Eurolygos „One Team“ savaitės proga „Žalgiris“ pradėjo nuotolinius užsiėmimus 0

Nuo 2012-ųjų Eurolygos ir klubų vykdomas projektas „One Team“ yra tęsiamas ir pandemijos fone – gruodžio 7–11 dienomis vyksiančios Eurolygos rungtynėse yra skirtos paminėti šiam projektui.

Visose šios savaitės dvikovose Eurolygos komandų „One Team“ ambasadoriai į rungtynes atvyks vilkėdami specialius „One Team“ džemperius.

Lapkričio pradžioje Kauno „Žalgirio“ klubas sėkmingai užbaigė užsiėmimus su ankstesne projekto grupe ir jau pradėjo nuotolines sesijas su jaunuoliais iš „Specialioji Olimpiada Lietuva“ organizacijos. Šį sezoną projektas turi naujus ambasadorius – iš Nigelo Hayeso ir Artūro Milaknio šią rolę perėmė Martinas Gebenas ir Joffrey Lauvergne.

„Smagu prisidėti prie tokio kilnaus projekto ir atiduoti duoklę vietos bendruomenei. Norėtume projekto dalyvius „Žalgirio“ arenoje sutikti ir gyvai, bet kol kas, esant tokiai situacijai, saugiau yra bendrauti nuotoliniu būdu. Tiesa, pirmasis užsiėmimas su jaunimu nuteikė išties pozityviai“, – po pirmojo virtualaus susitikimo su „One Team“ dalyviais pasakojo J.Lauvergne.

Nuo 2012-ųjų „One Team“ programa visoje Europoje jau padėjo daugiau nei 22 tūkstančiams dalyvių. Eurolygos verslo plėtros vadovė Roser Queralto teigė, kad šiuo metu projekto svarba yra dar labiau išaugusi.

„Šis projektas dabar yra svarbesnis nei kada nors anksčiau, nes pandemija kelia grėsmę dar labiau padidinti dalyvių atskirtį nuo visuomenės. Dažniausiai tai yra žmonės, kuriems su šia situacija tvarkytis yra sudėtingiausia, todėl didžiuojamės galėdami palaikyti klubus bei nuostabų jų darbą padedant pažeidžiamiems jų bendruomenės nariams“, – teigė Eurolygos atstovė.

Kiekvienas, norintis paremti programą, gali įsigyti tokius pačius „One Team“ džemperius ir marškinėlius, kuriuos šią savaitę dėvės žaidėjai visoje Europoje. Atributiką galima įsigyti Eurolygos parduotuvėje www.amazon.co.uk/euroleaguestore, o pajamos iš prekybos bus skirtos „One Team“ projektui.

Jau ketvirtus metus iš eilės prie žalgiriečių veiklos „One Team“ projekte prisideda ir socialiai atsakinga įmonė „Ramirent“, o nuo 2020 metų projektas „One Team“ bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Švietimo mainų paramos fondas ir Centrinė projektų valdymo agentūra. Tai leidžia projekto dalyviams pasiūlyti įvairesnių veiklų ir užsiėmimų.

Komentarai