M.Grigonio metimas su sirena lėmė „Žalgirio“ pergalę Valensijoje (VIDEO) 23

Martino Schillerio auklėtiniai pergalingai pradėjo dvigubą Eurolygos savaitę. Kauno „Žalgiris“ išvykoje rezultatu 79:78 (20:20, 27:18, 13:17, 19:23) įveikė Valensijos „Basket“ ekipą.

Dvikovos pradžioje iš vidutinio nuotolio pataikė komandos kapitonas Paulius Jankūnas, tačiau varžovai atsakė dešimčia taškų be atsako – 2:10. Po minutės pertraukėlės po tritaškį smeigė Marius Grigonis ir Thomasas Walkupas, o P.Jankūnas pridėjo dar vieną taiklų dvitaškį – 10:14. Du taškus įvertė Joffrey Lauvergne, Rokas Jokubaitis surengė aštrų reidą po krepšiu, o du kartus iš toli pataikė Augustine‘as Rubitas – 20:20.

Artūras Milaknis antrojo ketvirčio pradžioje pataikė iš toli, R.Jokubaitis surengė dar vieną reidą po krepšiu, iš viršaus įdėjo J.Lauvergne, o A.Rubitas pataikė iš vidutinio nuotolio – 29:28. A.Rubitas pataikė savo trečią tolimą metimą, tris baudų metimus sumetė M.Grigonis, dar vieną dvitaškį realizavo P.Jankūnas, o J.Lauvergne surinko penkis taškus iš eilės – 42:35. Nuo baudų metimo linijos dukart taikliai atakavo P.Jankūnas, Nigelas Hayesas smeigė tolimą metimą – 38:47.

Po pertraukos N.Hayesas pridėjo dar vieną tritaškį, du baudų metimus realizavo M.Grigonis, o J.Lauvergne įdėjo iš viršaus – 54:46. Nelengvą dvitaškį pataikė A.Rubitas, greitoje atakoje du taškus pelnė R.Jokubaitis, o iš po krepšio pirmuosius savo taškus pelnė Martinas Gebenas – 60:55.

Paskutinį ketvirtį taikliu metimu iš vidutinio nuotolio pradėjo R.Jokubaitis, po du taškus pridėjo M.Grigonis ir A.Rubitas, tačiau varžovai priartėjo dar labiau – 66:64. Po pertraukėlės po du taškus pelnė T.Walkupas ir R.Jokubaitis, J.Lauvergne įdėjo iš viršaus, o po sunkaus A.Rubito dvitaškio varžovai paprašė minutės pertraukėlės – 74:67. T.Walkupas pataikė itin svarbų tritaškį, tačiau varžovai įgijo pranašumą likus žaisti 3,3 sekundės – 77:78. Per likusį laiką M.Grigonis pataikė neįtikėtiną metimą ir padovanojo „Žalgiriui“ pergalę rezultatu 79:78.

„Žalgiris“: A.Rubitas 17, J.Lauvergne 13 (11 atk. kam.), M.Grigonis 12 (4 rez. perd.), R.Jokubaitis 10 (6 rez. perd.), T.Walkupas 8 (5 rez. perd.), P.Jankūnas 8, N.Hayesas 6 (4 rez. perd.), A.Milaknis 3, M.Gebenas 2, L.Lekavičius 0.

„Basket“: K.Prepeličius 18, J.Labeyrie 17 (5 atk. kam.), M.Hermannssonas 13.

Komentarai

  1. 709

    Super super super! Visus su daug emociju sukelusia pergale!

  2. Илья

    Красавцы! Но, в очередной раз, сами придумывают себе сложные концовки!

  3. Kašio megėjas

    Malačiai Žalgirio vyrukai! Tik gėda klausytis, kai varžybų komentatoriai bei laidos vedėjai jau pardavinėja Grigonį kitoms komandoms už 1ml. Labai neprofesionalu. Debilai jie ar kas

  4. Nerealu

    Fantastika vel reikejo Dievu pagalbos

  5. Nerealu

    +7 Turejom ir vos neprapilem 4 kelini buvom uztrigI puolime sustojo nemazai progu neisnaudojom Kamuoliai neatkovoti Grigonio Lavergne dvi baudos pramestos

  6. Grigonis

    Burtu lazdele vel pamojes M. Grigonis juokiasI Dziaugiuosi tik del paskutiniu 3 sekundziu

  7. Edgaras

    4 kelini Zaide tragiskai saude sau i kojas pasiseke kad grigonio ranka nesudrebejo … sveikinu visus su nervinga pergale

  8. Valencia treneris

    Prazude Grigonio Mirtinas suvis Fantastiskas zalgiris

  9. Zalgiris

    Reiktu tokiu pabaigu isvenkti kad nereiktu Lasiuku turint +7 protingiau pabaigas uzbaikt ramiau Cia pora kartu prametI cia kamuolio neatkovoji

  10. Darius

    Nežinau kaip kitiems, bet man labai daug sveikatos kainavo ta pabaiga. Kaip galima kišenėje turint pergalę, turint +4, turint kamuolį, likus vos keliolikai sekundžių iki rungtynių pabaigos ir tiek pat laiko turint atakai mesti balioną į krepšį ? Kam ? Na gerai, metė, nepataikė, bet tada bauduok, neleisk mesti tritaškio. Bet ne, bauduoja metantį tritaškį žmogų, metimo metu ! Nesusp4jai prasižengti prieš metimą, nebauduok visai, tegu įkrenta tie 3 taškai ir liks dar 1 ir tik 2 sekundės. Pergalė bet kokiu atveju jau kišenėje, bet ne, Lauvergne ir Hayes padarė viską, kad visus ištiktų širdies smūgis. Valio, laimėjom dėka Grigonio, bet tiek nervų kainavo, kad niekaip negaliu atsigauti.
    Tegu tie du genijai Hayes ir Lauvergne džiaugiasi, kad Žalgirio treneris yra Schileris, o ne Šaras, nes jie abu jau būtų buvę negyvi. Šitaip sudirbti rungtynes… Nėra jokių žodžių.

  11. Seniai sakiau, kad Darius su minkštu darytas. Bet čia jau istorija…

  12. heyhey

    nemanau kad reikia kritikuoti po laimetu rngt , cia gi ne lkl , kazkas visgi ta sekme atnesa, ir ne vien Marius , aisku sveikatos tai kainavo , bet ka padarysi , reiktu dziaugtis kad varzybos vyksta zali pralenkia visa sprognozes . Labai krenta i akis Luko sedes zaidimas, matyt yra priezastis.

  13. Pabaigose

    Truktu Saro riksmo kad saugotu kamuoli o ne mestu kai dar buvo +7

  14. Fortuna

    Zalgirio puseje lydi Dievai ???

  15. Lekavicius

    Jau kelintos runktynes kaip Forma prarades ar buksuoja stringa puolime

  16. Zalgiris

    Taip zalgiris pabaigas neprotingai suzaidzia Kaip su Ugnimi Kas Belieka Mariui Grigoniui Patiket metima kas istraukia sekmes

  17. Dariau 2

    Ne 4 o +7

  18. To Pabaigose

    Nu kam bekiši tą Šarą? Nebėra jo, nebėra ir rėkimų. Pamiršk, o tai be Šaro kaip vaikas be papo. Nuobodu. Turim visai kitokį trenerį, o žaidimą turime tikrai gražesnį prie Martino ir be rėkimų.

  19. Darius

    kalbu apie pabaigą kai Lauvergne metė ir nepataikė į krepšį, buvo +4, o ne +7. Tada gavom 2 baudas ir tritaškį.
    Žaidimą matome kitokį, tas tiesa, rėkimo negirdime. Bet kiek man pasakojo, tai prie Schilerio geresnė tvarka trenerių štabe.
    Šiemet didelį progresą, manau ne be Schilerio pasitikėjimo, padarė Jokubaitis, vakar jis per 13 min padarė 6 asistus. Ir man džiugu dėl atsigavusio kapitono.

  20. Hyper

    Antrose Eurolygos varžybose paeiliui stebuklinga pabaiga … tuo ir idomus krepsinis , nenuspėjamas

  21. Zalgiris 13 6

    Zalgiris Tvirtai isikabina I 8 tuka dabar Laimejus pries Baskus 14 Zvezda 15 Pergaliu poto laukia Barca real

  22. Zalgiris top 1

    Zalgiris dominuoja top 10 ?

  23. lietuvis

    Žalgiris – vaistai nuo COVID depresijos – ačiū.
    Ačiū Walkup už momentą su Olympiacos, ačiū Žalgiriui už nuostabios dinamikos mačą su Valencia.
    Pagarba Valencia, 40 sek. suvalgyti -7 taškus – aukščiausio lygio krepšinis.
    Grigonis – apskritai yra ryklių ryjikas :)