Prieš išvyką į Atėnus M.Schilleris išskyrė „Panathinaikos“ fiziškumą (VIDEO) 0

Krepsinis.net inf.

Kauno „Žalgiris“ penktadienį išvykoje sužais Eurolygos tryliktojo turo rungtynes. Kauniečiai viešės Atėnuose, kur susitiks su vietos „Panathinaikos“ klubu.

Vyriausiasis „Žalgirio“ treneris Martinas Schilleris prieš artėjantį mačą išskyrė varžovų fiziškumą.

„Panathinaikos“ yra labai fiziška komanda, kuri pirmauja pagal puolime atkovotus kamuolius. Nemanja Nedovičius ir Ioannis Papapetrou yra svarbūs žaidėjai. Tai bus sunkus ir fiziškas žaidimas“, – kalbėjo strategas.

– Su Atėnų klubu žaidėte priešsezoninėse rungtynėse. Kiek nuo to laiko pasikeitė komandos?
– Praėjo nemažai laiko. Abi komandos patobulėjo ir mažai pasikeitė. Jie pakeitė vieną iš savo gynėjų, o mes netekome Steve‘o Vasturios. Nepaisant to, komandos išlaikė tą patį veidą.

– Esate teigęs, kad „Panathinaikos“ aukštaūgiai yra parankūs atakuoti „2 prieš 2“. Ar tai išlieka aktualu ir dabar?
– Pamatysime, ar jie keisis gynyboje, ar nesikeis. Jie gali taikyti ir kitas gynybos schemas.

– Minėjote, kad N.Nedovičius yra svarbiausias žmogus komandoje. Kaip reiktų jį pristabdyti?
– Turime žinoti, ką jis gali daryti ir turime save tinkamai pastatyti gynyboje. Tai labai apdovanotas ir talentingas žaidėjas. Jis būna sunkiai sustabdomas, jeigu mačo pradžioje pajaučia žaidimą. Kartais jo žaidimo kreivė svyruoja ir neturime leisti jam įgauti pasitikėjimo.

– Kadangi nežais S.Vasturia, kiek sunkėja I.Papapetrou sulaikymas?
– Tai nėra labai susiję. I.Papapetrou prižiūrės tie patys žaidėjai, kurie ir taip būtų dengę jį. I.Papapetrou labai fiziškas trečios pozicijos žaidėjas ir mūsų laukia didelis iššūkis.

– Kaip užpildyti S.Vasturios skylę?
– Kiti žaidėjai žais daugiau minučių. Tai vienintelis galimas pasirinkimas. Stebuklingas žmogus prie durų staiga neatsiras, kuris užpildytų jo vietą, tad tiesiog kitiems krepšininkams teks žaisti daugiau.

– Ar komanda ieško pastiprinimo?
– Paulius Motiejūnas yra minėjęs, kad šiuo metu ieškoti pastiprinimo yra sunku. Dėl pandemijos dabar yra sunkūs laikai ir klubui trūksta pinigų, kurie būtų surinkti iš bilietų.

– Ar yra galimybė, kad į komandą grįžtų Tomas Dimša?
– Mano žiniomis tokios galimybės nėra.

– Šiuo metu komandos tvarkaraštis yra kiek lengvesnis. Kiek tai keičia treniruočių procesą?
– Turime daugiau laiko treniruotis. Tai yra milžiniškas skirtumas, nes kai tvarkaraštis būna įtemptesnis, tam tiesiog nelieka laiko.

Komentarai