidmenį Eurolygoje aukštaūgis turėjo 2017–2018 m. sezone, kai gynė Bambergo „Brose“ garbę. Tada amerikietis pelnydavo po 10,1 taško ir atkovodavo po 4,7 kamuolio per rungtynes.

Pietų Alabamos universitetą baigęs žaidėjas 2019 m. su Bambergo ekipa iškovojo Vokietijos taurę.

Komentarai

  1. heyhey

    zalgiriui labai neblogas pasiekimas tik kad priekine linija prikimsta , nebent jankunas i treneriu staba , o jockas iseina, reiktu dar trecio numerio ir izaidejo o vasturia skolinti kableiui ar neptunui.

  2. Linas

    Geras pirkinys, turėsim kitokio stiliaus aukštaūgį nei Lauvergne ar Gebenas…Landale likimas kaip ir aiškus. Atrodo,kad rytoj turėtų įsigalioti Hayeso kontrakto +1 ir turbūt bus Walkupo išpirkimo deadline’as. Reikia dar vieno žaidėjo į Ulės vietą ir su visa pagarba reikėtų pasakyti ačiū ir palinkėti sėkmės kitur Milui, bet greičiausiai taip nebus.

  3. klaida

    „as he averaged 20.1 points and 4.7 rebounds playing for Brose Bamberg“. Pataisykit. 10 tasku per rungtynes buvo

  4. Liuxs

    Priekis yra Kovingas raumenys yra Rubit Lavergne nujo neisku ko tiketis is Vasturijos lygio

  5. Rytis vysniauskas

    Rytis apie Zalgirio naujoka : Nesunku suprasti kodel zaidejas su tokiu rimtu CV staiga tapo finansiskai ikandamas

  6. as

    reikia dar butinai SF i ules vieta, reikia tiketis kad naujasis treneris ta mato. hayesas yra grynas PF, jis veidu i krepsi zaidzia net maziau nei ulanovas, ir siaip neturi tinkamo greicio/judrumo. pilnai gali dalintis PF minutes su rubitu, o jankiui su jo dabartine forma liktu tik epizodinis vaidmuo

  7. Vycka to heyhey

    pats gerai žinai Vasturia? gal geriau už tuo metu galingą AEK, o po metų CSKA, kurie Holdeną po latvių ir belgų paėmė? ar gal geriau už taip netikusią Žalgirio vadybą, kuri Edą Cota tik Belgijoje težaidusį paėmė? na, paaiškink visiems, kodėl Vasturia tinka tik kabeliui ar neptūnui? nes aš tai nežinau, ar jis tinka Žalgiriui, todėl klausiu labiau žinančio, norėčiau išgirsti argumentus, kodėl Šaras būtent jį buvo nusižiūrėjęs dar tuomet, kai buvo ieškoma būtent įžaidėjo, bet nuspręsta paimti Riversą, kai paaiškėjo, kad Grigonis nežais

  8. heyhey

    tiek zinau kiek ir tu, paklausau daugiau zinanciu podkastu ir nuomone apie ji nesusidare gera, buvo imtas jasikeviciaus sistemai , dabar visai kita sistema, reikes labai stipraus izaidejo , o kaip bus paziuresim ar solins LKL ar uzsienio komandom koks skirtumas, bet mano nuomone turetu ji paskolint , netinka prie sitos deliones . O gal ir zais , kas zino is tikruju? Tavo siulomi palyginimai ir persama jog laikau zalgirio vadyba netinkama be rysio , jei pats taip gavoji gaila.

  9. Vycka

    man tai gaila, kai žmogus nuperkamas ir dar nė vienų rungtynių nesužaidęs jau nurašomas, skolinamas kažkur…puikią statistiką turėjęs tiek čempionų lygoj, tiek vokietijoj, pakankamai stiprios komandos viernas lyderių (nė vienų rungtynių nepradėjo nuo suolo), o čia reikia skolint kažkam nė neišbandžius – logika kur?

  10. heyhey

    kad dar niekas jo neskolina , jei nebus reikalo tai ir neskolins , viskas bus gerai

  11. Vycka

    tai čia net kalbų nėra, kad neskolins, man tik įdomu, iš kur tokios mintys galėjo kilti? kada Žalgiris yra kokį nors ne jauniklį paauginimui įsigytą, o suaugusį legionierių skolinęs?

  12. Darius

    Koks skolinimas siais sunkiais laikais ? Kas per mintys pirkt legionieriu ir skolinti ? Ka nupirks, tas ir zais.

  13. Rolandas

    Sveiki visi Zaliai balti , as manau kad suformuota tikrai nebloga komanda …treneris jaunas…plius ramus niekas nereks gal kaip tik to reikia ..viska pamatysime sezono pradzioje …jankunas taip taip sunkoka bet juk ne jaunuolis :D o milas manau dar liks jeigu Yankis pakabins marskinelius…kam daugiau perduoti kapitono raisti ? tik musu zaliai NOSIAI :D

  14. Motiejunas

    Pabreze kad bus Minimalus pakeitimai sudetyje tikrai bus svarstomi ir deliojami