M.Schilleris: apie CSKA iššūkį ir nukeltas LKL rungtynes (VIDEO) 0

Krepsinis.net

Kauno „Žalgiris“ išvyksta į dvigubos Eurolygos savaitės kovas Rusijoje. Pirmosios rungtynės – prieš turnyro lyderę Maskvos CSKA ekipą.

Abi komandos pastaruoju metu yra karštos – „Žalgiris“ laimėjo jau šešis sykius paeiliui, o praėjusiame ture dvylikos CSKA pergalių seriją nutraukė Vitorijos „Baskonia“. Sykį šio išbandymo žalgiriečiai jau neišlaikė, namie prieš CSKA pralaimėdami 78:87.

Prieš išvyką į Maskvą „Žalgirio“ strategas Martinas Schilleris apžvelgė laukiančias rungtynes. „CSKA yra labai gera komanda, akivaizdu, labai patyrusi, talentinga ekipa. Visų pirma, jie labai gerai organizuoja atakas, turi talentingų individualiai taškų rinkėjų, negalima nepaminėti Mike‘o Jameso. Jie taip pat yra tarp dažniausiai tritaškius metančių komandų, aukštaūgiai gerai susirenka kamuolius puolime. Didžiausias iššūkis bus kontroliuoti šiuos faktorius“, – teigė strategas.

– Savaitgalio rungtynės prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“ buvo nukeltos, kaip tai pakeitė jūsų planus?
– Mūsų planus tai pakeitė gerąja prasme, gavome laisvą dieną. Fizine prasme, mums tai išėjo į naudą.

– Ar nukeltus mačus galima vertinti teigiamai šiuo metu ir kaip jie įsilies į įtemptą jūsų likusio sezono tvarkaraštį?
– Visų pirma, tai tikrai nėra geri dalykai, nes rungtynės buvo nukeltos dėl blogų priežasčių. Žinoma, į tvarkaraštį vėliau jos įsilies sunkiai, nežinau, kaip tai bus atlikta, nemanau, kad kas nors žino. Nežinome, kada jos bus sužaistos. Visos LKL komandos yra toje pačioje valtyje, tikiu, kad bus prieita sąmoningo sprendimo ir sezonas bus užbaigtas sveiku būdu.

– Kaip vertinate Mike‘ą Jamesą, jis yra tarp trijų geriausių Eurolygos žaidėjų?
– CSKA yra tarp trijų geriausių turnyro komandų, o jis yra šios komandos lyderis, todėl tikrai bus to reitingo viršuje, tačiau tikslios vietos pasakyti negaliu.

– Žaisite prieš dvi iš šio sezono favoričių, ši savaitė bus sunkiausia sezone?
– Bus sunku, bet tokie iššūkiai tenka ne tik mums. Dabar pažvelgus į lentelę yra akivaizdu, kad žaisime prieš dvi aukštai esančias komandas. Pasiliksiu prie ankstesnės savo nuomonės, visi gali nugalėti visus, sunku būtų žaidžiant prieš bet kurias komandas.

– Anksčiau į Rusiją vykusios komandos dažnai sulaukdavo užsikrėtimų koronavirusu, ar imatės papildomų saugumo priemonių šiuo atžvilgiu?
– Ne, papildomai nesiruošiame, tačiau visada stengiamės viskuo pasirūpinti kiek įmanoma geriau, elgsimės kaip ir bet kurios kitos išvykos metu. Beldžiame į medį ir tikimės, kad viskas bus kiek įmanoma geriau.

Komentarai