M.Schilleris prieš išvyką į Berlyną linkėjo sveikatos ALBA treneriui bei išskyrė varžovų lyderį (VIDEO) 0


Tautvydas Kubilius, Krepsinis.net

Antradienį išvykos rungtynėmis Eurolygoje Kauno „Žalgiris“ užbaigs šiuos metus. Martino Schillerio auklėtinių varžovė bus Berlyno ALBA komanda.

Prieš susitikimą kauniečių strategas išskyrė varžovų greitą žaidimą ir linkėjo kuo greičiau pasveikti varžovų treneriui Aito Garcia Renesesui.

„Visų pirma, linkime varžovų treneriui kuo greičiau atsigauti. Šios rungtynės bus tarsi testas mūsų gynybai prieš varžovų greitą puolimą. Berlyno komanda yra labai greita ir metanti daug iš trijų taškų zonos. Vienas svarbiausių žaidėjų ALBA gretose yra Luke‘as Sikma, kuris nors ir yra aukštaūgis, kuria daug jų žaidimo. Daug kas sukasi būtent aplink šį krepšininką, todėl bus labai svarbu pažaboti šį žaidėją“, – kalbėjo M.Schilleris.

 – Kaip komandos treniruotės atrodė po šių trumpų atostogų?
– Viskas buvo gerai. Dirbome tam, kad žaidėjai atsigautų fiziškai. Vaikinams svarbu sugrįžti į ritmą. Kadangi mačas su „Juventus“ buvo atšauktas, turėjome daugiau galimybių įsibėgėti iš lėto.

– Rungtynės su „Juventus“ atšauktos, ALBA strategas susirgo, o jų ekipa pateko į izoliaciją iki sekmadienio. Kaip šios žinios keitė pasiruošimą rungtynėms?
– Pagrindinė žinia buvo ta, kad atšauktos rungtynės su „Juventus“. Naujienos dėl varžovų trenerio didesnio poveikio neturėjo. Ši komanda jau buvo paveikta koronaviruso sezono pradžioje, tad dalis žaidėjų treniravosi toliau. Šios žinios jokios įtakos pasirengimui neturėjo.

– ALBA dažnai taiko zoninę gynybą. Kas svarbiausia prieš šią sistemą?
– Kamuolio judėjimas į baudos aikštelę yra labai svarbus. Perdavimais arba parsiveržimais turi jį nugabenti ten.

– Minėjote, kad L.Sikma yra vienas kertinių varžovų žaidėjų. Koks bus didžiausias iššūkis stabdant šį krepšininką?
– Turime būti aktyvūs prieš jį ir neduoti jam erdvės. L.Sikma jaučiasi gerai, kai gali matyti aikštę ir dalinti perdavimus. Turime to, kaip įmanoma daugiau, atimti iš šio krepšininko. Visas 40 minučių tai padaryti yra sunku, bet turime stengtis.

– Galbūt yra kažkokių gerų žinių dėl S.Vasturios ar P.Garino?
– Nėra nei gerų, nei blogų žinių. Jie toliau dirba, viskas vyksta taip, kaip ir suplanuota. Naujienos dėl jų reabilitacijos yra neutralios – treneriai atlieka puikų darbą.

– ALBA strigo sezono pradžioje, tačiau dabar atrodo kur kas solidžiau. Kas tam turėjo daugiausiai įtakos?
– Daugiausiai tam įtakos turėjo koronavirusas. Sezono pradžioje dėl to klubas turėjo daug problemų ir jiems trūko žaidėjų. Jų situacija buvo panaši į „Chimki“ ar „Zenit“. Tiesa, Sankt Peterburgo komandos rungtynės buvo nukeltos, o ALBA turėjo pakankamai žaidėjų, kad toliau rungtyniautų.

– Pirma sezono pusė artėja prie pabaigos. Kas labiausiai patiko iš šio laikotarpio?
– Žaidėjų noras varžytis, laimėti bei su kiekviena diena tapti vis geresne komanda.

Komentarai