M.Schilleris prieš rungtynes su „Zenit“: „Jie geri abiejose aikštės pusėse“ (VIDEO) 0

Penktadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ krepšininkų lauks antroji Eurolygos dvigubos savaitės dvikova Rusijoje. Lietuvos čempionai 20-ojo turo rungtynėse Sankt Peterburge susitiks su vietos „Zenit“ ekipa, kuriai pirmojo rato rungtynėse Kaune nusileido rezultatu 75:83.

Kitą dieną po rungtynių su Maskvos CSKA į Sankt Peterburgą išskridę žalgiriečiai ketvirtadienį vakare „Sibur“ arenoje surengė treniruotę, o artėjant mačui su „Zenit“ į „Žalgiris TV“ klausimus atsakė komandos vyr. treneris Martinas Schilleris.

„Žalgirio“ strategas, kalbėdamas apie „Zenit“ komandą, visų pirma išskyrė buvusį žalgirietį Keviną Pangosą, kuris šiame sezone yra vienas Rusijos klubo lyderių.

„K.Pangosas veda „Zenit“ į priekį. Jis yra šios komandos kūrėjas ir pagrindinis žaidėjas du prieš du situacijose, o jų žaidimas remiasi būtent tuo. Solidi ir kieta gynyba prieš jį bus pagrindinis dalykas“, – kanadietį gyrė kauniečių vairininkas.

M.Schilleris negailėjo pagyrų ir kitiems varžovų lyderiams, tarp kurių ir dar vienas buvęs Kauno komandos krepšininkas K.C. Riversas.

„Austinas Hollinsas, Billy Baronas bei K.C. Riversas labai gerai lenda po užtvarų ir atakuoja krepšį. Taip pat, žaisdamas nugara, didelę grėsmę kelia Willas Thomasas. Turėsime būti labai susikaupę – nepaleisti varžovų, neleisti jiems laisvai naudotis užtvaromis, ypač prieš tai minėtiems krepšininkams. Tai bus nelengva, nes tokie jie yra trys, negali viso dėmesio skirti vienam. Tai yra iššūkis ir mes jo laukiame“, – „Žalgiris TV“ sakė strategas.

Sankt Peterburgo komanda šiame Eurolygos sezone šiuo metu užima šeštą vietą ir už „Žalgirį“ yra vos laipteliu aukščiau. Tiesa, Xavi Pascualio auklėtiniai yra sužaidę tik 17 rungtynių, per kurias pasiekė 11 pergalių.

„Gynyboje tai labai disciplinuota ir susikaupusi komanda, bet jie geri abiejose aikštės pusėse. Būtent todėl turnyrinėje lentelėje jie žengia aukštai“, – pripažino 38-erių „Žalgirio“ vairininkas.

Nors artėjančiai dvikovai pasirengti Kauno ekipa daug laiko neturėjo, M.Schilleris pasiteisinimų neieškojo ir priminė, kad „Zenit“ situacija šiuo atveju yra lygiai tokia pati.

„Tai yra sudėtinga, bet visiems sąlygos tokios pačios. Jie žaidė Miunchene ir aš manau, kad tai yra smagioji šios lygos dalis. Nėra taip, kad turi penkias dienas pasirengti kiekvienam oponentui, todėl galimybės yra lygios. Abi komandos neturi daug laiko ir aš mėgaujuosi lygiomis galimybėmis“, – užbaigė M.Schilleris.

Kauno „Žalgirio“ ir „Zenit“ dvikova penktadienį Sankt Peterburge prasidės 19 valandą Lietuvos laiku.

Komentarai