M.Schilleris: „Bayern“ rezultatai man nėra netikėti“ (VIDEO) 0

Tautvydas Kubilius, Krepsinis.net

Kauno „Žalgiris“ trečiadienį namuose priims Miuncheno „Bayern“ krepšininkus. Šešioliktojo turo rungtynės žalgiriečiams bus paskutinysis Eurolygos mačas namuose šiais metais. Prieš jį vyriausiasis „Žalgirio“ treneris Martinas Schilleris išskyrė varžovų sugebėjimus ginantis.

„Tai yra stipri gynyboje komanda, turinti daug aukštų žaidėjų. „Bayern“ yra ekipa, galinti perimti daug kamuolių, tad rinkti taškus prieš juos bus sunki užduotis. Jų sudėtis gili ir talentinga: Džedovičius ir ir Baldwinas yra kūrėjai, Zipseris daug žaidžia „ketvirtu numeriu“ ir yra geras metikas, todėl laukia įdomus mačas“, – kalbėjo strategas.

– Galbūt žinote, ar varžovų gretose jau žais Vladimiras Lučičius?
– Mano žiniomis, jis nerungtyniaus.

– Kaip gerai žinote Andrea Trinchieri ir, kodėl jo komandos tokios sėkmingos?
– Visų pirma, tai labai geras ir gerbiamas treneris. Dauguma kalba apie jo komandų puolimą ir gerą pasiskirstymą jame. Žmonės gal kiek mažiau pastebi kokybišką gynybą. Ji buvo itin gera Bambergo „Brose“ klube, kai aš dirbau Vokietijoje.

– Praėjusi savaitė buvo sunki ir jos metu žaidėte tris mačus. Kaip atrodo treniruotės tokiu metu, ruošiantis susitikimui?
– Vakar buvo daugiau taktinė treniruotė ir skirta atsistatymui. Rimtas pasiruošimas laukia šiandien. Vakar nežaidėme kontaktinio krepšinio.

– Kas labiausiai tenkina komandos žaidime?
– Labai svarbu pergalės. Esu patenkintas tuo, kaip atrodome šiuo metu. Gynyboje vaikinai daro gerą darbą, yra labai aktyvūs ir susikaupę. Energija ir susikaupimas yra pozityviausi dalykai dabar.

– Kur komanda nuo sezono pradžios šiuo metu atrodo daugiausiai patobulėjusi?
– Sakyčiau, kad gynyboje. Kiekvieną dieną dirbame, kad būtume geresni. Pagrindiniai akcentai yra dėliojami, kad išgrynintumėme savo darbą ginantis.

– Ar jus stebina tai, kokią poziciją šiuo metu užima „Bayern“?
– Jei atvirai – ne. Klubas yra gerai organizuotas ir turi nuostabų trenerį. Per pastarąjį dešimtmetį klubas stipriai patobulėjo ir tapo konkurencingas. Eurolygos mastais tai jauna komanda, bet man, atvykusiam iš Vokietijos ir žinant jų įdėta darbą, toks jų rezultatas nėra netikėtas.

– Ar prieš šias rungtynes sulaukiate specialaus dėmesio iš Vokietijos?
– Iš tikrųjų, nelabai. Kalbamės apie tai nebent su draugais ir šeima. Galbūt tai skambės keistai, bet man tai tokios pat rungtynės, kaip ir visos prieš tai.

– Susidaro įspūdis, kad komandoje šiuo metu yra puiki atmosfera. Kas padėjo ją sukurti?
– Nors tai ir skamba nuobodžiai, bet iš tikrųjų taip ir yra, kad viskas kuriama diena po dienos. Šie vaikinai sunkiai dirba. Tai yra žmonės su puikiais charakteriais. Natūralu, kad džiaugsmo daugiau, kai laimi, bet svarbu, kad komanda parodė charakterį ir po pralaimėjimų. Jokio magiško recepto nėra.

– Augustine‘as Rubitas žaidė A.Trinchieri treniruojamoje Bambergo komandoje. Ar teko kalbėtis apie šio trenerio žaidimo specifiką ir kiek šis krepšininkas patobulėjo nuo to, kai žaidė Vokietijoje?
– Taip, mes kalbėjomės šiek tiek. Labai džiaugiuosi tuo, kaip šis krepšininkas tobulėja. Jis buvo traumuotas pasiruošimo sezonui metu ir reikėjo laiko, kad atrastų save. Dabar Augustine‘as žaidžia per dvi pozicijas ir yra patenkintas savo padėtimi. Mes esame laimingi dėl jo tobulėjimo. Nemačiau jo daug „Brose“ komandoje, nes tuo metu nedirbau Vokietijoje, bet daugiau prisimenu jį iš Ulmo komandos. Tai tas pats žaidėjas, kuris buvo ir ten, tačiau patobulėjęs visose srityse. Jis pradėjo mažame klube Vokietijoje, tuomet persikėlė į Europos taurę, o galiausiai pasiekė ir Eurolygą. Tai, kaip A.Rubitas žaidžia šį sezoną, yra labai didelė pagalba mums. Jis adaptavosi šiame lygyje.

Komentarai