#ZalgirisClassics. Eurolygoje vis dar nepaliestam T.Beardo rekordui – 17 metų (VIDEO) 0

„Žalgiris TV“ į komandos sirgalių duris beldžiasi su nauju #ZalgirisClassics epizodu. Šį kartą kviečiame prisiminti legendinio Kauno „Žalgirio“ legionieriaus Tanokos Beardo Eurolygos rungtynėse surengtą įspūdingą pasirodymą, kurio pakartoti niekam nepavyko iki šiol – rekordas nejudinamas jau 17 metų.

Prieš beveik du dešimtmečius Kauno komandos amerikietis dvikovoje su Bolonijos „Skipper“ ekipa užfiksavo visų laikų Eurolygos naudingumo balų rekordą. Susitikime su Italijos ekipa aukštaūgis pelnė 35 taškus, atkovojo 19 kamuolių ir surinko net 63 naudingumo balus.

Šiuo metu Amerikoje mokyklos krepšinio komandos treneriu dirbantis T.Beardas toje dvikovoje pataikė 11 iš 14 dvitaškių, sumetė visus 13 baudos metimų ir išprovokavo 11 pražangų.

Į šį ilgamečio žalgiriečio rekordą dar tais pačiais metais taikėsi 55 naudingumo balus surinkęs Dejanas Milojevičius iš Belgrado „Partizan“ ir vėliau „Žalgirio“ marškinėlius taip pat vilkėjęs Marko Popovičius, kuris 54 balus surinko žaisdamas Zagrebo „Cibona“ gretose.

Pastaraisiais metais į T.Beardo rekordą iš dalies kėsinosi Stambulo „Anadolu Efes“ žvaigždė Shane‘as Larkinas, bet net ir pagerinęs Eurolygos visų laikų rezultatyvumo rekordą, naudingumo balais buvusiam „Žalgirio“ bokštui neprilygo ir tenkinosi 53 balais.

Šiame sezone į geriausių „Žalgirio“ krepšininkų pasirodymų dešimtuką savo vardą įrašė ir Joffrey Lauvergne, kurio 38 naudingumo balai dvikovoje su Maskvos srities „Chimki“ yra 7-9 geriausias žalgiriečių užfiksuotas pasirodymas kartu su Pauliumi Jankūnu ir Jamesu Andersonu.

Už T.Beardo čia pat rikiuojasi 47 naudingumo balus kadaise surinkęs Arvydas Sabonis, 43 balais pasižymėjęs Marcusas Brownas, 40 naudingumo balų savo sąskaitoje turėjęs Justinas Dentmonas ar 39 surinkęs Brandonas Daviesas.

„Žalgiris TV“ siūlo komandos sirgaliams prisiminti šį amerikiečio pasirodymą ir ypač rezultatyvias 2003–2004 m. sezono rungtynes su Bolonijos „Skipper“ ekipa.

Komentarai