Lyderius taupęs „Žalgiris“ suklupo Utenoje 26

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai „Betsafe–LKL“ čempionate patyrė antrą nesėkmę. Be Mariaus Grigonio ir Thomaso Walkupo rungtyniavę Martino Schillerio auklėtiniai Utenoje rezultatu 87:90 (28:22, 24:24, 24:19, 11:25) nusileido vietos „Juventus“.

Dvikovą taikliu tolimu metimu pradėjo po traumos į aikštelę sugrįžęs Steve‘as Vasturia, tritaškį pridėjo Paulius Jankūnas, o Lukas Lekavičius pelnė penkis taškus iš eilės – 11:7. Dvitaškį pataikė P.Jankūnas, po tritaškį iš kampų smeigė Karolis Lukošiūnas ir S.Vasturia, o Rokas Jokubaitis pasižymėjo dviem taškais su varžovo pražanga – 21:17. Iš toli taikliai atakavo ir Augustine‘as Rubitas, o R.Jokubaitis pirmą ketvirtį užbaigė keturiais taškais iš eilės – 28:22.

Martinas Gebenas pelnė keturis taškus iš eilės, tiek pat pridėjo L.Lekavičius, o Artūras Milaknis pataikė iš toli – 39:32. Keturis taškus surinko J.Lauvergne, Mantas Rubštavičius pelnė dvitaškį su varžovo pražanga, A.Rubitas pridėjo du taškus, o R.Jokubaitis keturis – 52:46.

Po pertraukos tritaškį realizavo P.Jankūnas, vidutinio nuotolio metimu pasižymėjo J.Lauvergne, du taškus pelnė L.Lekavičius, o A.Milaknis smeigė dar vieną tolimą metimą – 62:52. Taiklų vidutinio nuotolio metimą pridėjo M.Rubštavičius, Nigelas Hayesas pelnė penkis taškus iš eilės, K.Lukošiūnas pataikė tritaškį, pirmuosius savo taškus pelnė Paulius Murauskas, o du įsirašė A.Rubitas – 76:65.

Lemiamą ketvirtį taikliais dvitaškiais per rankas pradėjo R.Jokubaitis ir L.Lekavičius, M.Gebenas surinko keturis taškus paeiliui, tačiau tada žalgiriečiai leido varžovams pelnyti 13 taškų be atsako ir jau atsilikinėjo –  84:87. Tris taškus surinkęs J.Lauvergne išlygino rezultatą (87:87), tačiau likus žaisti 2 sekundes V.Kariniauskas pataikė iš toli ir kauniečiams teko pripažinti varžovų pranašumą – 87:90.

„Žalgiris“: R.Jokubaitis 13 (5 rez. perd.), L.Lekavičius 13 (6 rez. perd.), J.Lauvergne 9, M.Gebenas 8 (5 atk. kam.), P.Jankūnas 8, A.Rubitas 7, S.Vasturia 6, A.Milaknis 6, N.Hayesas 5, K.Lukošiūnas 5, M.Rubštavičius 5, P.Murauskas 2.

„Juventus“: Ž.Skučas 20, V.Kariniauskas 18 (4 rez. perd.), V.Šulskis 14, B.Crawfordas 11.

Komentarai

  1. Vytautas

    Žalgiris PRIVALO trauktis iš kažkokio LKL ,,čempionato“.

  2. Auriuxx

    Pritariu visu 100%%%

  3. Auriuxx

    Dabar dar antradienį su Nevėžiu…ketv.su Zvezda ir tada vėl su Nevėžiu….kosmosas….

  4. Fanas

    Siaip tai uzpisancios visais atzvilgiais rungtynes. Pradziai niekas nenori zaisti, nors tai ir nieko nelemia dabar, bet tai nafik tada nevaziuok visai. Toliau idiotiski slidininko sprendimai leisfi apskritai ta nulinio IQ Gebena aiksten, nu totalus besmegenis lopas, niekur nieko nesugeba bent vidutiniskai padaryt. Kitas fintas – pasveiko „meile“ Vasturis ir iskart startiniam, aisku kazko ypatingai blogo nepadare, bet gynyboj nulis. Kad pasveiko tai gerai, bet jau daug kas sako (ir tai puikiai pasimate EL), kad Vasturis nesa nelaime. Jau matesi, tiksliau grizo, slidininko nesuvokuami sprendimai su baskais, dabar siandien vel nesamoniu kruva. Jei jau nesugebi uzvest zaideju losti rimtai, tai bent jau priversk Zalgirio varda gerbti. JoJo LKLas giliai pofik, kodel tada negalejo Rubito ilgiau laikyt ? Ir galiausiai – Jokubaicio pasijautimas „jobana“ zvaigzde, abi rungtynes Ispanijoj ir siandien. Laksto kai be galvos, perdavimai nesamones net Luka cia permusa, meto kiek nori ir kada nori, nors nelabai pataiko, o po to del tokiu veiksmu gauna serija tasku atgal.
    Jei Sikeris nepermastys savo veiksmu su komandos vadovavimu, tiek gebanciu tuo metu ir NORINCIU zaisti zaideju laikymu ant suolo, tuoj pasipils ir daugiau tokiu pralaimejimu tiek LKLe, tiek ir EL. Ir gal isties neleisk to Vasturio, nes kazkaip be jo ir geriau, ir ramiau buvo

  5. Fanas

    *SiLeris…

  6. A. Masėnas

    Žalgiris turi žaisti LKL. O šitas pralaimėjimas nieko tokio

  7. Nepritariu

    VytautuI Auriuxs

  8. Hyper

    kokia prasme LKL zaisti po 4 kartus su kiekviena komanda? gaunasi beprasmis zaidimas kas antra diena ….

  9. Tvarkarastis

    Musu Laukia beprotiskos dvi savaites kai per 14 dienu reikes suzaisti 7 macus Tad musu lyderiai privales buti taupomi LKL fronte ir svarbiausiomis Eurolygos runktynems Tad Steve Sugrizimas Suteiks Laisves Rotojuont Zaidejus ir vietinei lygoje ir skirstant minutes Europos Fronte

  10. 709

    Pralaimeti skaudu,bet ka padarysi.Gerai kad jaunuoliams leido pazaist,vaizdo aiksteleje negadino.Nusiteikimas pagrindine pralaimejimo priezastis!

  11. Jokubaitis

    Nors pelne 13 tasku bet Truksta Minties Galvoje Ne Grigonis Kad vienas uzbaiktu Ataka nu grybas

  12. 709 Netragedija

    Netragedija Pralaimejimas Dar daugiau intrigos del 2 3 Juve pavijo ryta pergalem

  13. Zalgiris

    Bet Turejo +12 14 tasku 4 kelini viska isbarstyt kamuoliai neatkovoti

  14. Schileris

    As Tikejaus kad 3 4 kelinI dar Duos Vasturiai negu Kol Lakste Jokubaitis blogais sprendimais

  15. Fanas2 nesutinku

    TaI Ka Vasturijos del gynybos neleido 3 4 kelini nu bet 6 taskus Pelne Visgi del Rotacijos Zais daugiau minuciu As Norejau 4 Kelini Vasturijos

  16. Dvyguba savaite

    Ne vien Zalgiris paslysta ir nepirmi Metai Eurolygos Klubai vietiniam Fronte pralaimi Tausodami Lyderius Kaip Armani Pao pralaimedami po Dvygubos savaites

  17. Dvyguba savaite

    Pralaimejo Pao Bayern Armani feneris

  18. Urbonas

    Dziaugsmo netramdes urbonas Zalgiris devyngalvis slibinas ? jam pralaimetI ne Tragedija

  19. asdasdss

    Nu vasturia tiesiog atnese negera aura zalgiriui. Jeigu dar ir pries zvezda gautume tai jau butu galima sakyt kad cia ne sutapimas

  20. Darius

    Turbūt pirmas kartas, kai pasveikus Žalgirio žaidėjui neapsidžiaugiau, tą Vasturiją jau buvau pamiršęs ir visai nepasigedau. Bet kad jau sugrįžo, linkiu, kad savo žaidimu duotų naudos, o ne gadintų nervus. Kas dėl pralošimo, tai čia jokia ne tragedija. Pralošė tai pralošė, užtai daug žaidė Žalgirio jaunimas ir Utenai šita pergalė davė naudos. Norėčiau, kad Utena aplenktų tą komandą iš Vilniaus, kurios pavadinimo minėti net nenoriu ir išvis to žodžio stengiuosi nevartoti. Schileris teisingai daro, kad taupo pagrindinius, kai yra toks beprotiškas grafikas ir nieko tokio, jei kokį kartą pralošime LKL-e, bet užtai bus išsaugoti pagrindiniai žaidėjai sveiki ir nepervargę.

  21. heyhey

    neverta fanai parintis, gerai kad supranta vodovai ir treneriai kad reikia pagrindini penketa saugoti , vienintelis priekaistas gebenui , kuris yra totalus molis , paziadzia tik pries lkl antros lenteles puses komandas , jei butu mano valia kita sezona nebutu komandoj . Del juventuso sekmes, kazkodel itartina tai komanda , paziurekit kas pas juos ant maikuciu , ogi norfa , o ka remia norfa ir kas yra ryto dalininkai tur but patys zinot.

  22. Lkl

    Gali pralosti dar 2 kartus

  23. Juve

    4 kelinis 11-25 zaide pamete galvas Jokubaitis Savanaudis Nutaria vienas uzbaikt ataka prastas sprendimas na bet Juvei svarbi pergale kovojant del 2 3 vietos

  24. Alex

    Aš esu iš tų Žalgirio fanų, kurie pritaria pasitraukimui iš LKL. Argumentai :
    1.Konkurencijos ir augimo Žalgiriui nėra jau 10 metų.
    2.Likusios LKL komandos nieko kito nežino, kaip fiziškumu ir agresija pabandyt įveikt po dvigubų savaičių pavargusį Žalgirį. Jiems tai metų įvykis, šventė prilygstanti skrydžiui į mėnulį. Žalgiriui tokios rungtynės – nuobodus darbas, fanams- susierzinimas. pvz…,, kariniauskas parklubdė Žalgirį “ ir kitos pikdžiugiškos rytui prijaučiančių rašeivų antraštės. Tuo tarpu pergalės nei prieš Uteną nei prieš kitus vargšus jokio pasigėrėjimo mums nesuteikia. Tiesiog reikia pasiimti tašką.
    3. Žalgiris Eurolygoje dažnai orieš turtingesnes ir talentingesnes komandas pergales pasiima kovingumu, noru laimėti. Pavargę po vietinių varžybėlių, kartais pritrūksta agresijos. Su CZ jos ypač reiks. Kėdainiuose jėgų irgi teks išeikvoti.
    4 Nereikia LKL lyginti su pajėgiomis Isp, Turk, Rus, lygomis. Dažnais atvejais pasirodymas nac pirmenybėse yra svarbesnis nei Eurolygoje.
    Reziume – nieko neprarasim išėję iš LKL, liks KMT kur galės rytą pastatyt į vietą ir galimybės susikoncentruoti Eurolygai.
    Linkiu pasiimti CZ.
    Žalia – balta?

  25. Kašio megėjas

    Galėtų LKL’as atsižvelgti į Žalgirio intensyvų grafiką, o jei to nedaro, tada Žalgiriui svarstyti pasitraukti iš šio turnyro. Be Žalgirio LKL’as žlugęs bus projektas, tad tiems taukuotiems LKL’o vadovams teks priimti visas Žalgirio sąlygas.

  26. a

    nesuprantama kam laikyt ta gebena kai yra toks kaip gustys kuris is esmes viskuo geresnis, turi eilitini eurolygai tinkanti fiziskuma ir jega, daug geresnius igudzius gynyboj ir mobiluma, negana to geras grigonio draugas, puikiai zinomas ir kitiem 94m kartos zalgirio zaidejams, keista kad nepateko i zalgirio radara ir kas blogiausia, nuejo i ta parazitini kluba kur praktiskai iskart gavo trauma ir iskrito..